روسیه:
سیستم پرداخت بریکس جایگزین سوئیفت میشود
رئیس کمیته هماهنگی همکاری اقتصادی روسیه با کشورهای آفریقایی گفت، جهان چندقطبی در حال شکلگیری است و سیستم پرداخت بریکس جایگزین سوئیفت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، «ایگور موروزوف» با بیان اینکه جهان تکقطبی در حال فروپاشی است، افزود: جهان چندقطبی با مشارکت آفریقا در حال شکلگیری است؛ جایی که طبقه متوسط تازه شکل گرفته در آینده نزدیک تقاضای مصرفکننده را تعیین خواهد کرد.
او ادامه داد: جهان پس از اینکه آمریکا و اتحادیه اروپا ذخایر ارزی روسیه را توقیف کردند متوجه شد این نه تنها یک «سلاح سیاسی»، بلکه یک ابزار برای فشار مالی بر سیاست خارجی و داخلی کشورها و (حتی) قارهها است. دلار آمریکا به سلاح تبدیل شده است؛ برای همین است که کشورها به تدریج استفاده از آن در تجارت را کنار میگذارند و سیستم پرداخت بریکس «دنیای جدید غیرغربی» جایگزین شبکه پیامرسانی مالی سوئیفت خواهد شد.
رئیس کمیته هماهنگی همکاری اقتصادی روسیه با کشورهای آفریقایی افزود: تعداد کشورهایی که تمایل دارند به بریکس بپیوندند به سرعت در حال افزایش است زیرا این یک سیستم پرداخت جایگزین است که قرار است که در ظرف شش ماه فعال شود. کشورهای عضو بریکس به دنبال تجارت با ارزهای ملی هستند و تلاش میکنند تا یک شبکه پرداخت مشترک برای کاهش وابستگی به سیستم مالی غرب به ویژه دلار به راه بیندازند.
گفتنی است، وزارت خارجه روسیه هفته گذشته اعلام کرد، کشورهای عضو بریکس در نشست ماه آینده خود در مورد ایجاد یک سازوکار پرداخت پایدار برای مبادلات تجاری دوجانبه بحث و گفتوگو خواهند کرد. نشست این گروه در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی در 22 تا 24 ماه آگوست (31 مرداد تا دوم شهریورماه) برگزار میشود. تعداد زیادی از کشورهای در حال توسعه نظیر کشورهای عضو بریکس مانند روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی در مبادلات تجاری به سوی ارزهای جایگزین حرکت کردهاند. کار به جایی رسیده که جونگ ایل هیونگ؛ کارشناس امور بینالملل معتقد است بسیاری از کشورها به دنبال عضویت در این گروه هستند و این امر سلطه و هژمونی دلار آمریکا در جهان را کاهش میدهد.
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مجیدی؛ رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص اهمیت اقتصادی عضویت ایران در گروه «بریکس» اظهار داشت: عضویت ایران در بریکس میدانی برای تنفس اقتصاد ملی و عبور از چالشها است. مدعیان عضویت در بریکس زیاد هستند؛ بنابراین باید ساز و کار عضویت در مجموعه بریکس واقعبینانه و مبتنی بر دادههای دقیق شکل بگیرد تا روند عضویت ما در این مجموعه فرسایشی نشود. کشورهای عضو بریکس با ترویج استفاده از ارزهای ملی به دنبال شکستن سلطهگری دلار و ضربه به جایگاه مالی آمریکا در نظام بینالملل هستند.