kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۱۳۶
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۷
نائب رئیس‌اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام کرد

وجود یک بنگاه املاک مجاز به ازای هر ۴۴۰ ایرانی

 
 
 
نزدیک ‌به ۱۸۰ هزار بنگاه املاک مجاز در کشور فعالیت دارند که اگر جمعیت ایران را حدود ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم به ازای هر ۴۴۰ نفر یک بنگاه املاک به صورت مجوزدار در حال فعالیت است.
نائب رئیس‌اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت‌وگو با ایرنا درخصوص تعداد زیاد مشاوران املاک گفت: مشاوران در چارچوب قانون فعالیت می‌کنند اما بیشترین اثرگذاری و مشکلی که در بخش مسکن ایجاد می‌شود در حوزه مشاوران املاک فاقد پروانه است.
داوود بیگی‌نژاد، افزود: کار به جایی رسید که امروز شاهدیم میزان تاثیرگذاری مشاوران املاک فاقد پرونده در بازار مسکن نسبت به مشاوران دارای مجوز بیشتر شده است. این بنگاه‌ها به صورت پارتیزانی در یک منطقه مشخص وارد شده و تا اتحادیه آنها را شناسایی و به اتاق اصناف گزارش و دیگر دستگاه‌های مرتبط با این واحد صنفی غیرمجاز برخورد کنند، زمان‌بر است اما همین زمان، کافی است تا این افراد تاثیر منفی خود را بر بازار بگذارند.
وی با‌ اشاره به تعداد قابل توجه بنگاه‌ها گفت: این مسئله سبب تعجب خود ما نیز شده است، این در حالی است که برخی نهادهای دیگر مانند دفترخانه‌ها که خدمات ملکی ارائه می‌دهند به‌ازای هر ۱۵ هزار نفر یک دفترخانه وجود دارد و این قانون همچنان پابرجاست و تعدادشان نیز افزوده نشده است.
بیگی‌نژاد ادامه‌داد: نزدیک ‌به ۱۸۰ هزار بنگاه املاک مجاز در کشور فعالیت دارند. مثلا در ۲۰ منطقه از تهران ۱۱ هزار مشاور املاک وجود دارد که به صورت مجاز فعالیت می‌کنند. این صنف رها شده و ابزاری نیز برای کنترل آن نداریم و در این وضعیت شناسایی بنگاه‌های املاک غیرمجاز با این ظرفیت کم اتحادیه امکان‌پذیر نیست.
وی با ‌اشاره به شناسایی ۸۵۰ مشاور املاک غیرمجاز در سال گذشته، گفت: این در حالی است که از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ بنگاه غیرمجاز توسط اتحادیه شناسایی شده است، اما فقط شناسایی آنها مهم نیست و دستگاه‌های دیگر برای برخورد با این بنگاه‌ها باید پای کار بیایند.
بیگی‌نژاد با ‌اشاره به افسارگسیختگی بیش از ‌اندازه بازار مسکن همزمان با فعالیت فضای مجازی، گفت: این فضا بستری را فراهم کرد برای بی‌قانون کار کردن در صنعت ساختمان، زیرا بخش زیادی از کسانی که در این فضا کار می‌کنند خود را مبرا از قوانین می‌دانند. در صورتی که سایر واحدها باید مجوز خود را در این پلتفرم‌ها واگذار کنند اما این الزام در ارتباط با بنگاه‌های املاک وجود ندارد. زمانی مشکلات در حوزه بنگاه‌ها بیشتر شد که فضای مجازی بستری را برای بی‌قانون کار کردن در صنعت ساختمان ایجاد کرد.
وی افزود: امروز هر کس در این فضا به عنوان مشاور املاک فعالیت دارد و این در حالی است که بستری نیز برای نظارت در فضای مجازی وجود ندارد و می‌توان گفت که بیشترین آسیب به بخش مسکن در بستر این فضا است.