kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۳۷۹
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۶
برای چندمین بار رخ داد

بازگشت بورس به کانال ۲ میلیون واحدی 

 
 
 
بازار سرمایه هفته را سبزپوش آغاز کرد و شاخص کل این بازار را برای چندمین بار وارد کانال دو میلیون واحدی رساند.
به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس دیروز با ۳۹ هزار و ۳۸9 واحد افزایش برای چندمین بار وارد کانال دو میلیون واحدی شد و رقم دو میلیون و ۳۳ هزار و 48 واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۱۱ هزار و ۸61 واحد افزایش در رقم ۷۱۷ هزار و ۷۷8 واحد ایستاد. در این بازار ۴۳۴ هزار معامله به ارزش ۵۸ هزار و ۹۸۶ میلیارد ریال صورت گرفت و 82 درصد نمادهای بورسی مثبت بودند. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس نیز با ۳۸۸ واحد افزایش تا رقم ۲۶ هزار و ۶۴۴ واحد صعود کرد. معامله‌گران این بازار ۲۵۴ هزار معامله انجام دادند که ۴۰ هزار و ۳۹۲ میلیارد ریال ارزش داشت و ۲۳۱ نماد فرابورسی مثبت شد.
حمایت رئیس‌جمهور از بورس
گفتنی است، از دلایل مهم رشد بورس، می‌توان به حمایت رئیس‌جمهور از صنایع بورسی، پیش‌بینی وزیر اقتصاد از سود خالص شرکت‌های تولیدی تا پایان سال و افزایش نرخ دلار در بازار ‌اشاره کرد. احسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد درخصوص جلسه برگزار شده با رئیس‌جمهور در رابطه با بازار سرمایه اظهار کرد: نگرانی‌هایی که در ایام اخیر بین فعالان بازار سرمایه، سهامداران و سرمایه‌گذاران، پیرامون سیاست‌هایی از قانون بودجه ۱۴۰۲ و یا تصمیمات دستگاه‌های اجرایی مطرح بود و موجب افزایش قیمت سوخت، خوراک، برق و سایر نهادهای تولیدی شد، با رئیس‌جمهور در یک جلسه به صورت تفصیلی مطرح شد.
او افزود: رئیس‌جمهور تاکید بر لزوم احیای اعتماد نسبت به سرمایه‌گذاری در کشور داشتند؛ بنابراین دستورات لازم صادر شد و معاون اول رئیس‌جمهور، از وزرای نفت، ‌ نیرو و سایر وزارتخانه‌های مرتبط خواستند، از هر گونه سیاستی که در ایام آتی منجر به بی‌اعتمادی و افزایش قیمت نهاده‌های تولیدی و صنایع بزرگ کشور می‌شود، بپرهیزند.
خاندوزی همچنین درخصوص چشم‌انداز بازار سرمایه گفت: با توجه به دستور معاون اول رئیس‌جمهور، چشم‌انداز بازار سرمایه، امیدبخش خواهد بود. برآورد کارشناسان این است که تا پایان سال ۱۴۰۲، فقط صنایع تولیدی بازار سرمایه کشور، حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سود خالص تولید خواهند کرد که عدد قابل توجهی در این زمینه به شمار می‌آید.
تاثیر شایعه‌ای درباره بورس کالا
البته خبرگزاری فارس، گزارش داد که کارشناسان بازار سرمایه معتقدند تکذیب توقف فعالیت بورس کالا و گزارش مرکز پژوهش‌ها درخصوص شیوه‌های جدید عرضه خودرو، توانست بورس را تا حدودی متعادل کند.
رضا گلستانی؛ کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس تهران، حال خوبی ندارد و خبرها و بعضا شایعاتی که در بدنه بازار منتشر می‌شود اجازه نفس کشیدن به بورسی‌ها را نمی‌دهد. ترس از واقعی شدن شایعه توقف فعالیت بورس کالا و همچنین وضعیتی که تکنیکال شاخص کل بورس تجربه می‌کند، سهامداران را مجبور به احتیاط در معاملات کرده است.
او تاکید کرد: به نظر می‌رسد بخشی از معامله‌گران و سهامداران خرد به نمادهای کوچک و متوسط و عملکرد آنها توجه دارند. با وجود ریسک‌های سیستماتیک فراوان بازار سرمایه و وضعیت تورمی اقتصاد ایران که پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد را کاهش داده است و سرمایه‌گذاری با افق کوتاه مدت را افزایش داده، توجه معامله‌گران به عملکرد شرکت‌ها اتفاق مثبتی است.