kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۴۴۵
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۶

اخبار ویژه

 

حمایت خاتمی از گروهک‌هایی که مطرود امام(ره) بودند
سید محمد خاتمی از سران فتنه 88 گفته است: مرحوم دعایی با کسانی که می‌خواستند این جمهوری را براندازند، دشمنی داشت».
سایت جماران، اظهارات یک سال قبل خاتمی در دیدار خانواده مرحوم سید محمود دعایی را منتشر کرد که گفته است: «رابطه‌ای که آقای دعایی با ملی- مذهبی‌ها و با جریان‌های مختلف داشت به هیچ وجه به این معنا نبود که با امام و انقلاب فاصله دارد. اما اگر ما تک‌تک افراد را دفع کنیم تا کنار بروند، علی می‌ماند و حوضش! حالا اگر حوض را هم تکه‌تکه کنیم دیگر نمی‌توانیم کار کنیم. دعایی در حدی که می‌توانست افرادی که به درد می‌خوردند، سالم بودند و مشکلی نداشتند را جذب همین انقلاب و کشور کند، دست‌کم حقوق‌شان پایمال نشود و احیاناً خدای ناکرده به نام انقلاب ستمی نشود.
البته کسی که جرم می‌کند باید با جرمش برخورد کرد ولی شما نمی‌توانید از حقوق دیگر محرومش کنید. این مملکت برای همه است و هرچه بیشتر افراد را به خیمه انقلاب و نظام بیاوریم به نفع کشور و به‌خصوص به نفع اسلام است. امروز که ما چهره‌های خشن و نامناسبی را از اسلام در دنیا می‌بینیم، ایجاد این تمایز خیلی مهم است. تفاوت بین امام و طالبان این است که امام می‌گوید «جمهوری اسلامی» جای نظام شاهنشاهی باشد. وقتی می‌گویید «جمهوری» یعنی می‌پذیرید که در دنیای امروز زندگی می‌کنید.
بنابراین، در مقابل کسانی که می‌گفتند «حکومت اسلامی» و روش‌های عقب افتاده، ضد زن و ضد مرد را به نام اسلام می‌خواهند پیاده کنند، نشان دادن یک چهره رحمانی اسلام به نفع اسلام است. اسلامی که ما امروز می‌خواهیم باید به نیازهای امروز ما پاسخ بگوید. ما نمی‌توانیم با دیدگاه بسته‌ای که متعلق به مثلا 800 سال پیش است، اسلام را به عرصه حیات اجتماعی امروز بیاوریم... دعایی یک لحظه در ارادت به امام و وابستگی به جمهوری اسلامی تردید نکرد و به این مسئله افتخار می‌کرد و نیز با کسانی که می‌خواستند این جمهوری را براندازند دشمنی داشت. البته دشمنی کردن دعایی هم لطیف بود و خشن نبود. اما در عین حال معتقد بود هرچه بیشتر باید افراد را بیاوریم و اگر خدای ناکرده حقی از کسی ضایع می‌شود به نام اسلام نباشد.».
