کد خبر: ۲۶۷۳۹۶
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۲

پیوستن بیش از 70 درصد نمایندگان مجلس به سامانه شفافیت

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت‌رئیسه مجلس در گفت‌وگویی اظهار داشت: طبق آخرین آمار تاکنون 217 نفر از نمایندگان به سامانه شفافیت آرا پیوسته‌اند.
 
سرویس سیاسی-
 
صبح روز دوشنبه 29 خرداد 1402 جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد و از جمله دستورجلسات آن، سؤال یکی از نمایندگان از وزیر ورزش و گزارش کمیسیون بهداشت در مورد عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه واردات و ترخیص دارو و نیز مدیریت بازار دارویی کشور بود.
سؤالی که از وزیر ورزش مطرح شد، مربوط به بی‌عدالتی در توزیع زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی در کشور و کوتاهی در اجرای مصوبات سفرهای استانی رئیس‌جمهور و وعده‌های اعلام شده وزیر درباره ساخت تأسیسات ورزشی بود که توسط روح اله نجابت نماینده شیراز و زرقان مطرح شد.
سیدحمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سؤال با بیان اینکه تهیه سند آمایش سرزمین از تکالیف وزارت ورزش و جوانان است که در روز رأی اعتماد وعده انجام آن را دادم‌، گفت: این سند درباره حوزه زیرساخت است. توزیع عادلانه منابع اعتباری در پیش‌بینی پروژه‌های عمرانی ورزش، تصمیم‌سازی در برنامه اجرایی توسعه زیرساخت‌های ورزشی بر اساس پراکندگی ظرفیت‌های استعداهای ورزشی متناظر با پهنه‌بندی جغرافیایی، ترسیم توزیع فراوانی اماکن ورزشی با مالکیت دولت و بخش خصوصی و ترسیم سیمای توسعه‌یافتگی در ورزش کشور ۴ هدف اصلی بود که در تهیه سند آمایش دنبال کردیم.
وی ادامه داد: سامانه‌ای درباره ترسیم توزیع فراوانی اماکن ورزشی با مالکیت دولت و بخش خصوصی تهیه شده است که به زودی آدرس آن را به نمایندگان خواهیم داد تا در جریان وضعیت پروژه‌های ورزشی قرار گیرند.
سجادی تصریح کرد: ما در کشور ۲۲۴ استادیوم ورزشی داریم، همچنین ۳۹۲ استخر ثبت شده است و ۱۷۸ پیست ورزشی شامل اتومبیل‌رانی، موتورسواری، کارتینگ، دوومیدانی، دوچرخه‌سواری، ورزش‌های هوایی، سوارکاری نیز ثبت شده است. همچنین در بحث خانه‌های ورزش روستایی ۱۳۴۲ خانه ورزش روستایی ایجاد شده است.
وزیر ورزش همچنین در صحن علنی از افزودن هزار زمین چمن فوتبال به فضاهای ورزشی کشور در سال جاری خبر داد و وعده داد که از ظرفیت مشورتی نمایندگان در مکان‌یابی این زمین‌ها استفاده خواهد شد.
در پایان نماینده سؤال‌کننده توضیحات سجادی را قانع‌کننده ندانست و توضیحات وزیر ورزش و جوانان درباره سؤال مذکور به رأی نمایندگان گذاشته شد که وکلای ملت با ۶۳ رأی موافق، ۱۴۶ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه علنی توضیحات سجادی را قانع‌کننده ندانستند و به وی کارت زرد دادند.
تعطیلی هشت شرکت و 150 داروخانه 
به دلیل تخلف
به جز سیدحمید سجادی‌، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت نیز روز گذشته در بهارستان حاضر شد تا در جریان گزارش کمیسیون بهداشت مجلس درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه واردات دارو و نیز مدیریت بازار دارویی پاسخگوی نمایندگان باشد.
عین اللهی در صحن بهارستان اظهار داشت: قرارگاه تدابیر ویژه دارویی را تشکیل دادیم که سازمان‌های مختلف و نهادهای نظارتی در آن حضور دارند و کلیه فعالیت‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در این قرارگاه رصد می‌شود و هدف اصلی ما آن است که نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی کشور تأمین شود. این قرارگاه از رئیس‌سازمان برنامه و بودجه، رئیس‌بانک مرکزی و سازمان‌های بیمه‌گر و نهادهای نظارتی تشکیل شده است و جلسات آن به‌صورت مرتب برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه افزایش حقوق گمرکی به 4 درصد یکی از علل عدم ترخیص دارو توسط واردکنندگان بود، گفت: جلسه‌ای با حضور رئیس‌مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت امسال برگزار کردیم و قرار شد حقوق گمرکی دارو و تجهیزات پزشکی از ۴ درصد به یک درصد کاهش یابد و این اقدام با یک صورتجلسه انجام شد و الان ترخیص کالاهای پزشکی در حال انجام است.
