kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۶۱۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
مافیایی که با قداره و تفنگ ساخت‌وساز می‌کنند

بررسی حادثه ریزش مرگبار ساختمان غیرمجاز منطقه 19 در شورای شهر تهران

 

روز گذشته اعضای شورای شهر، شهردار منطقه 19 و مدیرعامل آتش‌نشانی تهران در صحن علنی شورای شهر، جزئیات و عوامل حادثه ریزش ساختمان در محدوده خلازیر که با تلفات همراه بود را بررسی کردند.
به گزارش ایسنا، رئیس شورای شهر تهران پیش از آغاز جلسه شورا درخصوص لزوم پیشگیری از بروز تخلفات ساختمانی در شهر تهران اظهار داشت: اولین اقدامی که در این حوزه باید انجام شود شکل‌گیری هماهنگی منسجم است، به شکلی که مأموران شهرداری از طریق قوه قضائیه دارای حکم باشند و قبل از اینکه تخلف رخ دهد، جلوی آن را بگیرند.
مهدی چمران تاکید کرد: تخریب‌ها باید با حکم قضایی باشد و از نیروی انتظامی کمک بگیرند، لذا بهتر است از ابتدا جلوی این کار را بگیریم و امیدواریم این هماهنگی ایجاد شود و در همه نقاط شهر تهران همچون گلابدره و خاک‌سفید و... جلوی این تخلفات را از ابتدا بگیریم، البته نیازمند تسلط خوب نیروهای شهرداری در این حوزه هستیم، افرادی که دست به این اقدام می‌زنند مافیا هستند که با قداره و تفنگ می‌آیند و این ساختمان‌ها را می‌سازند؛ لذا شهرداری مجبور است حکم بگیرد و با نیروی انتظامی هماهنگی کند و تجهیزات بسیاری را برای تخریب‌ها به‌کار بگیرد.
تخلفات ساختمانی
در زمین‌های موقوفه منطقه ۱۹ رخ داده است
در ادامه این جلسه، شهردار منطقه ۱۹ با بیان اینکه ۱۵۰ سال قبل بخشی از اراضی منطقه ۱۹ به‌عنوان موقوفه ثبت شد که همه تخلفات ساختمانی و مشاغل نابسامان همچون ضایعاتی‌ها در همین زمین‌های موقوفه رخ می‌دهد، گفت: در طول زمان این زمین‌های موقوفه دست به دست شد و به‌دلیل نبود ساختار منسجم ساخت‌وسازهایی در آن انجام شد که حتی با تصویب طرح جامع بخش زیادی از زمین‌ها به داخل محدوده شهری وارد شد.
تورج فرهادی با بیان اینکه در طول سال‌های متمادی این زمین‌ها دست به دست شده و ما حالا با آدم‌هایی مواجه هستیم که اوراق دست‌شان است در حالی که موقوفه آنها را به‌عنوان مالک یا مستاجر نمی‌شناسد، افزود: وقتی اغتشاشات شروع شد در همان روزهای اول مردم با در دست داشتن کاغذهایی شروع به دیوارکشی کردند و دقیقا در همان روزها ۱۵۰ هکتار از زمین‌های موجود دیوارکشی شد که ما در یک شب ۸۵ هکتار را آزاد‌سازی کردیم.
فرهادی با بیان این‌که وقتی سوداگران متوجه عزم جدی ما شدند به داخل لکه‌های بزرگ بافت‌ها رفته و شروع به ساخت‌وسازهای غیرمجاز کردند، گفت: حتی موقعی که ما برای تخریب ساخت‌وسازها می‌رفتیم به‌شدت درگیری ایجاد شد و تاکنون ۶۰ نفر از همکاران‌مان در این عملیات‌ها مجروح شده و اخیرا هم دو نفر شهید شده‌اند و فضا به‌گونه‌ای است که ما مجبور به استفاده از لباس‌های خاص همچون کلاه و سپر برای همکاران خود شده‌ایم چرا که متخلفان با پرتاب کردن سنگ و نارنجک دستی با عوامل ما برخورد می‌کردند و عملا محل را به میدان جنگ تبدیل می‌کردند.
وی با بیان اینکه در رفع این ساخت‌وسازهای غیرمجاز شاهد همکاری پلیس و قوه قضائیه هستیم اما در زمان اغتشاشات اولویت پلیس مسئله دیگری بود، ادامه داد: سوداگران ساخت‌وساز افراد قدرتمندی هستند که فضاشناسی آنها بسیار قوی است و افراد ریشه‌داری هستند که به روش‌های مختلف حتی قدرت نفوذ در ارگان‌های مختلف را دارند و حتی باعث عدم انسجام و ناهماهنگی بین سیستم‌ها می‌شوند.
