انجمن بلاکچین مطرح کرد
پشت پرده رمزارز جعلی «کربلا کوین»
طبق اعلام انجمن بلاکچین، «کربلا کوین» یک پروژه کلاهبرداری است که تلاش میکند با سوءاستفاده از اعتقادات مذهبی و استفاده از کلیدواژههایی مثل «کمکهای خیریه» و «ایجاد شغل» کاربران ایرانی را فریب دهد.
به گزارش فارس، کربلا کوین (KarbalaCoin) یک پروژه کلاهبرداری در حوزه رمزارزها است که فعالان بلاکچین ایران هم اخیرا در بیانهای در مورد آن هشدار دادهاند.
سودجویان با استناد به نام شهر کربلا، سعی داشتند باورهای مذهبی و اعتقادی مردم را طعمه خود قرار دهند. به ویژه با شروع ایام محرم، تبلیغات وسیعی درخصوص این رمزارز جعلی از رسانههای اجتماعی آغاز شده بود و کلاهبرداران تلاش میکردند تا با وعده سود سه هزار درصدی در مدت زمانی کوتاه، کاربران را فریب دهند.
از همین رو، مدیرعامل انجمن بلاکچین در یک برنامه تلویزیونی پیرامون موضوع رمزارزها و ریسکهای سرمایهگذاری در این حوزه گفت: باید توجه داشت که امروزه 27 هزار رمزارز مختلف وجود دارد اما الزاماً هر رمزارزی معتبر نیست. هر شخصی میتواند در عرض 10 دقیقه و بدون نیاز به هیچگونه دانش خاصی، یک رمزارز ایجاد کند که در اکثر اوقات از طریق این نوع رمزارزها کلاهبرداری میکنند.
عباس آشتیانی درخصوص ریسکهای سرمایهگذاری در حوزه رمزارزها اظهار داشت: داراییهای رمزنگاری شده در عین رشد قیمتی که دارند، ممکن است از اوج قیمت، ناگهان به یکپنجم قیمت خود برسند. کما اینکه نظیر این مسئله را در سالهای اخیر شاهد بودهایم.
مدیرعامل انجمن بلاکچین با بیان اینکه برای تشخیص ارزش یک دارایی باید به ماهیت آن توجه کرد، گفت: رمزارزها علاوهبر ریسکهای فراوانی که دارند، برخی از پژوهشگران آینده خوبی برای آن متصور هستند. البته باید به این نکته توجه کرد که نباید همه تخممرغها را در یک سبد چید و بازار رمزارزها در مقایسه با بازار سهام، املاک و غیره دارای ریسک بالاتری است. آشتیانی ادامه داد: ازآنجا که رمزارزها رشد قابلتوجهی را تجربه کردند، این موضوع ابزار خوبی برای کلاهبرداران تبدیل شده است. کلاهبرداران در ابتدا حس طمع در مردم ایجاد میکنند و در مرحله بعد با سهولت هرچه تمامتر رمزارزهای تقلبی را به مردم میفروشند.
مدیرعامل انجمن بلاکچین گفت: یکی دیگر از عواملی که این بازار را پر ریسک میکند، وعده رشد قطعی قیمت است. مثلا در ابتدا یک رمزارز را بدون نیاز به زمان و هزینه ایجاد میکنند. سپس در تبلیغات آن میگویند که این رمزارز قطعاً رشد پیدا میکند؛ اما اینگونه نیست. مانند رمزارزی که یک خواننده در خارج از کشور معرفی کرد. وی افزود: اخیرا نیز رمزارزی به نام «کربلا کوین» مطرح شد و گفته بودند که این رمزارز از اواخر سال 2019 شروع به کارکرده و قیمت آن نیز حدود 500 درصد رشد پیدا کرده، اما این موضوع کاملاً نادرست است. «کربلا کوین» یک پروژه کلاهبرداری است که تلاش میکند با سوءاستفاده از اعتقادات مذهبی و استفاده از کلیدواژههایی مثل «کمکهای خیریه»، «ایجاد شغل» و «بازارهای حلال جهانی» کاربران ایرانی را فریب دهد. آشتیانی اظهار داشت: امثال این رمزارزها بسیار زیاد هستند و تا به امروز حدود 180 پروژه رمزارز با پیامد پروندههای کثیرالشاکی ایجاد شده است. وعده پرداخت سود ثابت و رشد قیمتی در این پروژهها مشترک بوده است. مدیرعامل انجمن بلاکچین ادامه داد: مردم آگاه باشند که در روشهای «پانزی» سودی که به آنها تعلق میگیرد، از پول خودشان یا از پول افراد تازهوارد به آن سیستم است. در مرحله اول افرادی که سود میگیرند از این سیستم لذت میبرند و آن را به دیگران نیز معرفی میکنند؛ اما این سیستم ناگهان دچار فروپاشی خواهد شد.
وی درخصوص قانونگذاری حوزه بلاکچین در ایران اظهار داشت: قانونگذاری در این حوزه نهتنها در ایران بلکه در تمام دنیا پیچیدگیهای خاصی دارد؛ چرا که گاهی اوقات رمزارزها ماهیت دارایی و گاهی نیز ماهیت سهام و سپرده دارند. در حوزه رمزارز لایحهای از طرف دولت و طرحی توسط مجلس در حال تدوین است تا بتوانند این موضوع را کنترل و مدیریت کنند.