روزها و فرصتها را دریابید!(نکته ورزشی)
سرویس ورزشی-
چند روز گذشته، روزهای شلوغ و فعالی برای فوتبال ایران در رده ملی بود. تیم ملی فوتبال ایران در تورنمنت «کافا» شرکت کرده بود. امیدها در مسابقات فوتبال امیدهای غرب آسیا به میزبانی عراق به رقابت با حریفان خود پرداختند، تیم نوجوانان هم در مسابقات قهرمانی آسیا در کشور تایلند به مصاف رقیبان شتافتند.
صرفنظر از نتایج به دست آمده در این مسابقات (که خوشبختانه در مجموع مثبت بود)، نفس حضور در رقابتها و فعال بودن فوتبال ملی ما مهمترین موضوع است. بدون تردید حضور در رقابتهای مختلف و انجام بازیهای دوستانه، نتایج مثبتی برای تیمهای ما در برخواهد داشت و این واقعیتی است فراتر از سطح فنی و کیفی رقیبان و تورنمنتها. البته خیلی روشن و بدیهی است که هرچقدر سطح مسابقات و کیفیت رقیبان در این فعالیت تدارکاتی بالاتر باشد، بهتر و تاثیرگذارتر است. اما به گمان ما حتی اگر تورنمنتها و حریفانی در سطح ایدهآل برای ما پیش نیامد، نباید به این بهانه فعالیت تیم ملی را متوقف و مصاف با حریفان درسطح پایینتر را بایکوت کرد. علاوهبر آنها حضور در هر میدان و مصاف با هر حریفی در هر سطحی که باشد، متضمن درسها و تجربیات خاص خودش است، چنانکه تردید نداریم حضور در «کافا» به سهم و اندازه خود درسها و تجربیاتی برای تیم ملی و به ویژه سرمربی و کادر فنی آن که به تازگی سکان هدایت تیم ملی را به دست گرفتهاند، در برداشت. یا حضور امیدها در مسابقات غرب آسیا و خاصه بازی فینال و جو ورزشگاه بغداد و فشار تماشاچی(که گزارشگر تلویزیونی هم به درستی به آن اشاره داشت) نمیتواند خنثی و بیفایده باشد و...
در هر صورت، همه میدانیم که مسابقات حساس و میادین مهمی پیش روی فوتبال ملی ما قرار دارد. تیم ملی ایران باید چندماه دیگر در مسابقات جام ملتهای آسیا حضور پیدا کند. رقابتهایی که علیرغم سه دوره قهرمانی متوالی ایران در آن(۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶) نزدیک پنج دهه است که تیم ملی ایران طعم قهرمانی را در آن نچشیده است و بالاترین مقامی که طی این زمان، تیم ملی بهدست آورده مقام سومی است که سه بار برای تیم ما تکرار شده است.
از دیگر سو، تیم امید هم به دنبال آن است که به حسرت چهل و خردهای صعود نکردن به المپیک پایان دهد. آخرین بار فوتبال ما درسال ۱۹۸۰ به المپیک مسکو راه پیدا کرد که بنابر دلایل سیاسی کاروان ورزشی ایران آن مسابقات را تحریم کرد و شرکت نکرد.
بدیهی است که برای حضور قدرتمند در رقابتهای مهم پیشرو، دستاندرکاران ورزش و فوتبال و مربیان تیم ملی باید از زمان در اختیار به بهترین وجه استفاده کنند و فرصتها را برای آمادگی و انسجام هر چه بیشتر از دست ندهند، و در این باره هرچقدر به سخنان کارشناسان واقعی و خیرخواه گوش میدهند و از نظرات آنها استفاده میکنند به حاشیهسازان و بدخواهان و بهویژه لگدپراکنی عناصر و جریانات دلالی که جز منافع شخصی هیچ موضوع دیگری مثل هدف و منافع ملی برایشان ارزشی ندارد و چون حالا تا حد زیادی(حداقل به شکل مستقیم وعلنی) دستشان از دخالت در امور تیم ملی کوتاه شده است و به همین دلیل به اشکال مختلف سعی میکنند، علیه تیم ملی سمپاشی کنند و... بیاعتنا باشند و روی وظیفه حساس و «ملی» و تحقق اهداف ملی، متمرکز باشند و...