سخنان خاتمی درباره گروهک‌های ملی- مذهبی در حالی است که حضرت امام به صراحت فرمودند: «من امروز بعد از ده سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچون گذشته اعتراف می‌کنم که بعضی تصمیمات اول انقلاب در سپردن پست‌ها و امور مهمه کشور به گروهی که عقیده خالص و واقعی به اسلام ناب محمدی نداشته‌اند، اشتباهی بوده است که تلخی آثار آن به راحتی از میان نمی‌رود، گرچه در آن موقع هم من شخصاً مایل به روی کار آمدن آنان نبودم ولی با صلاحدید و تأیید دوستان قبول نمودم و الان هم سخت معتقدم که آنان به چیزی کمتر از انحراف انقلاب از تمامی اصولش و هر حرکت به سوی آمریکای جهانخوار قناعت نمی‌کنند، در حالی که در کارهای دیگر نیز جز حرف و ادعا هنری ندارند. امروز هیچ تأسفی نمی‌خوریم که آنان در کنار ما نیستند چرا که از اول هم نبوده‌اند. انقلاب به هیچ گروهی بدهکاری ندارد و ما هنوز هم چوب اعتمادهای فراوان‌ خود را به گروه‌ها و لیبرال‌ها می‌خوریم، آغوش کشور و انقلاب همیشه برای پذیرفتن همه کسانی که قصد خدمت و آهنگ مراجعت داشته و دارند گشوده است ولی نه به قیمت طلبکاری آنان از همه اصول، که چرا مرگ بر آمریکا گفتید! چرا جنگ کردید! چرا نسبت به منافقین و ضدانقلابیون حکم خدا را جاری می‌کنید؟ چرا شعار نه شرقی و نه غربی داده‌اید؟ چرا لانه جاسوسی را اشغال کرده‌ایم و صدها چرای دیگر. و نکته مهم در این رابطه اینکه نباید تحت تأثیر ترحم‌های بی‌جا و بی‌مورد نسبت به دشمنان خدا و مخالفین و متخلفین نظام، به‌گونه‌ای تبلیغ کنیم که احکام خدا و حدود الهی زیر سؤال بروند... صریحاً اعلام می‌کنم: تا من هستم نخواهم گذاشت حکومت به دست لیبرال‌ها بیفتد، تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین اسلام این مردم بی‌پناه را از بین ببرند».
حضرت امام همچنین به صراحت درباره گروهک نهضت آزادی فرمودند: «در موضوع نهضت به اصطلاح آزادی مسائل فراوانی است که بررسی آن محتاج به‌‎ ‌‏وقت زیاد است. آنچه باید اجمالاً گفت آن است که پرونده این نهضت و همین‌طور‌‎ ‌‏عملکرد آن در دولتِ موقتِ اولِ انقلاب شهادت می‌دهد که نهضت به اصطلاح آزادی‌‎ ‌‏طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است، و در این‌باره از هیچ کوششی فروگذار‌‎ ‌‏نکرده است... به حسب این پرونده‌های قطور و نیز ملاقات‌های مکرر اعضای‌‎ ‌‏نهضت، چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده‌‎ ‌‏کردم از انحرافات آنها، که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت‌‎ ‌‏موقت باقی مانده بودند ملت‌های مظلوم به‌ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و‌‎ ‌‏مستشاران او دست و پا می‌زدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران می‌خورد که‌‎ ‌‏قرن‌ها سر بلند نمی‌کرد، و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت‌‎ ‌‏برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند؛ و ضرر آنها، به اعتبار‌‎ ‌‏آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با‌‎ ‌‏دخالت بی‌مورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویل‌های جاهلانه موجب فساد‌‎ ‌‏عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهک‌های دیگر، حتی منافقین این فرزندان عزیز‌‎ ‌‏مهندس بازرگان، بیشتر
و بالاتر است.» مع‌الأسف خاتمی و برخی از هم‌طیفانش دقیقاً خلاف نص صریح حضرت امام(ره)، طی سه دهه گذشته با گروهک‌های التقاطی و برانداز پیوند خوردند و در تمام نقشه‌های جریان برانداز مورد حمایت آمریکا و انگلیس و اسرائیل، همراهی کامل نشان دادند. به‌ویژه در فتنه سال 1388 و اغتشاشات سال گذشته که جریان‌های براندازی علناً به میدان آمده بودند و با این وجود باند پیرامون خاتمی، در همراهی با آن جریانات فاسد سر سوزنی کم نگذاشتند. در موضوع جمهوریت نیز خاتمی بزرگ‌ترین دشمنی را در جریان آشوب 1388 به نمایش گذاشت و روی هرچه دیکتاتور را
سفید کرد.

