مسئول کمیته پوست مرکز تحقیقات آسیبهای شیمیایی:
۱۰۰هزار مصدوم شیمیایی ایرانی به فراموشی سپرده شدهاند
مسئول کمیته پوست مرکز تحقیقات آسیبهای شیمیایی گفت: تاکنون در هیچ جای دنیا برای ۱۰۰هزار مصدوم شیمیایی کشورمان تحقیقات درمانی انجام نشده است.
به گزارش تسنیم، مجتبی امیری اظهار داشت: سابقه استفاده از گازهای شیمیایی طولانیمدت است ولی وسیعترین و بیرحمانهترین استفاده از آن در جریان دفاع مقدس علیه رزمندگان و مردم ما بوده است. وی افزود: تاکنون بیش از صد هزار مصدوم شیمیایی به مراکز درمانی کشور مراجعه کردند که برای بیش از 60 هزار نفر از آنها پرونده تشکیل شده است.
امیری درباره عوارض بمبهای شیمیایی تصریح کرد: عمده ضایعات پوستی مصدومان شیمیایی در افراد عادی هم وجود دارد ولی شیوع ضایعات در این افراد شدت بیشتری دارد.مسئول کمیته پوست مرکز تحقیقات آسیبهای شیمیایی گفت: بعضی گازهای شیمیایی مثل گازهای اعصاب یا گازهای خون کشنده هستند و بعضی دیگر مانند گاز خردل، که بیشترین استفاده هم از این نوع بود، بیش از آن که کشنده باشند، مهارکننده نیروها هستند.
این متخصص پوست و مو عنوان کرد: یکی از مشکلات جدی در این مصدومیت، خشکی پوست است که از عوارض آن ایجاد خارش حاد مزمن ناحیهای و در نتیجه ضخیم شدن پوست است.وی در رابطه با عوارض مزمن گاز خردل تأکید کرد: کشور ما در بحث عوارض مزمن گاز خردل یک قربانی است و در هیچ جای دنیا تحقیقات درمانی در مورد آن انجام ندادهاند.امیری افزود: گاز خردل پس از ورود به بدن در تمامی ارگانها نفوذ میکند، در این صورت ضایعات ثانویه اتفاق میافتد و مصدومیت وارد فاز مزمن میشود که عوارض آن تا هم اکنون که حدود 25 سال از جنگ گذشته است، دیده میشود.وی ادامه داد: در ضایعات ثانویه درصدی از بیماران دچار عفونت میشوند و در درصدی هم به خصوص در نواحی چینها بافتهای اسکاری (جوش) ایجاد میشود.
امیری بیان داشت: افزایش حساسیتهای پوستی مصدومان شیمیایی خیلی بالاتر از حالت عادی است، اما میزان شیوع سرطانهای پوستی این افراد تفاوت چندانی با افراد عادی ندارد.