گوشه دیگری از ترک فعل دولت قبل
6300 دستگاه از 15 هزار اتوبوس کشور فعال است
در حالی که برخی تلاش میکنند مشکلات سفرهای تابستانی مردم را به گردن راهپیمایی مردمی و راهبردی اربعین بیندازند مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری با اعلام اینکه 15 هزار اتوبوس در کشور وجود دارد افزود: در زمان حاضر فقط 6300 اتوبوس عملیاتی در کشور داریم.
داریوش باقرجوان در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در خصوص وضعیت ناوگان اتوبوسرانی کشور اظهار کرد: تعداد 15 هزار اتوبوس دارای کارت هوشمند در کشور داریم. با توجه به اینکه نمیتوانیم خودروهای جدید را به ناوگان اتوبوس کشور اضافه کنیم به دلیل افزایش سن ناوگان، اتوبوسهای موجود توان پیمایش مسیرهای متوسط و بلند را ندارند. بر این اساس در زمان حاضر 6300 اتوبوس عملیاتی در کشور داریم که البته برای خدماترسانی به مردم کافی نیستند.
مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری و حملونقل جادهای با تاکید بر اینکه سعی کردهایم از تمام ظرفیتها برای ارتقا خدماترسانی به زائران اربعین حسینی استفاده کنیم، اضافه کرد: در این راستا نیز از ظرفیت مینیبوس و سواری کرایهها برای مسیرهای کوتاه و متوسط بهره میبریم.
باقرجوان با یادآوری اینکه از ظرفیت دستگاهها، ارگانهای دولتی، کارخانجات و معادن نیز برای به کارگیری اتوبوسهای در اختیار استفاده خواهیم کرد، افزود: از سوی دیگر با توجه به رشد تقاضا برای سفر در ایام تابستان، باید این موضوع را نیز مدیریت کنیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش کردهایم مشکلات را به حداقل برسانیم، اظهار کرد: پیشفروش بلیت اتوبوس تهران-مهران آغاز و امکان خرید بلیت برگشت این مسیر هم فراهم شده است.
بر اساس تصمیم اتخاذ شده 29 درصد به نرخ کرایه اتوبوسهای اربعین سال گذشته اضافه میشود تا بتوانیم با این کار بخشی از هزینههای مالکان اتوبوس را جبران کنیم. اگرچه هزینههای این بخش بسیار بالا رفته است.
اجاره اتوبوس از ترکیه
همچنین احد آزادیخواه؛ رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس در گفت وگو با ایرنا خبر داد: اجاره اتوبوس از کشورهای دیگر انجام شده است. تعداد زیادی اتوبوسهای مدرن از ترکیه اجاره شده و قرار است از مصلای امام خمینی(ره) تهران اقدام به مسافرگیری کرده و به مرز مهران ببرند و سپس از مهران به مصلای امام خمینی(ره) برگردند. همچنین در خصوص آمادهسازی مسیر مخصوصا از کرمانشاه تا مرز خسروی اقدامات خوبی انجام شده است.
گوشه دیگری از ترک فعل دولت قبل
گفتنی است، در حالیکه تصور می شد ترک فعل عباس آخوندی فقط در بخش مسکن به فاجعه ختم شده اما مشکلات حمل و نقلی برجای مانده از دولت قبل، کمتر از مسکن نیست. ترک فعل رخ داده در نوسازی ناوگان جادهای و ریلی، موجب بلااستفاده شدن 8700 دستگاه اتوبوس در چرخه مسیرهای طولانی شده است.
البته همانطور که ترک فعل مسئولان دولت قبل در بخش مسکن ربطی به تحریم ندارد با توجه به وجود توان بالای ساخت اتوبوس، واگن، لوکوموتیو، ریل ، جاده و ... در داخل، نباید در بخش ریلی و جادهای هم مشکلی باشد اما کشور با کمبود در همه بخشهای مذکور مواجه است که ربطی هم به تحریم نداشته و ندارد. سالهاست که برخی مسئولان، ناکارآمدی خود را پشت تحریمها پنهان میکنند که مهمترین نمود آن در وزارت راه و شهرسازی دولت قبل بروز کرد.
لازم به یادآوری است که برخی مسئولان وزارت راه و شهرسازی، استفاده از وسایل نقلیه شخصی تا مرزها را در سفرهای اربعین توصیه میکنند. این امر مستلزم آمادهسازی پارکینگهای مرزی است که وعده داده شده تا ایام اربعین آماده میشود. ضمن اینکه زائران بهتر است صرفا به طرف مهران یا شلمچه نروند و از پایانههای مرزی چذابه، باشماق، تمرچین و خسروی نیز استفاده کنند تا با توزیع بار ترافیکی ایام اربعین، رفت و برگشت آسانتری به عراق داشته باشند.
تأخیر احتمالی پروازهای اربعین
رامین حمزه؛ مدیرعامل هواپیمایی قشم ایر هم از تأخیر احتمالی پروازهای اربعین به دلیل محدودیتهای ترمینال سلام خبر داد و افزود: برای جلوگیری از اختلال احتمالی در فروش اینترنتی، یک سرور پشتیبان خریداری شده است. از همین الان با هواپیمای باری اقلام و بستههای غذایی را به فرودگاه نجف ارسال میکنیم تا در صورت تاخیر احتمالی از زائران اربعین پذیرایی به عمل آید.
او با اعلام اینکه فروش بلیت پروازهای اربعین از 27 مردادماه به صورت اینترنتی آغاز میشود، ادامه داد: سال گذشته 60 درصد بلیت پروازهای اربعین به صورت اینترنتی فروخته شد. عرضه مستقیم و بیواسطه بلیت به آحاد مردم یکی از مزیتهای فروش اینترنتی است. امسال نیز برنامه داریم حدود 60 درصد بلیت پروازهای اربعین را از طریق سامانه فروش آنلاین (ib.qeshm-air.com) عرضه کنیم و برای خرید حضوری نیز مردم میتوانند به دفاتر هواپیمایی قشم مراجعه کنند.