اوکراین: پهپاد‌های ایران احتمالا قبل از جنگ، تحویل روسیه شده‌اند
مقامات اوکراینی می‌گویند این احتمال وجود دارد که پهپادهای ایران، پیش از شروع جنگ به روسیه تحویل داده شده باشند.
به گفته دبیر شورای امنیت ملی اوکراین، اجزایی در پهپادهای شاهد ایران یافت شده که احتمالا در سال‌های گذشته در کشورهای هم‌پیمان اوکراین تولید شده‌اند.
الکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین به تلویزیون این کشور گفت: کارشناسان در بررسی پهپادهای شاهد که به اوکراین حمله می‌کردند به این نتیجه رسیده‌اند که برخی قطعات آنها، ساخت ایران یا روسیه نیستند و به احتمال زیاد در کشورهای حامی و هم‌پیمان اوکراین ساخته شده‌اند. 
وی برخلاف جنجال مقامات اوکراینی گفت: این احتمال هم وجود دارد که پهپادها پیش از شروع جنگ به روسیه تحویل داده شده باشند، زیرا به‌طور عمده در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ ساخته شده‌اند.
شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در ماه ‌آوریل سال جاری با استناد به یک تحلیل مؤسسه بریتانیایی «تحقیقات تسلیحات جنگی» گزارش داد که پهپادهای شاهد فروخته شده توسط ایران به روسیه «با موتوری حرکت می‌کنند که براساس فناوری آلمانی ساخته شده و ایران این فناوری را حدود ۲۰ سال پیش از طرق غیرقانونی به دست آورده است».
در همین حال، یورونیوز در گزارشی به نقل از مقامات اوکراینی نوشت: روسیه به قدری پهپاد ایرانی دارد که می‌تواند هر روز حمله کند. روسیه طی هفته‌های گذشته به‌طور گسترده از این پهپاد‌ها برای حمله به اهدافش در اوکراین استفاده کرد. مسکو علاوه‌بر پهپاد‌های «شاهد-۱۳۶» و «شاهد-۱۳۱» از پهپاد‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی استفاده می‌کند. 
یک مقام نیروی هوایی اوکراین گفت: روسیه به اندازه‌ای پهپاد‌های انتحاری ساخت ایران در اختیار دارد که می‌تواند به حملات پهپادی روزانه خود به اوکراین ادامه دهد. یوری ایهنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین درباره پهپاد‌های «شاهد-۱۳۶» ساخت ایران گفت: «پهپاد‌های شاهد به قدری زیاد پرتاب می‌شوند که مشخص نیست قرار است دفاع هوایی ما را شناسایی کنند یا هدف، فرسوده کردن آن است.» به نظر می‌رسد مسکو با استفاده گسترده از این پهپاد‌ها همزمان هر دو هدف را دنبال می‌کند.
یورونیوز می‌افزاید: بُرد پهپاد‌های شاهد ساخت ایران، دو هزار کیلومتر است و روسیه آنها را با مواد منفجره به پرواز درمی‌آورد. این پهپاد‌ها می‌توانند بر فراز هدف به پرواز خود ادامه دهند و در موقعیت زمانی مناسب به هدف برخورد کنند.

هراس اسرائیل از جبهه داخلی در صورت جنگ با ایران و حزب‌الله
وزیر دفاع رژیم صهیونیستی گفت: «اسرائیل در صورت وقوع جنگ با ایران و گروه‌های نیابتی آن، با چالش بی‌سابقه‌ای در جبهه داخلی رو‌به‌رو خواهد شد که مشابه آن را طی ۷۵ سال گذشته تجربه نکرده است.
به گزارش روزنامه تایمز اسراییل به نقل از دفتر «یوآو گالانت»، وی نسبت به وقوع چالشهای بی‌سابقه جبهه داخلی هشدار داد و افزود: «اگر، خدای نکرده، جنگی با ایران و گروه‌های نیابتی گوناگون، مانند حزب‌الله لبنان واقع شود، جبهه داخلی اسرائیل با چالش‌هایی رو‌به‌رو خواهد شد که هرگز در تاریخ ۷۵ ساله موجودیت اسرائیل با آن مواجه نبوده‌ایم. چنین وضعیتی لازم می‌دارد که ما پیشاپیش آماده‌باشیم.»
