kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۲۹۸
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۷
در سفر امیرعبداللهیان به اسلام‌آباد صورت گرفت

امضای سند برنامه همکاری‌های تجاری 5 ساله میان ایران و پاکستان

 
 
 
 
چند سند از جمله سند برنامه راهبردی همکاری‌های تجاری ۵ ساله بین ایران 
و پاکستان با حضور وزرای خارجه ایران و پاکستان در اسلام‌آباد به امضا رسید.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه‌شب ۱۱ مردادماه در رأس هیئتی در پاسخ به دعوت «بلاول بوتو زرداری» همتای پاکستانی وارد اسلام‌آباد شد. وی پیش از ظهر پنج‌شنبه ۱۲ مردادماه در محل وزارت خارجه پاکستان مورد استقبال همتای خود قرار گرفت و دو وزیر نهال دوستی بین دو کشور را کاشتند.
به گزارش فارس، وزرای خارجه دو کشور پس از آن بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند و بعد از آن هم امیرعبداللهیان در ضیافت ناهار همتای خود شرکت کرد و پس از آن هم در نشست خبری مشترک با همتای پاکستانی به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.
در پایان مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، سند برنامه راهبردی همکار‌ی‌های تجاری پنج ساله بین دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ به امضا رسید. همچنین سند سومین جلسه کمیته مشترک سرمایه‌گذاری ایران و پاکستان و پروتکل همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور توسط مقامات ذی‌ربط، در حضور وزرای امور خارجه ایران و پاکستان امضا شد.
در دولت آقای رئیسی حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور
 بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با وزیر امور خارجه پاکستان امضای بیش از ۱۹۰ سند همکاری بین دو کشور و برگزاری ۲۱ اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را یادآور شد و افزود: ملاقات امروز بین هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور با هدف مساعدت به اجرایی شدن این توافقات و دستیابی به یک همکاری پایدار و بلندمدت بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان برگزار می‌شود. طی سال‌های اخیر در دوره دولت آقای رئیسی حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است. البته با توجه به ظرفیت‌های موجود در دو کشور برای گسترش مناسبات، این افزایش رضایت مقامات دو کشور را فراهم نمی‌آورد و ما می‌خواهیم که در سال‌های آینده شاهد گسترش هرچه بیشتر این همکاری‌ها باشیم.
«بلاول بوتو زرداری» وزیر امور خارجه پاکستان نیز گسترش مبادلات تجاری و تعمیق همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: در سال‌های اخیر مراودات تجاری دو کشور بیش از ۵۰درصد افزایش داشته است، ولی واقعیت‌ها و ظرفیت‌هایی داریم که می‌توانیم این میزان را افزایش دهیم. لازم است کمیته راهبردی بر روی همه توافقات دو کشور تشکیل دهیم تا تمامی ابعاد روابط اعم از همکاری‌های اقتصادی، دفاعی و تجاری ارتقا یابد.
امیرعبداللهیان: تکمیل خط لوله گاز ایران و پاکستان را در راستای منافع 2 ملت می‌دانیم
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از دیدار و گفت‌وگو با بلاول بوتو زرداری همتای پاکستانی در نشست خبری مشترک بیان کرد: در خصوص پروژه خط لوله گاز آی‌.پی گفت‌وگوهای مهمی را با هم داشتیم. تکمیل خط لوله گاز را در راستای منافع دو ملت می‌دانیم. آمادگی داریم این خط لوله هر چه زودتر مراحل اجرایی و نهایی خود را پشت سر بگذارد. در خصوص وجود برخی موانع و مشکلات مالی و بانکی و راهکارهای آن در چارچوب حقوق بین‌الملل گفت‌وگو کردیم.
به گزارش فارس، وی گفت: در جریان سفر سال گذشته بوتو به تهران توافقات مهمی را برای ایجاد بازارچه‌ها و گذرگاه‌ها و مناطق جدید آزاد مرزی با یکدیگر داشتیم. آماده ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد در نقطه مرزی ریمدان هستیم.
دیپلمات عالی‌رتبه ایرانی خاطرنشان کرد: اخیرا بازارچه مرزی پیشین-مند با حضور نخست‌وزیر پاکستان و رئیس‌جمهور ایران افتتاح شد. دو طرف مصمم هستیم از امنیتی ماندن مرزها فاصله بگیریم و مرزهای دو کشور را به مرزهای اقتصادی، تجاری و رفت و آمدهای گسترده استانی و ملی تبدیل کنیم.