وزیر بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات نیز به تأمین ارز بازمی‌گردد که خوشبختانه با برنامه‌ریزی صورت گرفته فرآیند تأمین ارز کاملاً مشخص شده و امیدواریم با اجرای آن تأمین ارز صورت گیرد. 
عین اللهی همچنین با بیان اینکه حوزه بازرسی وزارت بهداشت فعالانه مشغول کار است‌، اعلام کرد: تاکنون 8 شرکت و ۱۵۰ داروخانه به دلیل تخلفات تعطیل شده است.
همچنین سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز گذشته گزارش این کمیسیون درباره بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی را قرائت کرد.
 قالیباف: 
پیگیری می‌کنم مالیات بر ارزش افزوده دارو صفر شود
قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته در جریان گزارش کمیسیون بهداشت، اظهار داشت: بحث سلامت مهم بسیار مهم است و فارغ از مشکلات در حوزه هزینه و دغدغه تأمین کالا، ما در دولت و مجلس شورای اسلامی باید به نارضایتی مردم در حوزه سلامت توجه کنیم، چرا که فشار روانی روی مردم در حوزه سلامت وجود دارد.
وی تاکید کرد: این موضوع را در جلسه سران دنبال می‌کنیم که باید مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی صفر باشد که اکنون یک درصد است.
رئیس‌مجلس با تشکر از رئیس‌کل گمرک ایران، خاطرنشان کرد: گمرک تلاش داشته اما با تأخیر مواجه بوده به طوری که اکنون دارو در گمرک دپو شده و به دست مردم نمی‌رسد. باید در بحث مربوط به نرخ گمرک و سود بازرگانی هم دستگاه‌های مربوطه ابلاغیه‌ها را به گمرک انجام دهند که گمرک بتواند امور را پیگیری کند.
پیوستن بیش از 70 درصد نمایندگان 
به سامانه شفافیت
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت‌رئیسه مجلس در گفت‌وگویی اظهار داشت: طبق آخرین آمار تاکنون 217 نفر از نمایندگان به سامانه شفافیت آرا پیوسته‌اند.
عضو هیئت‌رئیسه مجلس تاکید کرد: این اقدام کاملاً داوطلبانه است و سازوکار قانونی برای شفافیت در مجلس و قوای دیگر در مصوبه مربوط به طرح شفافیت قوای سه‌گانه در نظر گرفته شده است.
به گزارش فارس‌، سلیمی درباره شفافیت رأی‌گیری در رای اعتماد یا استیضاح وزرا هم گفت: رأی‌گیری با ورقه است و امکان انتشار اسامی رای‌دهندگان زمانی است که رأی‌‌گیری با سیستم انجام شود که سازوکار این مسئله در مصوبه مربوط به طرح شفافیت در نظر گرفته شده است.
رئیس‌کمیسیون تلفیق برنامه هفتم تعیین شد
عصر روز دوشنبه اولین جلسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تشکیل و ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با ۲۴ رأی رئیس ‌این کمیسیون شد. همچنین محسن پیرهادی و مجتبی رضاخواه به ترتیب نایب‌رئیس‌اول و دوم کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه شدند.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز دیروز در گفت‌وگویی اظهار داشت: بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس، ابتدا کلیات این لایحه (برنامه هفتم توسعه) و احکامی که بر سیاست‌های کلی قانون برنامه دلالت دارد به کمیسیون‌های تخصصی ارسال می‌شود و کمیسیون‌ها فرصت دارند تا نظرات خود را به کمیسیون تلفیق ارائه دهند و بعد از آن کمیسیون تلفیق بر اساس قانون به مدت سه هفته که البته قابل تمدید است، نظرات کمیسیون‌ها را بررسی کرده و در نتیجه گزارش خود را برای شور اول به صحن مجلس ارسال خواهد کرد.
انتخابات تناسبی در تهران مجددا تصویب شد
محمدحسن آصفری نایب‌رئیس‌کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی دیروز در گفت‌وگویی با ‌اشاره به نشست کمیسیون شوراهای مجلس، گفت: انتخابات تناسبی که با اعمال اصلاحات و تأیید نظر شورای نگهبان و هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در کمیسیون شوراها به تصویب رسید.
به گزارش فارس، آصفری تصریح کرد: در جلسه روز گذشته کمیسیون (یکشنبه) انتخابات تناسبی در جریان اصلاح مصوبه مربوط به طرح اصلاحات قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اعاده‌ شده از سوی شورای نگهبان حذف شده بود، اما به درخواست جمعی از نمایندگان مجدد در دستورکار کمیسیون قرار گرفت و با اعمال اصلاحات و تأیید نظر شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت به تصویب رسید.