گرانی میوه با وجود رتبههای جهانی ایران در تولید محصولات باغی
در حالی که براساس آمار سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی و عمدتا باغی مقام اول تا دهم دنیا را به خود اختصاص داده است قیمت میوه در کشور بالا است و مطابق عرضه و تقاضا پیش نمیرود.
به گزارش خبرگزاری فارس، براساس فهرست قیمتهای عمدهفروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و ترهبار تهران، قیمت میوههای تابستانه در این بازار در محدوده 35 هزار تومان به بالا به فروش میرود و وقتی پای این میوهها به مغازههای بازار میرسد قیمتها بسیار بیشتر رشد میکند. این در حالی است که براساس آمار سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی مقام اول تا دهم دنیا را به خود اختصاص داده که عمده اینها محصولات باغی است.
طبق مصوبه اتحادیه فروشندگان میوه، مغازهها مجازند تا 35 درصد به قیمتهای عمدهفروشی اضافه کنند، اما عملا میزان اضافه قیمتها بسیار بیشتر از این رقم است.
در قیمتهایی که اتحادیه بارفروشان دیروز از عمدهفروشی میدان بزرگ میوه و ترهبار تهران منتشر کرد؛ قیمت آلبالو تا کیلویی 45 هزار تومان، آلو تا کیلویی 40 هزار، انگور 35 هزار، توتفرنگی 100 هزار، سیب 45 هزار، گیلاس تکدانه 100 هزار، موز تا 58 هزار، هندوانه 10 هزار و طالبی تا 22 هزار تومان به فروش میرود.
براساس آمار سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی مقام اول تا دهم را به خود اختصاص داده که عمده اینها محصولات باغی است. براساس آمار فائو ایران سال گذشته هشت میلیون و 502 هزار تن محصول کشاورزی و مواد غذایی به ارزش پنج میلیارد و 258 میلیون دلار به دیگر کشورها صادر کرد که بخش عظیمی از این صادرات روانه کشورهای همسایه از جمله عراق، چین، افغانستان، پاکستان، ترکیه، کویت، عمان، امارات و کشورهای اوراسیا شد.
بنابراین مردم انتظار دارند که با وجود فراوانی تولید در داخل و با توجه به آنکه صادرکننده میوه هستیم قیمت میوهها در داخل مناسبتر باشد. کارشناسان معتقد هستند گرانی میوه به علت وجود واسطهگری و سوداگریهای کلان، بین تولیدکننده و مصرفکننده است و این وسط کشاورز (تولیدکننده) عایدی چندانی از این ارقام گران میوه ندارد.