رئیس‌ دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه دو طرف آمادگی داریم حجم تبادل تجاری را به دو برابر و پنج میلیارد دلار افزایش دهیم، اظهار داشت: همان‌طور که وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد، اتفاق نظر داریم در اسرع وقت مجرمان و متهمان بین دو کشور مبادله شوند و دو طرف نسبت به آزاد‌سازی شناورهای ماهیگیری به فوریت اقدام کنیم.
وی گفت: طرفین اتفاق نظر داریم برخی فرمت‌های همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه‌های تجاری، اقتصادی و مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر را فعال کنیم. مکانیسم منطقه‌ای همکاری‌های ایران، ترکیه و پاکستان از آن جمله است و همچنین مکانیسم همکاری‌های ایران، چین و پاکستان در حوزه سرمایه‌گذاری‌های مشترک و سایر حوزه‌های مورد علاقه طرفین.
امیرعبداللهیان ادامه داد: گفت‌وگو درخصوص برخی موضوعات مهم منطقه از جمله بحران در اوکراین و اوضاع افغانستان در دستور کار جدی گفت‌وگوهای ما قرار داشت. هرگونه تحول در افغانستان قبل از هر طرفی بر همسایگان به ویژه ایران و پاکستان تاثیر می‌گذارد. چارچوب ابتکارات منطقه‌ای را بهترین روش برای کمک به حل و فصل وضعیت افغانستان می‌دانیم.
رئیس ‌دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ثبات و امنیت پایدار در افغانستان را در راستای ثبات سیاسی در این کشور قلمداد می‌کنیم.
وزیر خارجه اظهار داشت: در مورد وضعیت اوکراین، جنگ را راه‌حل نمی‌دانیم. تسلیح بیشتر اوکراین توسط آمریکا و برخی کشورهای غربی را نگران‌کننده می‌دانیم. تسلیح طرفین جنگ نتیجه‌ای جز کشتار و ویرانی بیشتر نخواهد داشت.
وزیر خارجه پاکستان: مرزهای ایران و پاکستان باید به سمبل ثبات و صلح تبدیل شود
وزیر خارجه پاکستان نیز در این نشست خبری مشترک ضمن خیرمقدم به همتای ایرانی برای حضور در اسلام‌آباد اظهار داشت: ۱۵ ماه پیش، یکی از اولین سفرهای خارجی من در ژوئن ۲۰۲۲ به ایران انجام شد و زمانی به آن دوران نگاه می‌کنم با افتخار و رضایت از آن دوره یاد می‌کنم. چون پیشرفت خوبی در روابط دوجانبه داشتیم و در روزهای پایانی دولت جاری پاکستان نیز شاهد سفر آقای امیرعبداللهیان هستم. یکی از نمونه‌های بسیار کوچک این پیشرفتی که از آن صحبت کردم را می‌توان در افتتاح مشترک بازارچه مرزی پیشین-مند شاهد بود که توسط نخست‌وزیر پاکستان و رئیس‌جمهور ایران در ۱۸ مه ‌افتتاح شد و همچنین افتتاح پروژه برق به پاکستان.
وی با بیان اینکه پاکستان قویا به دنبال همگرایی منطقه‌ای است، افزود: ما به دنبال این هستیم که همگرایی و درهم‌تنیدگی بیشتری در منطقه داشته باشیم و این با شعار و سیاست رئیس‌جمهور رئیسی کاملا همخوانی دارد که اولویت‌ها را به همسایگان می‌دهد و امیدواریم بر مبنای این سیاست‌ها، شاهد افتتاح پنج بازارچه مرزی دیگر تا پایان سال جاری میلادی با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و پاکستان در جنوب، مرکز و غرب آسیا باشیم.
بلاول بوتو زرداری گفت: در گفت‌وگوهای‌مان از حمایت‌های ایران و رهبران آن از کشمیر که مورد ‌اشغال هند واقع شده، تشکر کردیم. ایران همواره از مسلمانان کشمیر حمایت کرده است.
