kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۱۲۰
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
عضو انجمن شرکت‌های هواپیمایی خبر داد

امکان خرید ۹ بلیت نجف فقط با یک کد ملی!

عضو انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت: در مراسم اربعین امسال هر نفر با یک کد ملی می‌تواند تا ۹ بلیت را به مقصد نجف با نرخ مصوب خریداری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رامین حمزه‌ای در نشست خبری با تاکید بر اینکه راهپیمایی بزرگ اربعین مراسم مهمی برای کشور محسوب می‌شود، افزود: فروش بلیت‌ها بر اساس بخشنامه سازمان هواپیمایی از ۲۷ مرداد آغاز می‌شود و هر نفر با یک کد ملی می‌تواند تا ۹ بلیت را به مقصد نجف با نرخ مصوب خریداری کند. در عین حال دفاتر فروش مرکزی این مجموعه نیز امکان خرید حضوری را برای مردم فراهم کرده است.
گفتنی است، امکان خرید ۹ بلیت به مقصد نجف با نرخ مصوب با یک کد ملی، زمینه سوء استفاده دلالان و ایجاد بازار سیاه بلیت را فراهم می‌کند.
همچنین جعفر یازرلو؛ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور با تاکید بر محدودیت تعداد صندلی در صنعت هواپیمایی، گفت: مردم برای خرید بلیت عتبات عالیات به سایت‌های معتبر مراجعه کنند. با توجه به تعداد محدود ناوگان‌ و صندلی از مجموع چهار میلیون زائر اربعین، صنعت هوایی توانایی جابه‌جایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار مسافر را دارد.
او از مردم درخواست کرد؛ سفرهای خود در بازه زمانی اربعین؛ یعنی27 مرداد تا 20 شهریور تقسیم‌بندی کنند تا دچار ترافیک نشوند و افزود: سازمان هواپیمایی نیز با توجه به اینکه اربعین در ۱۵ شهریورماه به اتمام می‌رسد بازه زمانی اتمام عملیات را نیز پنج روز افزایش داد تا زوار بتوانند به راحتی به کشور بازگردند.
اعطای وام اربعین با سود 27 درصد!
همیشه نحوه اعطای ارز اربعین یکی از مشکلات در دولت‌های مختلف بوده است. دولت سیزدهم تصمیم گرفته با دادن وام ۱۰ میلیون تومانی به هر زائر شرایطی را فراهم کند تا زوار اربعین با سهولت بیشتری راهی عراق شوند.
طبق گفته مدیران بانکی، متقاضیان برای دریافت این وام باید مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در حساب بلوکه کنند تا بتوانند ۱۰ میلیون تومان وام بگیرند. نکته مثبت این طرح عدم نیاز به ضامن است. نکته منفی اما سود بالای وام است که برای سفر اربعین مناسب نیست؛ به عبارتی با توجه به اینکه وام گیرنده باید دو میلیون تومان و 500 هزار تومان مسدودی داشته باشد سود آن بیش از ۲۷ درصد سود می شود! این وام به علت قرارداد مرابحه، ربوی نیست اما سود آن برای زائران اربعین عادلانه نیست.
کار خوب بانک مرکزی
یکی از نکات مثبت سفر اربعین امسال، ارائه ارز به دینار است. درصورتی‌که در سال‌های گذشته این ارز به صورت دلار تخصیص پیدا می‌کرد و بیشتر آن نصیب دلالان می شد. در سال‌های گذشته بعد از دریافت دلار از بانک‌های عامل دغدغه اصلی زائری که این ارز را دریافت کرده بود تبدیل به دینار و تفاوت نرخ‌های دینار در بازار آزاد بود که برخی از مردم متحمل ضرر می‌شدند اما امسال مبلغ ۲۰۰ هزار دینار را به هر زائر پرداخت کرده و این مبلغ کفاف مسافرت به عراق در ایام اربعین را می‌دهد. البته باید مراقبت شود که بازار سیاه دینار ایجاد
نشود.
یکی از خاطرات منفی سفر اربعین در دوران دولت روحانی این بود که پرداخت ارز در دقیقه ۹۰ انجام شده و در برخی از موارد این پرداخت به سختی و در محل‌های نامناسب در عراق انجام می‌شد که دردسرهای زیادی ایجاد می‌کرد.
توافق برای اجاره ۶۰۰ اتوبوس ترکیه‌ای
شهریار افندی‌زاده؛ معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، در خصوص برنامه دولت برای واردات دو هزار دستگاه اتوبوس، اظهار کرد:‌ هنوز در مرحله ثبت سفارش قرار داریم. ‌پروسه واردات بسیار سخت است؛ وقتی مشخصات فنی اعلام می‌شود به وزارت صمت می‌آید و سه معاونت این وزارتخانه از جمله سازمان تجارت، معاونت حمل‌ونقل و... درگیر این ماجرا می‌شوند. همچنین خدمات پس از فروش، استاندارد، بانک مرکزی و... باید این پروسه را تایید کنند. بنابراین، بعید است این اتوبوس‌ها به اربعین امسال
برسد.
او درباره ورود اتوبوس پاکستانی و استفاده از اتوبوس‌های ترکیه برای ایام اربعین، افزود: پاکستانی‌ها مجوز گرفته‌اند و با اسکورت راهداری یا پلیس در داخل کشور تردد می‌کنند. توافق ورود 600 اتوبوس‌ ترکیه‌ای برای اربعین امسال تا ‌95 انجام شده است. تمرکز این اتوبوس‌ها برای مسیر تهران-مهران است مگر این‌که در جایی نیاز باشد از این اتوبوس‌ها استفاده کنیم. البته دوره اجاره این اتوبوس‌ها 25 روز یعنی از 27 مردادماه تا 20 شهریور است.
گفتنی است، بهتر است با تمدید زمان قرارداد، اتوبوس‌های اجاره‌ای ترکیه‌ای در دهه آخر شهریور ماه برای سفرهای تابستانی مردم در مسیرهای مختلف کشور به‌کارگیری شود. این رویه، می‌تواند درباره اجاره هواپیما از کشورهای همسایه برای تمام سفرها در تمام ایام سال از جمله اربعین اجرا شود.