kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۴۹۰
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۸

بهانه‌تراشی فعالان بازار طلا برای ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت

طبق تأکید وزارت صمت همه اصناف بازار طلا باید هنگام فروش طلا و سکه نسبت به صدور فاکتور در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند تا از پولشویی و کلاهبرداری جلوگیری شود.

به گزارش تسنیم، طرح ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت به‌صورت جدی آغاز شده است. وزارت صمت اطلاع داده‌ که آموزش اصناف به‌صورت مستمر در سراسر کشور اجرا شده اما برخی فعالان بازار طلا به بهانه‌های عجیب خواستار توقف اجرای قانون هستند.
در روز‌های اخیر خبر اجرایی‌شدن طرح ثبت معاملات سکه و طلا در سامانه جامع تجارت منتشر شده است؛ مقامات وزارت صمت اطلاع داده‌اند که فرآیند آموزش اصناف و فعالان بازار طلا برای همکاری با این طرح آغاز شده و به‌صورت مستمر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
پیش‌ از این برخی از فعالان بازار طلا با ابراز نگرانی نسبت به تبعات اجرای این طرح، درخواست تعویق اجرای آن را داشتند که این مسئله با مساعدت وزارت صمت همراه شد و به جهت رفع ابهامات و انتقاد‌ها اجرایی‌شدن طرح چند ماه متوقف ماند.
این در حالی است که اجرای طرح ثبت معاملات طلا و سکه در سامانه جامع تجارت بر اساس ضوابط اجرایی تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز الزامی است و بنا بر دستور رئیس‌جمهور این فرآیند می‌بایست از 26 مهرماه سال گذشته اجرایی می‎‌شد.
این طرح به علت عدم آشنایی اعضای صنف طلا و جواهر تاکنون به‌صورت مرحله، مرحله اجرا شده است.
خریداران سر و کاری با سامانه ندارند
با این وجود هفته گذشته محسن طلایی مینایی، رئیس ‌انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان درخصوص جلسه صنف طلا و جواهر اصفهان با وزارت صمت گفته بود که برخی از اعضای صنف طلا و جواهر اصفهان که به جلسه دعوت شده بودند؛ به نشانه اعتراض این جلسه را ترک کردند.
طلایی مینایی درخصوص دلایل مخالفت کسبه اصفهانی برای درج اطلاعات در سامانه جامع تجارت گفت: اعضاء صنف طلا و جواهر نسبت به امنیت این سامانه تردید دارند و امکان هک اطلاعات ثبت شده را منتفی نمی‌دانند؛ لذا اعضاء صنفی معتقد هستند اجرای این قانون باید به تعویق بیفتد تا ملاحظات لازم انجام شود.
وی ادامه داد: متأسفانه دستورالعمل‌های ضربه‌زننده به اصناف به‌راحتی تصویب و اجرا می‌شود ولی برای لغو آنها باید سال‌ها تلاش کرد. مثل قانونی که از سال 86 درخصوص صادرات طلا اجرایی شد و 14 سال طول کشید تا بتوانیم آن را لغو کنیم.
از سوی دیگر به گفته مدیرکل صنایع خلاق وزارت صمت، سامانه جامع تجارت به‌نوعی یک نرم‌افزار حسابداری برای عرضه‌کنندگان سکه و طلا نیز محسوب می‌شود تا متوجه شوند چه مقدار سکه و طلا خریده و به فروش رسانده‌اند.
محمدرضا زارع با بیان اینکه فقط فروشندگان سکه و طلا درگیر با سامانه هستند و مشتریان نهایی سر و کاری با سامانه ندارند، گفت: مبادی که سکه و طلا از آن خارج می‌شود برای ما مهم است و مشتریان نهایی سر و کاری با سامانه ندارند.
وی تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند دلیل دریافت کد ملی و شماره‌ تلفن همراه هنگام خرید این است که مشخص شود هر شخصی چه مقدار سکه و طلا دارد که در اصل این مسئله موردنظر ما نیست؛ قصد ما این است در چرخه‌ای که سکه‌ای که از بانک مرکزی خارج می‌شود یا طلایی که در بازار خرید و فروش می‌شود تا به دست مردم برسد، کاملاً رصد و از پولشویی و کلاهبرداری جلوگیری شود.