kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۶۰۴
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۳
معاون وزارت بهداشت:

آثار مثبت اجرای برنامه‌های وزارت بهداشت در جوانی جمعیت مشهود است

 
 
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت آثار اجرای برنامه‌های وزارت بهداشت در جوانی جمعیت را در کشور مشهود و ملموس اعلام کرد‌.
به گزارش وبدا، حسین فرشیدی در پایان هجدهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده که دیروز برگزار شد، گفت: آمار و ارقام نشان می دهد برنامه‌هایی که از سال ۱۴۰۰ در وزارت بهداشت شروع شد، نتایج آن در سال ۱۴۰۱ به بار نشسته و منجر به افزایش روند باروری در کشور شده است. فرشیدی افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ جوانی جمعیت است که با پیگیری‌های مداوم وزیر بهداشت، برنامه‌های ویژه‌ای در حال اجراست. وی با بیان این که در هجدمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده نمایندگان مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت‌های وزارتخانه و نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط حضور داشتند و مصوبات قبلی مرور شد، اظهار داشت: در این جلسه روی چند موضوع تاکید شد که یکی از آن‌ها قدردانی از بهورزانی است که در افزایش موالید نقش داشته‌اند. معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده درباره برنامه‌های جلوگیری از سقط‌های عمدی و خودبخودی نیز مصوبات خیلی خوبی داشته است که در حال پیگیری است. فرشیدی گفت: مطابق مصوبات قرارگاه ارتقا و افزایش مراکز درمان ناباروری در دانشگاه‌های علوم پزشکی به ویژه دانشگاه‌های دارای ناباروری بالا و جمعیت مسن، با تامین اعتبار لازم در اولویت قرار می‌گیرد.
نرخ باروری در کشور پس از ۳۰ سال افزایش یافت
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی از افزایش نرخ باروری در کشور پس از ۳۰ سال خبر داد.
  امیر حسین بانکی‌پور فرد در حاشیه هجدهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده به وبدا گفت: نرخ باروری در ۳۰ ساله گذشته هر سال کاهشی بوده و امسال اولین سالی است که رو به افزایش گذاشته و از عدد ۱.۶۵ به ۱.۶۶ رسید. بانکی‌پور افزود: در جلسه‌ای که با سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران داشتیم، اعلام شد آمار جدید نشان می‌دهد بعد از ۳۰ سال که موالید فرزند سوم و چهارم در کشور روند کاهشی داشته است، امسال موالید فرزندان سوم و چهارم در کشور افزایش یافته است. وی بیان داشت: همچنین موالید گروه سنی بالای ۳۵ تا ۴۰ سال و ۴۰ تا ۵۰ سال افزایش یافته است. این دو گروه سنی خیلی مهم هستند زیرا کم‌کم از نرخ باروری عبور می‌کنند. این نماینده مجلس اظهار داشت: در حالی که تعداد موالید در ۶ سال گذشته ۵۰۰ هزار تولد کاهش یافته بود امسال فقط
۲۰ هزار کاهش یافت.