kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۵۲۵
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۳

اخبار ویژه

 
 
معارضه با رأی مردم و باج به دشمن کجایش ملی‌گرایی است؟!
دبیرکل حزب اشرافی و غربگرای کارگزاران می‌گوید کشور به ملی‌گرایی به جای اسلامگرایی افراطی نیاز دارد.
روزنامه سازندگی با اشاره به گفت‌وگوی حسین مرعشی با خبرگزاری ایلنا نوشت: در حالی که شرایط داخلی و خارجی کشور در سال‌های اخیر تحت تاثیر فعالیت و ظهور جریان‌های سیاسی رادیکال و تمامیت‌خواه، بحران‌های اساسی در حوزه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را از سر گذرانده و همچنان تداوم دارد، اکنـون جریان اصلاحات بزرگ‌ترین دغدغه‌ای که دارد، دستیابی به اجماع عقیدتی و سیاسی برای برون‌رفت از بحران‌هایی است که دامنگیر کشور و مردم شده است. دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران معتقد است که «کشور به یک گرایش کاملا ملی‌گرایانه- به‌عنوان یک ایدئولوژی- نیاز دارد.» به باور مرعشی «ملی‌گرایی باید جایگزین نگاه‌های افراطی اسلام‌گرایانه شـود» تا «دوباره ملت را دور هــم جمع کنیم و این حرکت، قبل از هر چیز دفاع از اسلام، امام، انقلاب اسلامی ۵۷ و جمهوری اسلامی است.» او معتقد است که در ایران امروز «امیدی به سیاسیون ایران نمی‌رود بلکه این نخبگان‌اند که در سطح وسیع در جامعه پخش هستند و باید محکم به صحنه بیایند، حرف‌شان را بزنند، کارشان را انجام دهند و نقش‌آفرینی کنند.»
مرعشی در ادامه به نهادهای حاکمیتی و نظارتی اشـاره کرد که به‌دنبال دولت و حکومت یکپارچه بوده‌اند و در این راستا گفت: «از نظر من، در دو انتخابات اخیر مجلس ۹۸ و ریاست‌جمهوری و شوراهای ۱۴۰۰ اصلاح‌طلبان در همان زمینی بازی کردند که شورای نگهبان، نهادهای حاکمیتی و نظام می‌پسندید. یعنی آنها علاقه‌مند بودند تا اصلاح‌طلبان در نهادهای قدرت نباشند و به‌دنبال دولت و حکومت یکپارچه و یکدست بودند. اصلاح طلبان هم از این موضوع استقبال کردند. به نظرم مـا اصلاح‌طلبان هم با آنهـا همراهی کردیم یعنی در همان زمینی بازی کردیم که آنها می‌خواستند، گفت: روی سخنم با مردم است که آیا می‌خواهیم به یک راهکاری برسیم یا خیر؟ اینکه فکر کنیم نقش سیاست‌ورزی و سیاست در اداره کشور کم شده، واقعیت ندارد. در نبودن نیروهای کارآمد، باتجربه و جریان‌هایی که دلسوز ایران و مردم هستند، ممکن است کار به دست افرادی بیفتد که به مردم فشار بیشتری وارد کنند. این فعال اصلاح‌طلب گفت: «الان هم به مردم ایران می‌گویم در سیاست هم خودتان به داد خود برسید. با سیاست‌های غلط، تورم کنترل نمی‌شـود. برای پنج میلیون فارغ‌التحصیل بیکار ایرانی شغل درست نمی‌شود. ایران توسعه پیدا نمی‌کند. این تحقیری که در منطقه می‌شویم و می‌بینیم ترکیه، امارات، عربستان و عراق با چه سرعتی رشد می‌کنند، حل نمی‌شـود. این بسیار ساده است. یعنی چه که سیاست برای ما مهم نیست؟ ما جاخالی بدهیم تا یک اقلیت بیاید بر ما حکومت کنند؟
مرعشی افزود: «کشور به یک گرایش کامـلا ملی‌گرایانه نیاز دارد. یعنی ایدئولوژی امروز کشور باید ملی‌گرایی باشد؛ ملی‌گرایی باید جایگزین نگاه‌های افراطی اسلام‌گرایانه شود، دوباره ملت را دور هم جمع کنیم و این حرکت، قبل از هر چیز دفاع از اسلام، امام(ره)، انقلاب اسلامی ۵۷ و جمهوری اسلامی است، مگر می‌شود در کشوری، اکثریت مردم ناراضی باشند و آن کشور در آرامش زندگی کند؟ ما به سرعت بـه چرخش نیاز داریم و این چرخش را باید مدیریت کنیم و برویم به سمت آنکه کاری کنیم تا ملت به صحنه برگشته و تاثیرگذار باشند.
