kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۰۵۳
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۸
مدیرعامل منطقه ویژه اعلام کرد

تولید ۲۶ محصول دانش‌بنیان منحصربه‌فرد در منطقه ویژه اقتصادی پیام

 
 
 
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام گفت: بیش از ۳۰ شرکت اکنون در حوزه شبکه در حال فعالیت هستند و توانسته‌اند ۲۶ محصول یکتا و منحصربه‌فرد در منطقه ویژه اقتصادی پیام تولید کنند که با تیراژ
یک میلیون در سال در حال تولید است.
به گزارش کیهان، اکبر قنبرپور روز گذشته در نشست خبری خود اظهار داشت: ایجاد قطب اقتصاد دیجیتال در منطقه ویژه پیام جزو اهداف مهم ماست که برای دستیابی به آن باید گام‌هایی را برداریم. پروژه مهم ما در جهت تبدیل شدن به قطب اقتصاد دیجیتال، تولید گوشی بومی است.
وی افزود: اکنون ۱۳ شرکت خصوصی برای احداث خط تولید خود در این منطقه اقدام کرده‌اند که از این تعداد دو مجموعه مشغول به فعالیت هستند و سایر تولیدکنندگان هم
به زودی محصولات خود را تولید می‌کنند. برنامه داریم که تا پایان سال حداقل یک میلیون گوشی تولید کنیم که یک سوم آن گوشی هوشمند و باقی به صورت فیچر(دکمه‌ای) خواهد بود. 
قنبرپور به تاثیر افزایش تعرفه واردات پرداخت و گفت: سیاست‌های واردات گوشی در سال‌های اخیر سختگیرانه شده و افزایش تعرفه واردات، برخی واردکنندگان را به این فکر انداخته که به سمت تولید گوشی تلفن همراه برود. 
مشاور وزیر ارتباطات با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی پیام پروژه‌ای بود که بعد از چند سال با هدف ایجاد یک فرودگاه جدید برای انجام اهداف پستی و مخابراتی ایجاد شد، گفت: یکی از اقداماتی که باید در این بخش صورت بگیرد حضور شرکت‌های فعال در حوزه ایجاد دیتا سنتر(مرکز داده) است. فعلا ۱۸ شرکت خصوصی در حال ایجاد مرکز داده در منطقه ویژه اقتصادی پیام هستند و اکنون سه شرکت هم مرکز داده خود را فعال کرده‌اند.
قنبرپور تصریح کرد: بومی‌سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات دیگر برنامه‌ ما در منطقه ویژه است. ما در حال فعالیت در یک اقتصاد بزرگ هستیم و به تجهیزات مختلف فنی مخابراتی و ارتباطی در این حوزه نیاز داریم که تعداد بسیاری از آن‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده است. بیش از ۳۰ شرکت اکنون در حوزه شبکه در حال فعالیت هستند و توانسته‌اند ۲۶ محصول یکتا و منحصربه‌فرد در منطقه ویژه اقتصادی پیام تولید کنند که با تیراژ یک میلیون در سال در حال تولید است.
وی در خصوص خدمات پروازی فرودگاه پیام هم گفت: سال گذشته پروازهای
بین المللی به مقصد شهرنجف شروع شد و اکنون این پروازها به صورت هفتگی انجام می شود. هر هفته پرواز به شهر نجف را داریم و برای اربعین آماده هستیم.
مشاور وزیر ارتباطات تأکید کرد: فرودگاه
بین‌المللی پیام  نه تنها یک هاب پستی است بلکه نزدیک ۶۰ درصد ظرفیت آموزش خلبانی کشور هم در حال حاضر در این مجموعه مستقر است.
قنبرپور با اشاره به اینکه وجود گمرک و فرودگاه به تولیدکننده‌ها کمک می‌کند عملیات واردات و صادرات خود را به سادگی در منطقه ویژه انجام دهند، گفت: در گمرک پیام که همان گمرک استان البرز محسوب می شود سال گذشته شاهد ۲۰۰ میلیون تن صادرات محصولات بودیم که این مقدار صادرات بالغ بر ۲۰۶ میلیون دلار ارزش داشته و میزان صادرات سال ۱۴۰۱ نسبت به قبل آن افزایشی بوده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام ادامه داد: میزان صادرات در سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۵۹ درصد و از نظر ارزش ارزی ۱۱۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل تر داشته است. در حوزه واردات میزان وزنی ۱۱۲ میلیون تن با ارزش ۹۵۸ میلیون دلار در منطقه ویژه است که نسبت به سال گذشته رشد داشته، اما رشد آن به اندازه صادرات نبوده است. همچنین در طول سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ هزار کانتینر وارد منطقه ویژه اقتصادی پیام شده است.