غلبه فضای کاهشی در بازار طلا و ارز
قیمت دلار در هفته گذشته درجا زد و طلا هم کاهشی بود. کارشناسان پیشبینی میکنند این روند کاهشی برای هفته پیش رو هم ادامه داشته باشد.
نرخ انواع ارز در هفته گذشته روند نسبتاً ثابتی را تجربه کرد و البته نوسانات قیمتی دلار، یورو و سایر ارزها روند نزولی در بازار آزاد (غیررسمی) و مرکز مبادله داشت. به عنوان مثال هر دلار آمریکا که در بازار آزاد (غیررسمی) به حدود ۵۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، تا روز یکشنبه هفته قبل با نوسان چندصد تومانی مواجه شد ولی دوشنبه چندصد تومان کاهش یافت. همین روند قیمتی تا روز پایانی هفته (پنجشنبه ۲۲ تیرماه) ادامه پیدا کرد و دلار نهایتاً با بیش از هزار تومان کاهش نرخ با قیمت ۴۹ هزار و200 تومان هفته خود را به پایان رساند. البته دلالان خیلی سعی کردند به دلار شوک افزایشی بدهند اما تدبیر آنها راه به جایی نبرد. سوداگران ارز برای مهم جلوه دادن جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید برخی تحریمهای ایران، تلاش کردند با خبرسازی قیمت دلار را از روند نزولی خارج کنند، اما به موفقیت نرسیدند. در هفته پیش رو هم خبری که بتواند دلار را دوباره افزایشی کند تا کنون مخابره نشده است. به نظر میرسد دولت با دیپلماسی فعال منطقهای و بینالمللی که جدیدترین مورد آن، سفر رئیسجمهور کشورمان به سه کشور آفریقایی و موفقیت در انعقاد قراردادهای صادراتی و تهاتر کالا بود، انتظارات تورمی بهویژه در بازار ارز را کنترل کرده است. از طرفی سیاستهای تثبیت اقتصادی بانک مرکزی در حوزه ارز هم روند تخلیه انتظارات تورمی را سرعت داده است.
چشمانداز کاهشی طلا
در بازار طلا هم طی هفته گذشته قیمتها کاهشی بود. رئیساتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتوگو با ایسنا ضمناشاره به تداوم رکود و تشدید کاهش تقاضا در بازار سکه و طلای داخلی، از ادامه کاهش قیمتها در این بازار آن هم در شرایطی که روند قیمت طلا در جهان صعودی است، خبر داد.
گزارشهای دیگری نیز حاکی از کاهش حباب سکه طی هفته قبل بودند. اکو ایران با اشاره به کاهش نرخ دلار در هفته قبل نوشت: سکه در هفته قبل حمایت مهم محدوده ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را از دست داد و در ادامه با از دست دادن کانال ۲۸ میلیون تومانی به کانال ۲۷ میلیون تومانی نفوذ کرد، در پایان رشد اونس جهانی طلا و قیمت دلار آزاد باعث توقف روند نزولی سکه شد و با همدستی اونس و دلار سکه به کانال ۲۸ میلیون تومانی بازگشت.
بر اساس این گزارش، حباب سکه در روزهای پایانی هفته روند نزولی گرفته و در کانال ۱۹ درصدی جا خوش کرده است. این در حالی است که میانگین حباب سکه در بازه بلندمدت و میانمدت در سطح ۲۲ درصد تثبیت شده بود. شکست تابوی حباب سکه و افت سه درصدی آن در بازه هفتگی نسبت به میانگین شش ماهه و سه ماهه نشان میدهد که معاملهگران افزایشی به خانه برگشتهاند و هیجانات افزایشی در بازار سکه در حال کاهش است.
به نظر میرسد در روزهای پیش رو هم باید منتظر کاهش بیشتر طلا باشیم. محمد کشتیآرای فعال بازار طلا در گفتوگو با ایبِنا ضمناشاره به کاهش قیمتها در هفته گذشته خاطرنشان کرد: هفته گذشته همچون هفتههای قبل از آن کاهش قیمتها را در بازار فلز زرد داشتیم و با توجه به اینکه ایام سوگواری سالار شهیدان را در پیش داریم، کاهش تقاضا و افت سطح معاملات پیشبینی میشود.