kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۷۱۶۵
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۲

زنگ خطر برای کودکان در دارفور یونیسف: یک میلیون کودک آواره شده‌اند

 

سرویس خارجی-
منابع خبری مطلع اعلام می‌کنند که بیش از یک میلیون کودک سودانی طی دو ماه آواره شده‌اند که تقریباً یک چهارم آنها از منطقه دارفور هستند، به طوری که نگرانی‌های فزاینده‌ای نسبت به بی‌توجهی به اصول انسانی و احتمال وقوع یک فاجعه انسانی در این منطقه وجود دارد.
درگیری‌ها میان نیروهای «عبدالفتاح البرهان»، رئیس ‌ارتش و نیروهای «محمد حمدان دقلو» معروف به «حمیدتی»، فرمانده نیروهای واکنش سریع ۱۵‌آوریل (26 فروردین) در یکی از پادگان‌های نیروهای واکنش سریع در منطقه سوبا در نزدیکی شهرک ورزشی آغاز شد؛ اما چند دقیقه بعد به جبهه‌های مختلف در خارطوم از جمله مقر فرماندهی ارتش، فرودگاه خارطوم و کاخ ریاست‌جمهوری رسید و تاکنون بسیاری از مناطق این کشور را گرفتار آشوب کرده است. به نظر هم نمی‌رسد به زودی گشایشی شود و صلحی برقرار شود و این بحران که تاکنون حدود 900 کشته برجای گذاشته است، به نظر تا زمانی نامعلوم ادامه خواهد داشت، شاید مثل آن‌چه در لیبی رخ داد. پیش از این امیدهایی برای حل‌ و فصل اختلافات میان دو طرف از راه گفت‌وگو وجود داشت اما این امیدها به‌ مرور کم‌رنگ‌تر شد تا این که این جنگ افق را به کلی تیره کرد و این کشور آفریقایی به ورطه هرج و مرج افتاد و حالا هم که این جنگ وارد ماه سوم شده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در این باره اعلام کرد: «درگیری‌های مسلحانه سودان در حالی وارد سومین ماه خود شده است که در دو ماه گذشته بیش از یک میلیون کودک از خانه‌هایشان آواره شده‌اند.» آن‌طور که ایسنا نوشته، یونیسف در این باره گزارش داد: «این درگیری‌ها همچنین منجر به کشته شدن ۳۳۰ کودک و مجروح شدن بیش از ۱۹۰۰ کودک دیگر شده است.» این سازمان در ادامه هشدار داد که کودکان دیگر نیز در حال حاضر با خطرات جدی مواجه هستند. «مندیپ اوبراین»، نماینده یونیسف در سودان نیز در سخنانی در این باره هشدار داد: «آینده سودان در خطر است و ما نمی‌توانیم ادامه درد و رنج کودکان در این کشور را بپذیریم.» وی گفت: «این کودکان در شعله‌های آتش گرفتار، مجروح، استثمار و آواره شده‌اند. کودکان با یک کابوس مواجه هستند و بار یک بحران خشونت‌آمیز را تحمل می‌کنند که هیچ نقشی در شکل‌گیری آن ندارند.»
همچنین، یونیسف با ابراز نگرانی درباره اوضاع دارفور اعلام کرد که قطع ارتباطات و عدم دسترسی به این منطقه واقع در غرب سودان که حدود یک چهارم مساحت آن را تشکیل می‌دهد، دستیابی به اطلاعات دقیق را به یک کار دشوار تبدیل می‌کند. طبق تخمین این سازمان، ۵.۶ میلیون کودک در کل منطقه دارفور زندگی می‌کنند و گفته می‌شود که حدود ۲۷۰ هزار نفر از آنها به دلیل جنگ آواره شده‌اند. نهادهای بین‌المللی زنگ خطر را در مورد دارفور به صدا درآورده‌اند. سازمان ملل هشدار داده که آن‌چه به ویژه در شهر «الجنینه» مرکز ولایت دارفور غربی در حال وقوع است می‌تواند «جنایت علیه بشریت» تلقی شود. سازمان پزشکان بدون مرز نیز در این باره گزارش داد که حدود ۶۰۰۰ نفر در چند روز گذشته از الجنینه فرار کرده و به چاد پناه برده‌اند. در همین راستا، «کلمنتین نکوتا سلامی»، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در سودان، در مصاحبه‌ای اختصاصی با الجزیره گفت که وضعیت در این کشور بد است و ممکن است به وضعیتی «فاجعه‌بار» تبدیل شود. وی تأکید کرد که میلیون‌ها نفر در منطقه دارفور به کمک‌های فوری نیاز دارند. سلامی وضعیت دارفور در غرب سودان را «بسیار بحرانی» توصیف کرد و گفت که این منطقه و نیازمند مداخله فوری است. وی ادامه داد: «آتش‌بس موقت با حمایت مقامات محلی به انتقال برخی مواد لازم کمک کرد، اما بیش از هشت میلیون نفر در دارفور داریم که به شدت به کمک نیاز دارند.» از سوی دیگر، «سوزان پیج»، دستیار سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور آفریقا، در مصاحبه با برنامه «ماوراء الخبر» شبکه الجزیره گفت که تعامل دولت آمریکا با دو طرف درگیری در سودان به نتیجه نرسید. وی تأکید کرد که بیانیه اخیر وزارت امور خارجه نیروهای واکنش سریع را مسئول ارتکاب جنایات در منطقه دارفور می‌داند. سوزان پیج افزود: «موضع آمریکا که در بیانیه وزارت امور خارجه به آن ‌اشاره شده است، بر اساس گزارش‌های میدانی دریافتی از سودانی‌ها و عواملی مانند آژانس‌های سازمان ملل متحد است، چراکه این طرف‌ها نقض قوانین بین‌المللی انسانی و جنایات رخ داده در منطقه دارفور را رصد کرده‌اند.» وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: «با اینکه عامل اصلی درگیری‌های شدید در دارفور نیروهای واکنش سریع هستند اما دو طرف مسئول نقض حقوق بشر در این منطقه‌اند.»