گالانت این سخنان را در بازدید از مقر فرماندهی جبهه داخلی همزمان مانور چندجبهه‌ای در شهر رمله عنوان کرد. وی گفت: عملکرد جبهه داخلی، در تمام سطوح آن، اهمیت عظیم و نقش سرنوشت‌ساز دارد. ما باید برای شدیدترین احتمالاتی که طی آن با چالش‌های بسیار رو‌به‌رو خواهیم بود، آماده‌باشیم. فقط عملکرد موفق جبهه داخلی است که به نیروهای دفاعی و دیگر نهادهای دفاعی امکان می‌دهد مأموریت‌های خود را انجام دهند.
در همین حال ژنرال یتسحاق بریک کمیسر سابق بخش شکایات سربازان ارتش صهیونیستی گفته است: این ارتش از هر نوع اقدام حزب‌الله نگران است به ویژه پس از آن‌که سید حسن نصرالله از ضعف تل‌آویو سخن گفت. تهدیدات اخیر فرماندهان ارتش نیز نشان می‌دهد که آنها به شدت نگران هستند.
سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان چند هفته قبل در سالگرد فرار صهیونیست‌ها از جنوب لبنان تاکید کرد: «امروز اسرائیل پشت دیوارها و یا موشک‌ها و راکت‌ها پنهان شده است. پس از عقب‌نشینی سال ۲۰۰۰ از لبنان و عقب‌نشینی از غزه، دیگر چیزی تحت عنوان اسرائیل بزرگ وجود ندارد. هر جنگ بزرگی در منطقه تمام مرزها را شامل می‌شود و عرصه این نبرد شاهد حضور صدها هزار رزمنده خواهد بود... جبهه داخلی اسرائیل، ضعیف و سست است. اسرائیلی‌ها آماده فرار هستند و این یکی از تحولات مهم است. امروز جوانان در جبهه مقاومت، آماده فداکاری و جهاد هستند ولی جوانان ارتش اسرائیلی در میادین حاضر نمی‌شوند و از جنگیدن می‌ترسند. بزرگ‌ترین فروپاشی، فروپاشی روحی و روانی در بین اسرائیلی‌هاست. آنها نگران آینده خود هستند، نگران این که آیا ۸۰سالگی اسرائیل خود را خواهند دید یا نه؟ اسرائیلی‌ها گذرنامه خود را آماده کرده و به دنبال اخذ تابعیت هستند».
به تازگی پایگاه صهیونیستی «واللا» از افزایش تمایل به خودکشی جوانان صهیونیست خبر داد و نوشت در میان 20 درصد از جوانان اسرائیل، تمایل به خودکشی وجود دارد و 44 درصد به طور دائم دچار نگرانی، اضطراب و ناامیدی هستند.
در همین حال، رسانه‌های صهیونیستی دیروز اعلام کردند ٢۶ هزار گلوله تفنگ از یک انبار مهمات در پایگاه تزلیم در جنوب اسرائيل به سرقت رفته است.
عدم اطمینان مقامات صهیونیستی از وضعیت جبهه داخلی در حالی است که آنها در جبهه خارجی نیز از چند جهت محاصره شده و بازدارندگی مبتنی بر هراس‌افکنی و برتری نظامی را هم از دست داده‌اند. هلاکت سه نظامی صهیونیست توسط صلاح محمد ابراهیم سرباز ۲۳ ساله مصری در گذرگاه مرزی نیتسانا، نشان داد که خاطر صهیونیست‌ها نمی‌تواند از هیچ مرزی در امان باشد و این جدای از احساس ترس و ناامنی است که بر‌اشغالگران صهیونیست در داخل مرزهای فلسطین غالب شده است.