شهردار منطقه ۱۹ با بیان اینکه معاون دادستان بازدیدی از ساخت‌وسازهای غیرمجاز داشت و به ما شفاهاً اعلام کرد که این ساختمان‌ها را تخریب کنید و بعد اگر گفتند چرا؟ بگویید ترکی گفته اظهار داشت: ما این سخنان را صورتجلسه کردیم و دقت داشته باشید که در ۴۰ روز گذشته عملیات‌های مختلفی داشتیم و دو هزار نفر از نیروهای پلیس با ۴۰ دستگاه خودرو به همراه هزار نفر از پرسنل و عوامل شهربان وارد میدان شدند و حتی در دیدار شهردار تهران و سردار رادان این موضوع مورد تأکید قرار گرفت؛ اما دقت داشته باشید که وقتی ما وارد عملیات شدیم تعدادی از افراد که به‌صورت اجاره‌ای به سوداگران کمک می‌کنند کفن‌پوش شدند و جالب است بدانید این افراد توسط سودجویان اجاره می‌شوند که در زد و خوردها و تخریب‌ها کفن‌پوشی کنند. در کنار آنها هم برخی مردم ناآگاه از فعالیت سوداگران که از آنها خرید کرده و اموال‌شان در خطر هستند، همراهی می‌کنند و متأسفانه انشعاب‌هایی که توسط برخی سازمان‌ها داده می‌شود موجب تأمین خاطر آنها شده و آنها می‌گویند که اگر این ساختمان‌ها غیرمجاز است چرا انشعاب داده شده است؟
فرهادی با بیان اینکه انتشار برخی اخبار مبنی بر اینکه شهرداری از مواد منفجره استفاده کرده صحت ندارد، گفت: در روز عملیات به‌دلیل تجمع افراد و سازنده‌ها و همچنین افراد اجاره‌ای به محله کناری رفته و کارشناسان آماده تخریب ساختمان‌های بتنی و فلزی شدند.
وی با بیان اینکه همه این ساختمان‌ها غیراصولی ساخته شده بودند و متروپل‌های آینده تهران بودند، افزود: تمام این ساختمان‌ها آینده‌ای مشابه مرتضی‌گرد در انتظارشان بود که در بافت‌های ناپایدار جمعیت زیادی ساکن می‌شدند.
شهردار منطقه 19 با بیان اینکه وقتی ساختمان اول تخریب شد به سمت ساختمان کناری‌اش شیب پیدا کرد و چهار ساختمان بعدی را تحت تاثیر قرار داد، اظهار داشت: ساختمان آخر به‌دلیل اینکه ۹ طبقه بود از حالت عادی خارج شد و کلپس کرد و ستون ساختمان پیچید و فروریخت.
فرهادی با بیان اینکه تخریب یکی از مباحث مقررات ملی ساختمان است، ادامه داد: تخریب باید از بالا یا پایین باشد ما برای یک ساختمان ۱۲ ساعت کار کردیم تا دو طبقه تخریب شود و اگر بخواهیم به همین منوال اقدام کنیم باید ماه‌ها نیروهای شهرداری و پلیس را به کار بگیریم. تمام شرکت‌هایی که از آنها استفاده کردیم مجوز داشتند و مورد تأیید نهادهای بالادستی بودند و ما می‌خواستیم از توان آنها برای افزایش سرعت تخریب و فنی‌تر کردن امور استفاده کنیم. البته تلاش می‌کنیم گیت‌هایی در منطقه مستقر شود تا بتوانیم ورود و خروج مصالح را مدیریت کنیم.
لزوم خریداری تجهیزات آواربرداری
برای آتش‌نشانی تهران
قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی نیز در جلسه شورای شهر تهران گفت: امکانات ما در تهران بیشتر به سمت اطفای حریق سوق پیدا کرده و درخصوص موضوع آواربرداری نیازمند کمک هستیم؛ البته باید متولی این حوزه نیز معرفی شود و از سوی دیگر تجهیزات آواربرداری برای آتش‌نشانی شهر تهران خریداری شود. در آبادان نیز به این تجهیزات نیاز داشتیم که نبود و حدود پنج روز درگیر بودیم که یک بیل‌مکانیکی از گمرک آزاد شود.
نامه ۱۸ شهردار کلان‌شهرها
درباره لزوم جرم‌انگاری ساخت‌وسازهای غیرمجاز
خبر دیگر اینکه، به گزارش خبرگزاری فارس، ۱۸ نفر از شهرداران کلانشهرهای کشور در نامه‌ای به رؤسای سه قوه خواستار ورود مجلس به ساخت‌وسازهای غیرمجاز و جرم‌انگاری درباره این موضوع شدند.