لوکاشنکو: همکاری بلاروس و ایران وارد مرحله جدیدی شده است
رئیسجمهور بلاروس با تأکید بر اهمیت نقش ایران در جامعه بینالملل گفت که روابط و همکاری مینسک و تهران وارد فاز جدیدی شده است.
«الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور بلاروس روز پنجشنبه در مراسم دریافت استوارنامههای سفرای ۹ کشور در «مینسک» تصریح کرد که جمهوری بلاروس، روابط ویژهای با جمهوری اسلامی ایران دارد.
بنا بر گزارش خبرگزاری «بلتا»، رئیسجمهور بلاروس با تأکید بر اینکه روابط ایران و بلاروس وارد فاز جدیدی شده است، گفت: «مینسک و تهران همواره عمیقاً یکدیگر را درک میکنند و در معرض تحریمهای ناعادلانه و غیرقانونی بودهاند.»
وی همچنین ادامه داد که بلاروس، ایران را یک بازیگر بینالمللی مهم با پتانسیل اقتصادی وسیع میداند و گفت: «امروز، همکاری ما وارد مرحله جدیدی شده است.»
از طرف دیگر، «علیرضا صانعی» سفیر جمهوری اسلامی در بلاروس در جمع خبرنگاران تصریح کرد که تهران در تلاش است که بر توسعه همکاری اقتصادی با بلاروس تمرکز کند و سفر ماه مارس لوکاشنکو به ایران را یک نقطه عطف در روابط بین مینسک و تهران توصیف کرد.
صانعی تصریح کرد: «از نظر سیاسی، این روابط در عالیترین سطح قرار دارد اما از نقطه نظر اقتصادی، هنوز فضا برای توسعه وجود دارد. در وزارت امور خارجه، قبل از آن که بهعنوان سفیر منصوب شوم، در بخش اقتصادی کار میکردم بنابراین در این حوزه تمرکز میکنم.» سفیر ایران در ادامه با تأکید بر لزوم همکاری ایران و بلاروس گفت که هنوز حوزههای بسیار زیاد دیگری در بخش تجارت و اقتصاد هستند که ایران و بلاروس نیاز به افزایش همکاری دارند.
صانعی توضیح داد: «در اقتصاد، ما چالشها و دشواریهای خاصی داریم. تجار و شرکتهای کشورهای ما به خوبی یکدیگر را نمیشناسند. معضلات خاصی در رابطه با تحریمها وجود دارد. تلاش میکنیم این مسائل را حل کنیم. ما قصد داریم روابط خود را در آینده نزدیک بهبود بخشیم.»
این دیپلمات ایرانی درخصوص فعالیت خود در بلاروس گفت: «من سه ماه پیش وارد مینسک شدم و واقعاً مردم بلاروس را دوست دارم. آنها بسیار صمیمی و مهربان هستند و این شهر بسیار زیبا است.» به گزارش فارس، در اسفند سال گذشته لوکاشنکو به دعوت آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران به تهران سفر کرد و در جریان این سفر، نقشه راه همکاریهای همهجانبه و هشت سند همکاری در حوزههای مختلف تجاری، حملونقل، کشاورزی و فرهنگی میان دو کشور امضا شد.
بسیاری از تحلیلگران، سفر لوکاشنکو به ایران را نشان از تعمیق همکاریهای دوجانبه و نیز چندجانبه در قالب پیمانهای منطقهای همچون «شانگهای» و «اتحادیه اوراسیا» توصیف کردند.