میدان در خدمت دیپلماسی رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح با حضور رئیسی
سرویس سیاسی ـ
با قدرت میدان است که دیپلماسی فعال پیش میرود. مقاومت و میدان، امری هماهنگ با سیاست خارجی است. با همین معناست که باید تولید قدرت کرد و دیپلماسی پویا و موفق داشت. این امر در دولت سیزدهم یک واقعیت عینی است که رونمایی از سامانههای دفاعی پیشرفته با وجود تحریم به همراه دیپلماسی عزتمندانه و گسترش روابط با جهان فراغرب، توسعه تجارت خارجی و معطل نظر آمریکا و اروپا نماندن نشانههای واضح آن است.
این در حالی است که وادادگی در برابر غرب رویه غالب در دولت روحانی بود و حتی برخی دو قطبی میدان ـ دیپلماسی ساختند. فجایع ناشی از امید و اعتماد خود به غرب را پای میدان نوشتند و میدان را معارض منافع ملی جا زدند. 2 برابر شدن تحریمها پیامد همین رفتار نامعقول و ضد منافع ملی بود که دشمن را تبرئه و افزایش اقتدار و تواناییهای ایران را تخطئه میکرد.
اما امروز نظام اسلامی اقتدار بازدارنده دفاعی و موشکی خود را در کنار سیاست خارجی فعال و چندجانبهگرایانه توسعه میدهد. میدان در خدمت دیپلماسی است. دیروز موشک هایپرسونیک «فتاح» به عنوان جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور آیتالله رئیسی، سرلشکر سلامی و سردار حاجیزاده در ستاد نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد که نشانگر هماهنگی و همافزایی «میدان- دیپلماسی» است.
جمهوری اسلامی ایران با رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» که به گفته سردار حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دنیا کمنظیر است؛ جزو چهار کشور دارای این فناوری شد. رویداد با برکتی که در امتداد مجاهدت پدر موشکی ایران و پارسای بیادعا سردار شهید حسن طهرانیمقدم است.
جمهوری اسلامی ایران با رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» که به گفته سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دنیا کمنظیر است؛ جزو چهار کشور دارای این فناوری شد.
موشک هایپرسونیک فتاح هزار و ۴۰۰ کیلومتر برد دارد و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است. «فتاح» قادر است از تمامی سامانههای سپر موشکی عبور کند و این سامانهها را منهدم کند. این نوع موشکها جزو جدیدترین تسلیحات و تجهیزات هستند که امروزه توسط کشورهای همچون آمریکا، روسیه و چین تولید و به کارگرفته میشوند.
ویژگی خارقالعاده موشک هایپرسونیک «فتاح»
موشک هایپرسونیک «فتاح» را باید جزو پیشرفتهترین نسل موشکهای موجود در جهان دانست که تاکنون هیچ سیستم پدافندی برای مقابله با آن ساخته نشده است. این ابرموشک رادارگریز است و مسیر آن میتواند بعد از شلیک تغییر میکند. مانور در سرعت سرسامآور و غیرقابل پیشبینی بودن مسیر هم از دیگر ویژگیهای موشک فتاح است.
به گزارش فارس، این موشک با قابلیتهای تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به منظور غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد.
توان عبور از سامانههای موشکی موجود نیز از ویژگیهای دیگر « فتاح» است. این موشک از دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانورپذیری فوقالعاده و همچنین از توان پنهانکاری و عبور از سامانههای راداری برخوردار است.
آیتالله رئیسی: پیشرفت موشکی کشور
با تهدید دشمن متوقف نخواهد شد
آیتالله رئیسی، رئیسجمهور در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح بیان داشت: امروز روز بسیار خوبی است زیرا شاهد دستاورد بزرگی از نیروهای مسلح بهویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش هوافضای سپاه هستیم؛ باید خداوند را سپاسگزاری کنیم بهخاطر این روحیه و اقتداری که به جمهوری اسلامی ایران مرحمت کرده است.
