kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۱۶۸
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۲

وضعیت رقت‌انگیز ‌هانیبال قذافی به روایت آسوشیتدپرس

«وکیل پرونده‌ هانیبال قذافی، پسرِ دیکتاتورِ سابق و سودایی لیبی در سخنانی از وضعیت جسمانی رقت‌انگیز و نامساعد موکل زندانی‌اش در لبنان خبر داده است.» این بخشی از گزارش آسوشیتدپرس درباره وضعیت این روزهای پسر دیکتاتور لیبی است.



سرویس خارجی-

«پل رومانوس»، وکیل پرونده «هانیبال قذافی»، پسرِ «معمر قذافی»، دیکتاتور سابق لیبی که به رفتارهای آشفته و جنایت‌های زیادی که کرده مشهور است، اعلام کرد که موکلش در هفته دوم اعتصاب غذا در اعتراض به «بازداشت بدون محاکمه در بیروت» از وخامت وضعیت سلامتی خود رنج می‌برد. آن‌طور که ایسنا از آسوشیتدپرس نقل کرده، رومانوس با ‌اشاره به این‌که قذافی مقدار کمی آب می‌نوشد، افزود: «وی از ضعف و درد عضلانی رنج می‌برد.» وکیل ‌هانیبال ادامه داد: «اگر ‌هانیبال اراده قوی نداشت، نمی‌توانست ادامه دهد. پزشک روزانه معاینات لازم را انجام می‌دهد. وی همچنین از کمردرد رنج می‌برد و ستون فقرات او دچار التهاب شده است.»
از طرف دیگر یک منبع آگاه از پرونده‌ هانیبال قذافی هفته گذشته اعلام کرده بود که او به بیمارستان منتقل شد و در حال حاضر در وضعیت جسمانی خوبی به سر می‌برد. پیشتر اما «سیف‌الاسلام قذافی»، پسر دیگر معمر قذافی اعلام کرده بود که وضعیت جسمانی برادرش ‌هانیبال بسیار وخیم است و اعتصاب غذا و داروی وی در اعتراض به بازداشت بدون محاکمه‌اش بوده است.
گفتنی است، ‌هانیبال قذافی متولد 20 سپتامبر ۱۹۷۵ (۲۹ شهریور ۱۳۵۴)، در سال ۲۰۱۲ ربوده شد، در واقع یک زن او را فریب داده بود تا برای پیگیری پرونده برادرش سیف‌الاسلام به لبنان برود، اما به محض ورود به لبنان توسط یک گروه مسلح ناشناس ربوده شد، در ادامه او از دست این گروه آزاد شد؛ اما دستگاه قضایی لبنان ‌هانیبال قذافی را به اتهام پنهان کردن اطلاعاتی درباره سرنوشت «امام موسی صدر» و همراهانش «محمد یعقوب» و «عباس بدرالدین» که سال ۱۹۷۸ در طرابلس ناپدید شدند، بازداشت کرد. در این شرایط نمی‌توان دوستدارانِ موسی صدرِ بزرگ را شماتت کرد، اگر بگویند ظلمی که خاندانِ سودایی قذافی به این بزرگوار کرد، دامن این پسر و این خاندانِ ظالم را گرفته است.
هانیبال قذافی ادعا کرده است: «معمر قذافی دیداری با موسی صدر نداشته و «عبدالسلام جلود» نخست‌وزیر پیشین لیبی مسئول پرونده لبنان در زمان ناپدید شدن موسی صدر بوده است. عبدالسلام جلود با موسی صدر در طرابلس قبل از ناپدید شدنش دیدار کرده است. من اطلاعاتی درباره ناپدید شدن موسی صدر ندارم. موسی صدر در رم ناپدید شد و من درباره ناپدید شدن موسی صدر اطلاعاتی ندارم. سندی مبنی بر اینکه موسی صدر در لیبی ناپدید شده است، وجود ندارد.»
شهریورماه سال ۱۳۵۷ آیت‌الله سید موسی صدر رهبر جنبش امل لبنان به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین (مدیر خبرگزاری لبنان) در لیبی ناپدید شده و از آن زمان تاکنون اطلاع دقیقی از سرنوشت آنها در دست نیست. آخرین باری که وی مشاهده شد، روز ۳۰ اوت ۱۹۷۸ (نهم شهریور ۱۳۵۷) مقابل هتل «الشاطی» بود که سوار بر خودروی تشریفات در پاسخ به روزنامه‌نگاران گفت به ملاقات سرهنگ قذافی می‌رود. سفر وی به لیبی به دعوت دولت این کشور بود اما یک روز پیش از آغاز مراسم سالگرد به قدرت رسیدن قذافی، اعلام شد که او و همراهانش لیبی را به مقصد ایتالیا ترک کردند. این ادعا از سوی دولت ایتالیا رد شد و بعدها نیز اظهارات سران لیبی حکایت از آن داشت که این کار صحنه‌‌سازی دولت قذافی بود.