کمال خرازی:
راهحل اختلافات ارضی میان ژاپن و روسیه مذاکره مستقیم است
رئیسشورای راهبردی روابط خارجی بهترین راه برای حلوفصل اختلافات ارضی ژاپن و روسیه درباره چهار جزیره واقع در اقیانوس آرام را «مذاکره مستقیم» بین دو کشور دانست.
کازوتوشی آیکاوا، سفیر ژاپن در تهران با سیدکمال خرازی، رئیسشورای راهبردی روابط خارجی دیدار کرد.
در این دیدار مسائل منطقهای و بینالمللی و نیز آخرین وضعیت روابط دو کشور مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
خرازی با تاکید بر اهمیت تحولات منطقه خاور دور و آثار جنگ اوکراین بر این منطقه گفت: شورای راهبردی روابط خارجی با توجه به افزایش تحرکات نظامی و دفاعی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای در محیط پیرامونی ژاپن و احتمال وقوع درگیریهای نظامی در آینده، این تحولات را با حساسیت دنبال میکند.
سفیر ژاپن در واکنش به اظهارات خرازی با تشریح موضع کشورش در باره جنگ اوکراین و تبعات احتمالی این بحران برای ژاپن و محیط پیرامونی آن، به اختلاف ارضی کشورش با روسیه اشاره کرد و گفت: با شروع جنگ اوکراین، روسیه مذاکرات دوجانبه با ژاپن درخصوص جزایراشغالی کوریل را متوقف کرده است.
خرازی در پاسخ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک موضع اصولی با هر گونه مداخله نظامی و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها مخالف است و به اعتقاد اینجانب بهترین راه برای حل و فصل اختلافات ارضی بین ژاپن و روسیه بر سر جزایر چهارگانه، مذاکره مستقیم بین دو کشور است.
خرازی همچنین با تاکید بر ضرورت ارتقا روابط دوجانبه ایران و ژاپن، یکی از موانع اصلی در این مسیر را بدعهدی آمریکا درباره برجام و تحمیل تحریمهای ثانویه بر کشورهای دیگر خواند و گفت: به رغم وجود برخی مشکلات ناشی از تحریم ثانویه فرصتهای روشنی برای توسعه همکاری بین دو کشور وجود دارد.
الگو قرار دادن موفقیتهای هستهای و نظامی در حوزه اقتصادی
سومین نشست از سلسله نشستهای نظم جهانی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با حضور کمال خرازی، رئیسشورای راهبردی روابط خارجی در محل موسسه مطالعات ایران و اوراسیا برگزار شد.
در این نشست که به شکل بسته و با حضور عباس عراقچی دبیر شورا، اعضای شورای علمی موسسه مطالعات ایراس، تعدادی از استادان دانشگاه، کارشناسان حوزه روابط بینالملل و دیپلماتهای ارشد وزارت خارجه برگزار شد، کمال خرازی، وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی ایران تحلیلی از وضعیت موجود بینالمللی، مولفههای قدرت در نظام بینالملل و سناریوهای پیش رو در عرصه سیاست جهانی ارائه نمود. به گزارش ایسنا، وی همچنین روند توسعه در کشورمان طی چهار دهه گذشته و دستاوردها و چالشهای آن و همچنین تناسبات و تعارضات آن را با عرصه روابط بینالملل به بحث گذاشت. خرازی بااشاره به موفقیتهایی که در حوزه هستهای و نظامی حاصل شده است، بر این موضوع تأکید کرد که چنانچه این اراده و ظرفیت در حوزه اقتصادی نیز ایجاد شده بود اکنون با مشکلات مواجه نبودیم.
در ادامه نشست هم برخی از اساتید و کارشناسان حاضر در نشست دیدگاههای خود را در مورد مباحث مطرح شده بیان کردند. وضعیت در حوزه اوراسیا و روابط ایران با کشورهای این منطقه از جمله دیگر مباحثی بود که به آن پرداخته شد.