kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۲۲۴
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۸
وزیر امور خارجه آمریکا گزارش‌ها مبنی بر نزدیک بودن واشنگتن و تهران به توافق‌هایی درباره محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه گزارش‌ها مبنی بر نزدیک بودن واشنگتن و تهران به توافق‌هایی درباره محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و آزادی شهروندان آمریکایی بازداشت شده در این کشور را رد کرد.
بلینکن در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات غیرمستقیم از طریق عمان، گفت: «در رابطه با ایران، برخی از گزارش‌هایی که در مورد توافق در مورد مسائل هسته‌ای یا در مورد بازداشت‌شدگان دیده‌ایم، دقیق نیستند و صحت ندارند.»
روز دوشنبه برخی منابع گفته بودند که ایران مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده را از طریق سلطان‌نشین عمان انجام می‌دهد و موضوعات هسته‌ای، تحریم‌های ایالات متحده و آزادی بازداشت شدگان در فهرست این مذاکرات قرار دارد.
پیش‌تر «ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته بود: از تلاش‌های مقامات عمانی استقبال می‌کنیم و از طریق این میانجی با طرف مقابل پیام‌هایی درخصوص لغو تحریم‌های آمریکا رد و بدل کردیم.
وی با تاکید بر اینکه این مذاکرات محرمانه نبوده است، افزود: ما هرگز روند دیپلماتیک را متوقف نکرده‌ایم.
‌هاآرتص: آمریکا
آخرین تحولات مذاکرات را
به تل‌آویو اطلاع داده است
تکذیب مذاکرات آمریکا و ایران از سوی آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا در حالی صورت گرفته است که روزنامه ‌هاآرتص صبح روز جمعه به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی نوشت: آمریکا آخرین تحولات گفت‌وگوها با ایران را به اطلاع تل‌آویو رسانده و اسرائیلی‌ها خواهان به شکست کشاندن این دور از مذاکرات نیستند.
این مقام صهیونیست که نام وی فاش نشده، افزود: ما تفاهمات شکل گرفته میان دولت آمریکا و ایران شگفت‌زده نشدیم اما تاکنون موضع واضح و روشنی در این باره اتخاذ نکرده‌ایم.
وی افزود: رویکرد تل‌آویو حمله مستقیم به این مذاکرات نیست اما این بدان مسئله نیست که در قبال این گفت‌وگو ملاحظاتی نداشته باشیم.
پیش از این برخی مقامات غربی اعلام کرده بودند که واشنگتن مذاکراتی را با تهران در زمینه موضوع هسته‌ای، تبادل زندانیان و رفع بلوکه شدن اموال ایران آغاز کرده و به تفاهماتی در این زمینه رسیده است.
ادعای این مقام صهیونیست درباره عدم تمایل تل‌آویو به شکست مذاکرات هسته‌ای در شرایطی است که مقامات این رژیم طی سال‌های اخیر از مخالفان اصلی چنین توافقاتی بوده‌اند.
چند روز پیش از این نیز، «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان در گفت‌وگو با المانیتور تاکید کرد که ایران و آمریکا به دستیابی به توافقی درخصوص تبادل زندانی‌ها، نزدیک شده‌اند و این روند در مراحل پایانی خود قرار دارد.
البوسعیدی درخصوص توافق تبادل زندانی‌ها میان تهران و واشنگتن گفت: می‌توانم بگویم که آنها به دستیابی به این توافق نزدیک شده‌اند و چه‌بسا برخی مسائل فنی باقی مانده باشد.
وزیر خارجه عمان درخصوص اموال بلوکه شده ایران در خارج از این کشور تاکید کرد: آنها به یک چارچوب و یا ساختار زمانی مشخص برای بررسی چگونگی هماهنگی در این زمینه نیاز دارند. معتقدم که آنها در حال بررسی این مسائل هستند.

نام:
ایمیل:
* نظر: