kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۰۰۷۴
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۹

ارائه خدمات قضائی رایگان در ۴۱۱ نقطه محروم ۱۴ استان کشور

 
 
طرح خدمات جهادی قضائی از تیرماه سال گذشته و همزمان با هفته قوه قضائیه آغاز شده است، در این طرح خدمات قضائی به مردم مناطق محروم فاقد امکانات قضائی به‌صورت رایگان ارائه می‌شود.
به گزارش خبرگزاری میزان، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه ارائه خدمات قضائی آسان، رایگان و ارزان از اولویت‌های مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه است به میزان گفت: با همین رویکرد اقدامات متفاوتی در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه صورت گرفته است. یکی از این اقدامات ارائه خدمات رایگان قضائی به مناطق محروم فاقد امکانات قضائی است. این طرح که از تیرماه سال گذشته آغاز شده است مناطق محروم کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد.
محمد کاظمی‌فرد با تاکید بر اینکه در طرح خدمات جهادی قضائی مناطق محروم استان‌ها تحت پوشش خدمات قضائی رایگان قرار می‌گیرند، افزود: از جمله ویژگی‌های این طرح این است که طرح خدمات جهادی قضائی به‌صورت متوالی انجام می‌گیرد و این‌طور نیست که به‌صورت مقطعی و متناسب با ایام باشد. در این طرح دفاتر خدمات الکترونیک قضائی به ارائه خدمات به مردم مناطق محروم فاقد امکانات قضائی در دورافتاده‌ترین نقاط کشور می‌کنند.
کاظمی‌فرد با بیان اینکه تمام مناطق محروم کشور تحت پوشش این طرح قرار دارند ادامه داد: ارائه رایگان خدمات قضائی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه است. با همین هدف تمام تلاش‌مان را به‌کار گرفتیم که در هر نقطه محروم این کشور خدمات قضائی به‌صورت رایگان و ساده در اختیار هموطنان قرار دهیم. در حال حاضر مناطق محروم ۱۴ استان کشور تحت پوشش این طرح قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه در هفته اول تیرماه سال جاری ۴۱۱ نقطه محروم فاقد امکانات قضائی تحت پوشش خدمات جهادی قضائی قرار گرفتند، بیان داشت: بیش از ۱۴ هزار و ۹۰۰ خدمت به‌صورت رایگان به افرادی که در این مناطق حضور داشتند، ارائه شد. این افراد معمولاً از دانش لازم برای اقدامات قضائی برخوردار نیستند و گاه برای اقدامات خود باید مسافت‌های طولانی را طی کنند. صرفه‌جویی در وقت، صرفه‌جویی در هزینه و دسترسی آسان و رایگان به خدمات قضائی برخی از ویژگی‌های این طرح است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با بیان اینکه در این طرح اقداماتی مانند ثبت‌نام ثنا، ارائه دادخواست، ارائه لایحه، مشاوره حقوقی، برگزاری دادگاه برخط، ملاقات تصویری با زندانیان و صلح و سازش اجرایی می‌شود، گفت: این طرح در دورافتاده‌ترین مناطق کشور و گاهی مناطق مرزی صورت می‌گیرد. تمام تلاش‌مان را به‌کار گرفته‌ایم که هیچ هموطنی به‌خاطر زندگی در مناطق محروم از رسیدن به خدمات قضائی بازبماند.
کاظمی‌فرد با تاکید بر اینکه یکی دیگر از روش‌های دسترسی آسان و ارزان به خدمات قضائی خودکاربری است، گفت: توسعه خودکاربری‌ها به‌عنوان یکی از سیاست‌های دستگاه قضا و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در اولویت قرار دارد. یکی دیگر از اقداماتی که توسط ما صورت گرفته است توسعه خودکاربری‌ها است، خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، اما این روند باید با سرعت بیشتری طی شود. راه‌اندازی پنجره واحد خدمات الکترونیک قضائی با ۲۹ خدمت در همین راستا صورت گرفته است. مردم نیز نشان داده‌اند که از خودکاربری‌ها استقبال می‌کنند. این استقبال انگیزه ما را برای ارائه خدمات قضائی به‌صورت خودکاربری افزایش می‌دهد. ضمن اینکه در خودکاربری‌ها فرد به‌واسطه دسترسی آسان در هر زمان و در هر نقطه جغرافیایی و با هزینه بسیار پایین خدمات قضائی را درخواست و دریافت می‌کند.