kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۵۱۲
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۳

حذف وعده صبحانه زمینه‌ساز چاقی و دیابت است

 
 
یک فوق‌تخصص غدد و متابولیسم گفت: كسانی كه صبحانه نمی‌خورند بیشتر دچار اختلالات متابولیسم مانند چاقی و فرآیندهای افزایش قند خون و دیابت خواهند شد.
ابراهیمی، فوق‌تخصص غدد و متابولیسم و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در مصاحبه با برنامه علمی «روزنه» رادیو گفت‌وگو اظهار كرد: صبحانه خوردن بیشتر در پیشگیری از دیابت نقش دارد و قبل از ساعت ۸ تا ۹ صبح هم بهترین زمان برای مصرف صبحانه است. وی افزود: تحقیقات درمورد زمان مصرف صبحانه خیلی زیاد نیست؛ اما مهم این است كه كسانی كه صبحانه نمی‌خورند بیشتر دچار اختلالات متابولیسم مانند چاقی و فرآیندهای افزایش قند خون و دیابت خواهند شد.
عضو هیئت ‌علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه صرف وعده صبحانه در پیشگیری از دیابت و چاقی در افراد مؤثر است گفت: مطالعات نشان می‌دهد بچه‌هایی كه دچار چاقی می‌شوند و افرادی كه در آینده دیابت و فشارخون می‌گیرند افرادی هستند كه وعده صبحانه را در طول زندگی خود حذف كردند.
فوق‌تخصص غدد و متابولیسم، مصرف صبحانه را به‌عنوان وعده اصلی غذا توصیه كرد و افزود: یك وعده‌غذایی كامل مانند صبحانه باید شامل ۴۰ تا ۵۰ درصد كربوهیدرات، ۲۵ درصد پروتئین و ۱۵ تا ۲۰ درصد چربی باشد كه معادل آن نان و پنیر و گردو می‌شود.
دكتر ابراهیمی با تأكید بر اینكه افراد باید از خوردن غذاهای چرب و فست‌فودی در وعده صبحانه اجتناب كنند گفت: متأسفانه امروزه خیلی از بچه‌ها در وعده صبحانه سوسیس تخم‌مرغ میل می‌كنند درصورتی‌كه بسیار چاق‌كننده و پركالری است و لذا توصیه می‌شود در وعده صبحانه مقداری میوه و نان و پنیر و گردو و نهایتاً یك تخم‌مرغ آب پز مصرف شود.
وی افزود: افرادی كه در ساعات اولیه صبح سركار می‌روند و وقت صبحانه خوردن در منزل را ندارند حتماً یك‌زمان كوتاه هم كه شده را به صبحانه خوردن اختصاص دهند تا حداقل سلامت خود را بازیابی كنند و از اختلالات بعدی پیشگیری كنند.
فوق‌تخصص غدد و متابولیسم با تأكید بر اینكه حذف وعده صبحانه هیچ تأثیری بر لاغری ندارد گفت: افرادی كه صبحانه نمی‌خورند در بلندمدت درگیر چاقی و دیابت و فشارخون خواهند شد.