kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۲۳۱
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۰
معاون دادستان ‌کل کشور:

علاوه‌بر مخالفت محیط‌زیست با پتروشیمی میانکاله مجری طرح ۵۸ میلیون یورو بدهی بانکی دارد

معاون حقوق عامه دادستان‌ کل کشور گفت: مجری پتروشیمی میانکاله از سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۵۸ میلیون یورو از بانک صادرات شعبه ساری تسهیلات گرفته که هنوز پس نداده و از بدهکاران بزرگ بانکی است.

به گزارش تسنیم، در جریان برنامه تلویزیونی «تهران20» که به موضوع احداث پتروشیمی در میانکاله اختصاص داشت: مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار داشت: این پروژه از ابتدای سال 1400 در منطقه عمومی امیرآباد مازندران مطرح شد، در همان زمان بررسی‌های ما نشان داد که مشکلات زیست‌محیطی در این خصوص وجود دارد و نهایتاً سازمان حفاظت محیط‌زیست مجوز ارزیابی زیست‌محیطی را برای این پروژه صادر نکرد و تصمیم بر آن شد که این پروژه اجرا نشود.
سعید کریمی ادامه داد: الان دوباره مجری طرح در همان منطقه قبلی و در 4 کیلومتری پناهگاه حیات‌ وحش میانکاله شروع به ساخت پتروشیمی کرده و عملیات فنس‌کشی و بتن‌ریزی را آغاز کرده است که این کار خلاف قانون است و ما پیگیر توقف مجدد این پروژه هستیم. مکان فعلی ساخت پتروشیمی در فاصله 4 کیلومتری میانکاله است که با آن مخالفت شده است؛ در استان محل دیگری به ‌اسم گوهرباران برای ساخت مطرح شد که این منطقه در فاصله 20 کیلومتری محل فعلی است که در آنجا هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
مکاتبه سازمان محیط زیست با دادستانی کشور برای پروژه میانکاله
کریمی افزود:‌ سازمان با تمام قوا جلوی این پروژه ایستاده است و ما اقدامات قضایی لازم را انجام داده‌ایم. ما در ابتدا با دادستانی استان صحبت کرده‌ایم و ریاست عالی سازمان نیز با دادستانی‌ کل کشور در این خصوص مکاتبه داشته‌اند.
وی تأکید کرد: در بند 6 سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه محیط‌زیست آمده است که ضرورت بهره‌برداری باید متناسب با توان اکولوژیک منطقه باشد و این منطقه توان بارگذاری پتروشیمی را ندارد، ما این مورد را به مجری پروژه گوشزد کردیم اما همچنان گوش شنوا ندارد.
مدیرکل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره مصوبه هیئت وزیران برای تولید پروپیلن (ایجاد زیرساخت‌های لازم برای احداث یک پارک اختصاصی تولید پروپیلن از گاز طبیعی (GTP) در منطقه امیرآباد مازندران) توضیح داد: مصوبه هیئت وزیران مربوط به سال 1399 است که موارد 4 و 5 آن‌ اشاره به تولید پروپیلن دارد، ما درخواست ابطال آن را دو بار به دولت داده‌ایم و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کرده‌اند که مواد 4 و 5 آن ملغی شود.
کریمی درباره ادعای غلامرضا شریعتی؛ نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه این پروژه مجوز ارزیابی زیست‌محیطی دارد، گفت: مجوزهای ما امضا، سربرگ و هولوگرام دارند، لذا اگر همچنین ادعایی دارند، مجوز را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند.
سازمان محیط زیست پس از 3 بار بررسی
مجوز پروژه را صادر نکرد
در ادامه برنامه، معاون حقوق عامه دادستان ‌کل کشور گفت: موضع دستگاه قضا حمایت از تولید و کارآفرینی است اما درخصوص پتروشیمی میانکاله این پروژه بر اساس مصوبات شامل ارزیابی محیط‌زیستی است و سازمان حفاظت محیط‌زیست پس از سه بار بررسی به این پروژه مجوز ارزیابی نداده است و مبنای این مخالفت هم این است که بر پناهگاه حیات وحش اثر منفی دارد.
غلام‌عباس ترکی ادامه داد: بنده با دکتر سلاجقه رئیس ‌سازمان محیط‌زیست صحبت کردم و وی باز هم با این پروژه مخالفت و درخواست کرد که جلوی اجرای طرح گرفته شود و اراضی ملی در اختیار مجری نیز اعاده شود.
مخالفت مرکز پژوهش‌های مجلس
با طرح پتروشیمی میانکاله
ترکی با بیان اینکه به ‌لحاظ کارشناسی نیز مرکز پژوهش‌های مجلس ایجاد پتروشیمی در این منطقه را صلاح ندانسته است، افزود: مجری طرح نیز از سال 1394 برابر اسناد و سوابقی که در اختیار داریم، بالغ بر 58 میلیون یورو از بانک صادرات شعبه ساری تسهیلات گرفته که هنوز پس نداده و از بدهکاران بزرگ بانکی است که باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
وی با ‌اشاره به مصوبه سال 1399 هیئت وزیران مبنی بر تولید پروپیلن در امیرآباد گفت: ما با مصوبه هیئت وزیران روبه‌رو هستیم که باید اصلاح شود تا جلوی این پروژه را بگیریم. ما برای کمک به سازمان حفاظت محیط‌زیست و دفاع از حقوق عامه در سال گذشته اجرای این طرح را متوقف کردیم. از نظر ما واگذاری زمین و مصوبه هیئت وزیران غیرقانونی بوده است، در زمان حاضر توپ در زمین دولت است و توقع ما این است که دولت جلوی مصوبه هیئت وزیران را بگیرد.
واگذاری غیرقانونی زمین
به پتروشیمی میانکاله
معاون حقوق عامه دادستان‌کل کشور با ‌اشاره با واگذاری غیرقانونی زمین به پتروشیمی میانکاله بیان داشت: واگذاری زمین به پتروشیمی‌های مشابه مانند دنا و سبلان کمتر از 10 هکتار بوده اما در این‌جا واگذاری 100 هکتار بوده است و این درحالی است که واگذاری اراضی دارای پروانه «چرا» ممنوع است.
ادامه فعالیت فیزیکی در میانکاله
یک تخلف آشکار است
در پایان برنامه مهدی اسماعیلی بیدهندی؛ استاد دانشگاه تهران درخصوص پروژه پتروشیمی میانکاله گفت: این پروژه با توجه به حساسیت‌های محیط‌زیستی منطقه و با توجه به آلودگی‌هایی که دارد نباید در این منطقه ساخته شود و ادامه فعالیت‌های فیزیکی آن یک تخلف آشکار است.
دیگر پروژه‌ای به نام میانکاله
وجود ندارد
گفتنی است، علی سلاجقه، رئیس‌ سازمان محیط‌زیست چهارشنبه هفته گذشته در واکنش به سؤالی مبنی بر آخرین وضعیت پروژه میانکاله گفته بود: اصلاً پروژه‌ای به نام میانکاله دیگر وجود ندارد چراکه مجوزی برای آن موجود نیست. اصل کار، مبتنی بر نقشه آمایش استان است که بر اساس آن از لحاظ علمی، اقتصادی و اجتماعی چنین پروژه‌ای در آنجا قابل اجرا نیست.