وزیر خارجه پاکستان در نشست خبری با امیرعبداللهیان با بیان اینکه شاهد همگرایی بسیار خوبی بین ایران و پاکستان هستیم، گفت: به اعتقاد ما صلح و ثبات در منطقه به نفع کل منطقه خواهد بود و معتقدیم مرزهای ۲ کشور باید به سمبل ثبات و صلح تبدیل شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره هتک حرمت قرآن کریم در اروپا اظهار داشت: این اقدامات که همچنان ادامه دارد، بر اساس تحریکات از قبل طراحی شده انجام می‌شود و متاسفانه شاهد تکرار آن هستیم. با امیرعبداللهیان در این خصوص صحبت کرده‌ام و هر زمان این اتفاق رخ می‌دهد با همتای خود تماس تلفنی برقرار می‌کنم. پاکستان به عنوان نماینده سازمان همکاری اسلامی در شورای حقوق بشر سعی کرد هر تلاشی را صورت بدهد و برای اولین بار قطعنامه‌ای را در شورای حقوق بشر سازمان ملل در محکومیت این اقدام به تصویب رساندیم. جلسه‌ای را در ماه مارس در مجمع عمومی داشتیم که روزی را به عنوان روز جهانی مقابله با اسلام‌هراسی نامگذاری کنیم و حمایت دیگر کشورها را داشتیم.
نامگذاری خیابانی در کراچی به نام امام خمینی(ره)
وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به شهر کراچی و برگزاری مراسم استقبال رسمی در فرودگاه، با حضور در محل آرامگاه محمدعلی جناح، بنیانگذار فقید پاکستان، با اهدای گل و قرائت سوره حمد، نسبت به وی ادای احترام کرد. وی همچنین دفتر یادبود در این محل را امضا کرد.
رئیس‌ دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در ادامه حضورش در کراچی، در مراسم نامگذاری رسمی خیابان امام خمینی(ره) شهر کراچی حضور یافت و به همراه مقامات ارشد ایالت سند پاکستان از لوح یادبود نامگذاری این خیابان پرده برداری کرد.
خیابان امام خمینی(ره) در شهر کراچی به منظور بزرگداشت یاد و به منظور ادای احترام و علاقه‌مندی قلبی مردم پاکستان نسبت به رهبر کبیر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است.
امیرعبداللهیان: تجارت ایران و پاکستان به بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است
امیرعبداللهیان روز جمعه ۱۳ مردادماه در نشست فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین ایران و پاکستان در شهر کراچی حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
سند همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و اتاق بازرگانی کراچی در حضور وزیر امور خارجه و مقامات ایالتی سند پاکستان به امضا رسید.
وزیر خارجه در این نشست اظهار کرد: وجود بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک زمینی و ‌اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و دینی، روابط دو کشور را پایدار ساخته است. در سال‌های اخیر، اقدامات مهمی برای گسترش روابط دو کشور شامل همکاری اقتصادی به‌عمل آمده است. به عنوان مثال با همکاری طرفین، دو پایانه مرزی جدید در منطقه «ریمدان-گَبد» و «پیشین- مند» ایجاد شده است. همچنین، یادداشت تفاهم همکاری برای ایجاد ۶ بازارچه مرزی مشترک به امضا رسیده است.
امیرعبداللهیان بیان کرد: علاوه‌بر این، با توجه به برخورداری هر دو کشور از موقعیت جغرافیایی استراتژیک و قرار داشتن در مسیر کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی، از جمله ابتکار کمربند-راه، تلاش شده است تا از ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت بهره‌برداری شود.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی دو بندر چابهار (در ایران) و گوادر (در پاکستان) از دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌تواند در راستای افزایش همکاری‌های اقتصادی دوجانبه و منطقه‌ای 
دو کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه اقتصادهای ایران و پاکستان مکمل یکدیگر هستند، گفت: به عنوان مثال پاکستان می‌تواند تامین‌کننده نیازهای ایران در بخش کشاورزی باشد و ایران می‌تواند نیاز پاکستان به انرژی را پوشش دهد. به این دلیل، خط لوله گاز ایران-پاکستان (IP)‌، توسط دولت ایران تا نزدیکی مرز پاکستان کشیده شده است. صادرات برق ایران به پاکستان نیز افزایش یافته است.
وزیر خارجه اضافه کرد: تجارت ایران و پاکستان از روند افزایشی برخوردار بوده و به بیش از 
دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است. امیرعبداللهیان همچنین با «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان، «راجا پرویز ‌اشرف» رئیس‌ مجلس ملی پاکستان، «محمدصادق سنجرانی» رئیس‌ مجلس سنای پاکستان و ژنرال «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.