درباره این دوگانه‌سازی‌های جعلی امثال آقای مرعشی باید پرسید: شما چه ملی‌گرایانی هستید که دشمنان تاریخی ملت ایران (آمریکا و انگلیس) را دوست جا زدید و حتی در فتنه‌هایی مانند فتنه 1388 و 1401 حاضر شدید در نقشه‌های آشوب‌افکنی آنها نقش عمده‌ای ایفا کنید؟ آیا با نابودی انتخابات و معارضه با جمهوریت و رأی اکثریت مردم در سال 1388 می‌خواستید ملی‌گرایی خود را به مردم نشان بدهید؟ آیا ملی‌گرایی بود که هرگاه دشمن فشار آورد و امتیاز و باج خواست، بلافاصله شما با او همخوانی کردید و گفتید بدهید و برود»؟! آیا ملی‌گرایی بود که پس از شکست در فتنه 1388، آدرس تحریم‌های فلج‌کننده را به دشمن دادید (مهدی هاشمی و دیگر نمایندگان فتنه سبز) و سپس تحریم‌های ظالمانه دشمن را سکوی پرش انتخاباتی قرار دادید و از همه بدتر، تحریم‌ها را بهانه کردید و گفتید برای رفع تحریم‌ها باید مقابل آمریکا کوتاه آمد؟!
هنگامی که نیروهای انقلابی، شر تروریست‌های وحشی و گسیل شده داعش (مزدوران نیابتی آمریکا و غرب) را در کنار مرزهای ایران منکوب می‌کردند و شهید می‌دادند، شما چه ملی‌گرایانی بودید که دبیرکل وقت حزب شما به تخطئه این مدافعان امنیت ملی پرداخت و مدعی شد جوانان مردم را به کشتن می‌دهیم؟! آقای مرعشی تازه رفته ته صفی ایستاده که گروهک‌های منافقی چون جبهه سازمان مجاهدین خلق و نهضت آزادی و... در ابتدای آن حضور داشتند اما به اسم خلق و مردم و میهن و ملت و وطن، بیشترین خیانت‌ها را به کشور کردند.
در موضوع انتخابات هم روشن است که طیف غربگرا و اشرافیت‌زده، نه نگاه متوازن به انتخابات دارد و نه حقوق ملت پس از آن را محرم می‌شمارد. آنها فقط انتخاباتی را انتخابات می‌دانند که پیروز شده باشند، وگرنه علیه آن آشوب می‌کنند یا منتخبان را ترور شخصیت می‌کنند. آقای مرعشی می‌داند اما کتمان می‌کند که در انتخابات ریاست‌جمهوری 2 نامزد و در انتخابات مجلس سه فهرست (به جای یک نامزد و یک فهرست) داشتند اما نتوانستند اعتماد مردم را جلب کنند؛ به این علت که مردم تا پای صندوق رای محترمند و پس از آن مانند دولت روحانی و هاشمی و خاتمی، حقوق‌شان مورد بی‌اعتنایی دهن‌کجی سیاست‌بازان مدعی اصلاحات و اعتدال قرار می‌گیرد.
 
19 گروه مسلح متحد ایران اسرائیل را محاصره کرده‌اند
صدای آمریکا از قول کارشناسان صهیونیست، فعالیت ۱۹ گروه نیابتی جمهوری اسلامی در اطراف اسرائیل را نگران‌کننده توصیف کرد.
وبسایت صدای آمریکا نوشت: کارشناسان امور ایران و گروه‌های شبه‌نظامی خاورمیانه، درباره فعالیت‌ها و تغییر استراتژی گر‌‌وه‌های مسلح تحت حمایت جمهوری اسلامی در خاورمیانه، هشدار دادند. در نشستی که به میزبانی ‌اندیشکده فراحزبی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (اف‌دی‌دی‌) برگزار شد، جو‌ تروزمن، پژوهشگر این ‌اندیشکده که حوزه تخصصی او به‌طور ویژه گروه‌های پیکارجوی فلسطینی و حزب‌الله است، گفت: ۱۹ گروه شبه‌نظامی که مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، در «اطراف مرز‌های اسرائیل» فعالیت دارند.
او گفت: برخی از این گروه‌ها نظیر حماس و حزب‌الله در اخبار نام‌شان مطرح بوده اما برخی دیگر این‌طور نبوده است. از این ۱۹ گروه پیکارجو تعدادی تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند و همه آنها تحریم نیستند.
جو تر‌وزمن گفت که برخی از این گروه‌ها نظیر حماس با اینکه از ایران کمک‌ می‌گیرند تا حدی «خودمختاری» دارند اما برخی دیگر به‌ویژه گروه‌های عراقی که در سوریه هستند و یا گروه جهاد اسلامی به‌طور ویژه تحت امر ایران هستند.
