kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۵۷۵
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۲
وزارت نفت در اطلاعیه‌ای دیرهنگام:

محموله نفتی توقیف شده ‌در‌اندونزی متعلق به ایران نیست

 

وزارت نفت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: محموله نفتکشی که چندی پیش با اعلام گارد ساحلی‌اندونزی توقیف شد، متعلق به ایران نیست.
10 روز پس از انتشار خبری درباره توقیف یک نفتکش در سواحل‌اندونزی و انتساب آن به ایران و ایجاد موج خبری علیه کشورمان، روابط‌عمومی وزارت نفت در اطلاعیه‌ای دیرهنگام اعلام کرد: محموله MT-  ARMAN 114 که چندی پیش با اعلام گارد ساحلی کشور‌اندونزی به‌دلیل آنچه که حمل‌ونقل غیر قانونی و انتقال غیر مجاز به کشتی دیگری نامیده شده بود، متعلق به جمهوری اسلامی ایران نیست.
در این اطلاعیه آمده است، اخبار منتشر شده در مورد انتساب محموله این کشتی به جمهوری اسلامی ایران فاقد هرگونه اعتبار بوده و با هدف فضا‌سازی منفی علیه کشورمان صورت گرفته است.
گفتنی است، خبر توقیف ایرانی در‌اندونزی روز بیستم تیرماه منتشر شده و فضا‌سازی منفی و موج سواری روی این خبر، علیه کشورمان شکل گرفت اما وزارت نفت با تعلل خود در اطلاع‌رسانی به موقع، به این فضا‌سازی کمک کرد.
افزایش قیمت نفت
قیمت نفت تحت تاثیر تنش‌زایی آمریکا در روزهای اخیر افزایش یافته است. دمیدن آمریکا به جنگ روسیه و ناتو در اوکراین و تحریم روسیه، اصرار به جنگ تجاری با چین، کاهش تولید اوپک پلاس و انتشار اخباری درباره فروش یا عدم فروش محموله نفتی توقیف شده منتسب شده به ایران در آمریکا و کاهش ذخایر ایالات متحده، موجب افزایش قیمت جهانی نفت شده است.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت دیروز با ۶۸ سنت افزایش، به ۸۰ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۵ سنت افزایش به ۷۶ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. قیمت‌ها روز پنج‌شنبه با‌ اندکی افزایش بسته شده بودند. نفت برنت از ابتدای هفته جاری تا دیروز حدود شش دهم درصد و شاخص نفت آمریکا یک و دو دهم افزایش پیدا کرده که چهارمین رشد هفتگی متوالی برای هر دو شاخص خواهد بود.
عربستان سعودی اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را در اوت ادامه خواهد داد. همزمان، روسیه اعلام کرد که صادرات نفت خود را در ماه میلادی آینده به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد. همچنین اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته با رشد صادرات و استفاده بیشتر پالایشگاه‌ها، کاهش پیدا کرده است.
افزایش حضور ایران در بازار نفت
افزایش جهانی قیمت نفت و تولید و بازار‌سازی ایران، دو مسئله‌ای است که موجب بالا رفتن درآمد کشورمان شده و می‌شود. خبرگزاری فارس گزارش داد که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، راهبرد «بازار‌سازی نفت» برای صادرات نفت ایران در شرایط تحریم در دستور کار قرار گرفت که از جمله سیاست‌های آن، حضور در پالایشگاه‌های فراسرزمینی، باز‌سازی و احیای ظرفیت آنها و فروش نفت ایران به این واحدها بود. تاکنون ایران برای سهامداری و مشارکت در احداث هشت پالایشگاه خارجی در سه قاره آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا اقدام کرده است.
چهار پالایشگاه در آمریکای لاتین، سه پالایشگاه در آسیا و یک پالایشگاه در آفریقا قرار دارد و تاکنون دو طرح پالایشی ال‌پالیتو و کاردون ونزوئلا به مرحله امضای قرارداد یا آغاز عملیات اجرایی رسیده و مابقی در مرحله مذاکره و امضای تفاهم‌نامه و انجام مطالعات قرار دارند.
مدل حضور ایران در پالایشگاه‌های فراسرزمینی آمریکای لاتین تاکنون بدین صورت بوده که با صدور خدمات فنی و مهندسی، ابتدا اقدام به باز‌سازی و نو‌سازی پالایشگاه‌ها کرده و بعد از احیای ظرفیت آنها، به میزان ظرفیت آزاد شده، نفت خود را صادر می‌کند.
صنعت نفت ایران در شرایط تحریم به توانمندی بالایی در حوزه ساخت تجهیزات و تعمیرات اساسی دست پیدا کرده است موضوعی که اغلب کشورهای آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقا از آن محروم هستند. این توانمندی بالا به اهرمی برای امضای قراردادهای مختلف بین ایران و سایر کشورها جهت احیای ظرفیت غیرفعال پالایشگاه‌های خارجی و صادرات نفت ایران تبدیل شده است.