معاون وزیر جهاد کشاورزی:
بازار از برنج و شکر اشباع است
معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: از سال گذشته تا نیمه نخست امسال تولید و واردات برنج و شکر بیش از نیاز داخلی بوده و هماکنون بازار از این محصولات اشباع شده است لذا وارداتشان به منظور تنظیم بازار ممنوع شده است.
عباس کشاورز در گفتوگو با ایسنا گفت: بازار از برنج و شکر اشباع شده و محصولات تولید شده روی دست تولیدکنندگان باقی مانده لذا وارداتشان ممنوع شد.
وی افزود: سال گذشته بیش از دو میلیون تن برنج وارد شد و طی شش ماهه نخست امسال نیز حدود 700 هزار تن برنج وارد شده است. در حالی که نیاز واردات کشور در طول سال حدود یک میلیون و 200 هزار تن است؛ بنابراین در حال حاضر به اندازه کل نیاز بازار، واردات برنج صورت گرفته و محصول داخلی و وارداتی در انبارها باقی مانده است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هماکنون میتوانیم بگوییم با اعمال قیمت، بازار برنج قدری به تعادل نزدیک میشود، ادامه داد: برنج تولید شده داخلی آن قدر روی دست تولیدکنندگان مانده که وزارت جهاد کشاورزی مجبور شد برای آن قیمت توافقی اعلام کند.
کشاورز اظهار کرد: درباره شکر نیز ممنوعیت واردات به دلیل فرا رسیدن فصل برداشت چغندر قند و نیشکر و همچنین به دلیل واردات بیش از حد و مازاد بر نیاز داخلی اعمال شده است.
گرچه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد طی شش ماهه نخست امسال 656 هزار و 800 تن برنج به ارزش 827 میلیون و 200 هزار تن وارد شده که از نظر وزنی 40/45 درصد و از نظر ارزشی 35/94 درصد نسبت به نیمه نخست سال گذشته کاهش یافته است.
همچنین در همین بازه زمانی 676 هزار و 800 تن شکر تصفیه نشده به ارزش 317 میلیون و 400 هزار دلار به کشور وارد شده که از نظر وزنی 28/86 درصد و از نظر ارزشی 7/42 درصد نسبت به نیمه نخست سال گذشته افزایش یافته است.
خرید توافقی 20 هزار تن برنج از کشاورزان
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه از ابتدای اجرای طرح خرید توافقی برنج تاکنون حدود 20 هزار تن برنج از کشاورزان شمال کشور خریداری شده، گفت: اجرای این طرح موجب رونق در بازار برنج شد.
حسین صفایی در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد میزان خرید توافقی برنج از کشاورزان، گفت: خرید توافقی برنج که از اواخر شهریورماه سال جاری برای حمایت از برنجکاران توسط دولت آغاز شد اثر مطلوبی در خروج بازار برنج از رکود داشته و این طرح همچنان در حال اجراست.
وی افزود: طی بازدیدی که هفته گذشته از دو مرکز خرید در استان گلستان داشتم تاثیر مصوبه دولت مبنی بر خرید توافقی برنج را در خروج رکود و رونق بخشیدن به بازار برنج را به وضوح مشاهده کردم.
صفایی با بیان اینکه خرید توافقی برنج از استانهای شمالی کشور مازندران، گیلان و گلستان ادامه دارد، بیان داشت: تاکنون 20 هزار تن برنج به صورت توافقی از کشاورزان خریداری شده است.
وی با اشاره به اینکه برداشت برنج در استان گلستان نسبت به دو استان مازندران و گیلان تاخیر دارد، گفت: بنابراین خرید برنج در این استان از این به بعد بیشتر میشود و در گیلان بازار خرید و فروش خوب است و تقریبا عرضهای هم صورت نمیگیرد.
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور در مورد میزان خرید توافقی برنج در خوزستان گفت: علیرغم اعلام خرید توافقی برنج از کشاورزان این استان به دلیل اینکه تولید در این استان آنچنان قابل ملاحظه نیست مقدار زیادی هم برنج خریداری نشده است.بر اساس این گزارش، در پی رکود بازار برنج ایرانی و برای تحرکبخشی به خرید و فروش این محصول دولت چندی پیش با خرید توافقی انواع برنج محلی در استانهای شمالی موافقت کرد، همچنین واردات برنج را در فصل برداشت برنج محدود و تعرفه گمرکی آن را افزایش داد.خرید توافقی در راستای حمایت از برنجکاران اتخاذ شده و تا 25 آبانماه سال جاری ادامه دارد.