تروزمن گفت: گروه حماس، سعی در نیروگیری از نوجوانان دارد و با تبلیغات خود علیه اسرائیل در کمپ‌های تابستانی این کار را می‌کند.
به گفته او، ایران به اینکه گروهی سنی است یا شیعه یا مسیحی کاری ندارد و مادامی که حاضر باشند علیه اسرائیل دست به سلاح ببرند از آنها حمایت می‌کند و به همین خاطر شاهد حضور ۱۹ گروه شبه‌نظامی‌ در مرزهای اطراف اسرائیل هستیم.
جاناتان‌ شانزر، کارشناس دیگر امور خاورمیانه در ‌اندیشکده اف‌دی‌دی و نویسنده کتاب «درگیری ۲۰۲۱ غزه» هم گفت: شاهد آن هستیم که گروه‌های نیابتی ایران اکنون از یک «استراتژی» برخوردار هستند که پیش از این، این‌گونه نبوده است.
او گفت: اکنون شاهد افزایش هماهنگی‌ها بین گروه‌های شبه‌نظامی هستیم و این استراتژی را سپاه پاسداران تهیه کرده است که چه گروهی چه کاری انجام دهد. اگر قبلا حماس شاید بدون محاسبه دست به شلیک راکت می‌زد اما اکنون محاسبه می‌کند.
او در تشریح استراتژی تازه حماس که نوار غزه را در کنترل دارد گفت که این گروه اکنون با رهنمودهای ایران نفوذ خود را در کرانه باختری افزایش داده است. حماس از کرانه باختری که در دست رقیب آن یعنی گروه فتح است، به اقدام علیه اسرائیل دست می‌زند.
جاناتان کنریکوس، عضو «مجمع امنیتی و دفاع اسرائیل» که به مدت ۲۴ سال در ارتش اسرائیل بوده است نیز گفت که به نظر او کانون توجه بعد از کمپ جنین، نابلس خواهد بود که فعالیت‌های شبه‌نظامیان آنجا بیشتر شده است. 
جاناتان ‌شانزر در مورد تلاش‌های اسرائیل برای جلوگیری از تحویل موشک‌های دقیق ایران به حزب‌الله گفت: برخی از این محموله‌ها به دست حزب‌الله رسیده است و برآورد می‌شود که حدود ۵۰۰ موشک دقیق(نقطه‌زن) در دست حزب‌الله است.
او این امر‌ را بسیار خطرناک دانست و گفت: مشخص نیست که سامانه دفاع هوایی «گنبد آهنین» چگونه در برابر این راکت‌ها عمل خواهد کرد، مخصوصا اینکه اگر حزب‌الله در یک جنگ تمام‌عیار آنها را با شلیک حدود ۱۵۰هزار راکت غیردقیق ترکیب کند. در این شرایط مشخص نیست چگونه سامانه دفاع هوایی، موشک نقطه‌زن را از تسلیحاتی که چنین قابلیتی ندارند تشخیص خواهد داد.
 
رئیس ‌سرویس جاسوسی انگلیس و ناله از اقتدار روزافزون ایران
رئیس‌سرویس جاسوسی انگلیس در اقدامی ناشیانه و گل درشت مدعی شد بر سر فروش سلاح به روسیه در راس حاکمیت ایران اختلاف افتاده است!
ریچارد مور گفته است: ارسال تسلیحات به روسیه به اختلاف در بالاترین سطح حکومت ایران دامن زده است. او ایران را به « دامن زدن به درگیری‌های بیشتر در اوکراین از طریق ارسال پهپاد و دیگر تسلیحات به روسیه» متهم کرد و ضمن «خلاف وجدان» خواندن این کار گفت: این اقدام جمهوری اسلامی حتی مشاجرات داخلی در بالاترین سطح رژیم تهران را برانگیخته است. ایران خود را به شریک جرم متجاوز تقلیل داده است.
مور در ادامه این سخنرانی (عملیات روانی)، از روس‌های ناراضی از جنگ اوکراین خواست برای پایان دادن به جنگ دست در دست این سرویس جاسوسی بگذارند و برای بریتانیا جاسوسی کنند(!)
ریچارد مور در ادامه جملات القایی گفت که برخی از روس‌ها پیشتر با سازمان او تماس گرفته‌ و برای توقف اقدامات ارتش روسیه همکاری می‌کنند.
او گفت: من از روس‌هایی که از تهاجم روسیه به اوکراین نگران هستند می‌خواهم با ما دست در دست هم دهند تا به خونریزی‌ها در اوکراین پایان داده شود. من از آنها دعوت می‌کنم تا کاری را که دیگران در این ۱۸ ماه انجام داده‌اند انجام دهند. درهای ما همیشه باز است. اسرار آنها نزد ما محفوظ خواهد بود.
