kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۵۱
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۸
هاشمی: تعداد کرسی‌های اثرگذار بین‌المللی ایران به اندازه انگشتان یک دست هم نیست

ضعف بزرگ ورزش ایران در 6 رشته پر مدال

رئیس کمیته ملی المپیک بزرگ‌ترین معضل ورزش کشور را ضعف در شش رشته پر مدال نامید.

سرویس ورزشی-

 کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری که برای ارزیابی نتایج ایران در بازی‌های آسیایی برگزار شده بود، گفت: بزرگ‌ترین ضعف ورزش کشور در شش رشته پر مدال شنا، دوومیدانی، ژیمناستیک، قایقرانی، تیراندازی و دوچرخه‌سواری است که ما در این رشته‌ها سهم کمی داریم. از 196 مدال موجود ما 17 مدال گرفتیم که از این 17 مدال تنها دو مدال آن طلا است. عقل این را می‌گوید که در این شش رشته سرمایه‌گذاری کنیم. کره جنوبی از این رشته‌ها 77 مدال گرفته، اما ما 17 مدال داشتیم، قزاقستان نیز در این شش رشته 35 مدال به دست آورده که 14 مدال آن طلا بوده است، اما ما در این رشته‌ها دو مدال طلا داشته‌ایم.
وی ادامه داد: قزاقستان در رشته شنا سه مدال طلا گرفت و این در حالی است که تنها شکستن رکورد ملی برای ما افتخار به حساب می‌آید. قزاقستان در قایقرانی و بوکس از ما جلو زد و خودش را جدا کرد. ما باید سهم خود را در این رشته‌ها بالا ببریم و اگر این کار را بکنیم می‌توانیم به مقام‌های دومی و سومی برسیم. اگر می‌خواهیم ورزش ما در رنکینگ بالاتر رود چاره‌ای نداریم به این شش رشته پرمدال توجه کنیم. البته فدراسیون‌ها نمی‌توانند این کار بزرگ را به تنهایی انجام دهند، کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و باشگاه‌ها کمک کنند.
نباید خود را گول بزنیم
هاشمی همچنین گفت: اگر موفقیتی در بازی‌های آسیایی حاصل شده است، نباید خود را گول بزنیم، بلکه باید نقاط ضعف را شناسایی کرده و حرکت رو به جلو داشته باشیم. در این دوره از بازی‌ها نکات مثبتی وجود داشت که تیتروار به آنها اشاره می‌کنم. جامعه ورزش از تنش‌ها و جنجال‌ها بین مسئولان خسته شده بود که آسیب آن به جامعه ورزش رسیده بود. باید در این رابطه از خود مسئولان کمک شروع می‌شد تا آرامش به جامعه ورزش بازگردد. نباید خود من دم از اخلاق بزنم و خلافش را عمل کنم. خو‌شبختا‌نه در این دوره یک آرامش نسبی به وجود آمد. همچنین تعامل و هماهنگی بین دو مجموعه کلان مدیریتی ورزش صورت گرفت. هاشمی همچنین گفت: انصافا دولت هم کمک و حمایت کرد. در طول تاریخ بعد از انقلاب امکان ندارد در شش ماه اول تخصیص بودجه کاملا انجام شود، اما این اتفاق امسال افتاد که این موضوع پشتوانه و کمک بسیار بزرگی برای ورزش ایران بود. مجلس شورای اسلامی نیز به ما کمک کرد و همراهی داشت که با استمرار حمایت دولت و مجلس می‌توانیم کمک بیشتری برای المپیک بگیریم.
توجه به ورزش بانوان