رئیس‌MI6 همچنین در سخنرانی خود که در اقامتگاه سفیر انگلیس در پراگ، پایتخت جمهوری چک ایراد شد، گفت: جاسوسان این آژانس از هوش مصنوعی برای مختل کردن انتقال تسلیحات به روسیه استفاده می‌کنند.
سخنان رئیس ‌سرویس جاسوسی انگلیس در حالی است که اولا دولت متبوع وی در نوع جنگ‌های دویست سال گذشته از جمله علیه ملت ایران، سمت متجاوزان و ‌اشغالگران بوده است. ثانیا ایران اعلام کرده پهپاد‌های فروخته شده مربوط به قبل از آغاز جنگ اوکراین بوده؛ هرچند که کشورمان برای معاملات خود از دولت‌های بی‌صلاحیت غربی اجازه نمی‌گیرد. ثالثا این همان ایرانی است که انگلیس خبیث به همراه آمریکا و دیگران تحریمش کرده بودند که نتواند سلاح ابتدایی بخرد اما حالا باید برای صادرات سلاح‌های پیشرفته همان کشور حرص و جوش بخورند. رابعا جنگ اوکراین، به اعتراف مقامات بسیاری در آمریکا و اروپا، جنگی است که آمریکا به راه‌انداخت وحتی منافع متحدان اروپایی را هم قربانی مطامع خود کرد. با این حال غرب نگران است موفقیت روسیه از طریق جذب کمک کشورهایی مانند ایران و چین، روند فروپاشی نظم جهانی غربی را تسریع کند. خامسا در میان مسئولان جمهوری اسلامی هیچ اختلافی بر سر صادرات کشور وجود ندارد و متاسفانه یا خوشبختانه آقای مور آرزوی خود را به شکل خبر باسمه‌ای و القایی عنوان کرده است. او البته نمی‌تواند بگوید که بر اساس رصد‌های دقیق، کجای‌شان به درد آمده و سوخته، اما در عوض روزنامه تلگراف به بخشی از درد واقعی انگلیس ‌اشاره کرده است.
این روزنامه از قول «جان جنکینز» سفیر پیشین انگلستان در عربستان اذعان کرد: « نفوذ منطقه‌ای پیچیده ایران، به یکی از تهدیدات علیه منافع انگلیس تبدیل شده و تا دیر نشده باید جلوی جمهوری اسلامی را گرفت. ما درباره جنگ اوکراین، قدرت هدف‌مند خود را نشان داده‌ایم، اما در مورد خاورمیانه، آفریقای شمالی و در نزدیکی اروپا نیز منافع ملی و هم‌تراز با بحران اوکراین وجود دارد. ایران، عامل اصلی بی‌ثباتی و درگیری‌های خاورمیانه است و این کشور، خواستار گسترش سیاست‌های خود در سراسر جهان و حتی انگلیس است. نفوذ دیپلماتیک و سیاسی انگلیس در خاورمیانه و همکاری با کشورهای واقع در حوزه خلیج‌فارس، یکی از نیازمندی‌های اساسی اهداف لندن در منطقه هند-آرام است. این مسئله، تقابل با ایران را الزام‌آور ساخته است. ایران از کشوری آزاردهنده، به عامل اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه تبدیل شده و با نفوذ منطقه‌ای و پیچیده خود، در حال ایجاد برنامه موشکی قدرتمندی است. ایران خواستار انقلابی در سطح جهان است. با رشد قدرت ایران، سیاست‌های مخرب و اظهارات‌ستیزه‌جویانه این کشور آشکارتر و جسورانه‌تر از گذشته می‌شود.»
یادآور می‌شود رئیس‌سرویس جاسوسی MI6 دسامبر دو سال قبل هم گفته بود: سه کشور چین، روسیه و ایران در صدر تهدیدهایی هستند که انگلیس با آنها مواجه است. ایران از شبه‌نظامیان حزب‌الله برای دامن زدن به ناآرامی‌ها در منطقه استفاده می‌کند. تهران این حزب‌ را به«دولتی درون دولت» در لبنان تبدیل کرده است. ایران یک تهدید عمده است... چین توانایی به دست آوردن داده‌ها از سراسر جهان را دارد و همچنین تلاش می‌کند از نفوذ خود از طریق سیاست‌های اقتصادی‌اش استفاده کند چین اولویت اصلی سازمان اطلاعاتی بریتانیا است. بریتانیا همچنان با تهدید جدی روسیه مواجه است.. آنها حملات سایبری و تلاش برای مداخله در فرآیندهای دموکراتیک در کشورهای دیگر را انجام می‌دهند.