وی به مقایسه نتایج بازی‌های 2014 اینچئون با دوره قبل پرداخت و گفت: دوره قبل یکی از بهترین نتایج بعد از انقلاب رقم خورد. وقتی مقایسه انجام می‌دهیم به همین دلیل است. ما نگاه سیاسی به ورزش نداریم. در دوره قبل در هفت رشته مدال طلا گرفتیم، اما در این دوره در یازده رشته ارتقا داشتیم. دومین موفقیت نیز در ورزش بانوان رقم خورد که 14 مدال دوره قبل به 16 مدال تبدیل شد و یک طلای بازی‌های گوانگجو به دو طلا در اینچئون رسید. اگر به این سیر صعودی در ورزش بانوان توجه شود و حمایت‌های لازم صورت گیرد، می‌توانیم در بازی‌های اندونزی مدال‌های طلای بیشتری در بخش بانوان داشته باشیم.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: کاروان نسبت به دوره قبل 25 درصد کاهش داشت و تعداد آن به 160 نفر کم شد که از این رقم 90 نفر ورزشکار بودند. ارزیابی ما از بازی‌های آسیایی مثبت است، اما نباید به وضعیت موجود راضی شد. اعتقاد داریم که استعداد لازم وجود دارد و باید توجه بیشتری شود.
مجلس ورود کند
رئیس کمیته ملی المپیک به نقش باشگاه‌ها در کمک به ورزش قهرمانی اشاره کرد و گفت: خطای بزرگ باشگاه‌های ما سرمایه‌گذاری فقط در فوتبال است. در حالی که آنها باید روی شش رشته مدال‌آور سرمایه‌گذاری کنند. حتی مجلس نیز می‌تواند در این مورد ورود پیدا کند و اگر تسهیلاتی قائل می‌شود برای این شش رشته باشد. در شش رشته پر مدال شش هزار هیئت ورزشی داریم، اما پولی به آنها تعلق نمی‌گیرد. این شش رشته به نگاه ملی و افزایش بودجه و امکانات نیاز دارد. همچنین باید توجه به علم ورزش و در تمامی سطوح صورت گیرد. آیا ما تا به حال از ظرفیت هزار دکتری ورزشی استفاده کرده‌ایم؟ پشت فوتبال آلمان که قهرمان جام جهانی شده است، دانشگاه کلن آلمان قرار دارد.
وی همچنین گفت: توجه ویژه در آموزش و پرورش نیز نیاز داریم. 12 میلیون دانش‌آموز یعنی 12 میلیون استعداد و چاره‌ای جز استفاده از این ظرفیت نداریم. باید آموزش و پرورش را به عنوان یک اصل بپذیریم تا این 17 مدالی که در شش رشته پر مدال در بازی‌های آسیایی به دست آورده‌ایم را به 50 مدال برسانیم.
جلسه با توماس باخ برای گرفتن کرسی
هاشمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ  به این سوال که ایرانی‌ها حضور تاثیرگذاری در جایگاه‌های بین‌المللی ورزش ندارند، گفت: ما 213 ایرانی در تشکیلات مختلف آسیایی و جهانی داریم، اما تعداد کرسی‌های اثرگذار به اندازه انگشتان یک دست هم نیست.
یکی از راهکارها برای کسب کرسی‌های مهم همین گرفتن میزبانی شورای المپیک آسیا است. شیخ احمد به عنوان رئیس آنوک جایگاه خیلی مستحکمی دارد و این موضوع در آن قسمت نیز به ما کمک می‌کند. سال آینده نیز انتخابات IOC برگزار می‌شود که خود توماس باخ نیز به این جمع‌بندی رسیده تا در انتخابات اعضا تجدید نظر کند. من و شیخ احمد با توماس باخ سه، چهار جلسه داشته‌ام تا کرسی داشته باشیم. آنها نیز وضعیت ورزش ما را می‌دانند.
هاشمی در پایان به المپیک 2016 اشاره کرد و گفت: در این دوره سهمیه بیشتری برای المپیک کسب می‌کنیم و قول می‌دهم که مدال‌های بیشتری خواهیم داشت. والیبال می‌تواند حتی بر روی سکوی المپیک برود. توجه به ستاره‌های مدال‌آور نیز باید بیشتر شود.