وی ادامه داد: اولین مؤلفه قدرت و اقتدار در ملت ما ایمان است؛ در تعبیر رهبری معظم انقلاب که در ۱۴ خرداد فرمودند ایمان به عنوان یک مؤلفه مهم محسوب میشود؛ آنچه از سال ۴۲ و۲۲ بهمن ۵۷ و سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما را حفظ کرد ایمان مردم بود. آنچه این مدت ملت ما را پیش برده و علیرغم خواست دشمنان گامهای بزرگی را برداشته در پرتو ایمان و امید بوده است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: آن روزی که طهرانیمقدم در مجموعه هوافضای سپاه فعالیت خود را با اراده فرمانده معظمکل قوا آغاز کرد شاید کسی گمان نمیبرد پدیدههایی نو که برای همه جهانیان خیرهکننده باشد، به وجود بیاید، امروز این دستاورد مهم و بزرگ که به دست فرماندهی نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد جای شکرگزاری دارد.
به گزارش فارس، وی با اشاره به دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه، اظهار داشت: کارهایی که مجموعه نیروی هوافضای سپاه انجام میدهد، بر پایه دانش و علم است، این علم و دانش در صنایع موشکی و دفاعی و نظامی بومی شده و وارداتی نیست. صنعت موشکی و دفاعی ما امروز در حالی پیشرفته است که در دوران دفاع مقدس با وجود آنکه تهران و سایر شهرهای کشور را موشک باران میکردند، قدرت دفاعی نداشتیم لذا از همان موقع تلاشها برای مستقل شدن در حوزه دفاعی آغاز شد و اینگونه قدرت بازدارندگی به وجود آمد.
قدرت ایران یعنی قدرت منطقه
آیتالله رئیسی گفت: قدرت نظامی و دفاعی و موشکی ایران، بازدارندگی دارد البته نه فقط از هجوم بلکه از فکر هجوم هم بازدارندگی ایجاد میکند؛ این قدرت موشکی معنایش آن است که منطقه از شر اشرار و تعرض بیگانگان در امان بماند لذا پیام آن به مردم منطقه، پیام امنیت است و پیام آن به کسانی که به ایران فکر تعرض دارند این است که جمهوری اسلامی کشوری قدرتمند است و قدرت او برای حمایت از ملت ایران و مظلومان عالم است. مردم منطقه وقتی چنین رونمایی صورت میگیرد ابراز خوشحالی میکنند چون بر قدرت منطقه افزوده میشود. در واقع قدرت ایران یعنی قدرت منطقه و ملتهای مظلوم لذا این پیام عزت و استقلال و بازدارندگی است. گاهی بیان شده است که ساخت موشک برای چیست که باید گفت این برای بازدارندگی است؛ موشک را برای این میسازیم تا مورد تعرض دشمنان قرار نگیریم از یک قدرتی برخوردار شویم که در ذهن دشمنان فکر تعرض هم ایجاد نشود. در واقع موشک برای موشکنزدن دشمنان است نه برای موشک زدن ما.
رئیسجمهور با اشاره با نقش شهید طهرانیمقدم در توسعه موشکی کشور، تاکید کرد: شهید طهرانیمقدم بعد از شهادتش شناخته شد و کسی خبری از فعالیتهای او نداشت و روزی که این کار را شروع کرد میگفتند با این تحریمها مگر امکان دارد ولی او همه تحریمها را دور زد و آنها را بیاثر کرد و علیرغم همه تهدیدها و تحریمها کارهای بزرگی را انجام داد و توان امنیتی کشور را بالا برد.
وی گفت: این رونمایی پیامی هم به سایر صنایع کشور دارد که چگونه صنایع دفاعی و هستهای علیرغم همه تهدیدها و تحریمها پیشرفت داشته است ولی در سایر بخشها چنین موضوعی را شاهد نیستیم لذا باید این علم و فناوری که داریم به سایر صنایع لبریز شود تا سایر صنایع هم از این فناوریها بهرهمند شوند و کار صنعت در کشور رشد یابد.
آیتالله رئیسی افزود: به همه بخشهای صنعتی میگویم که این یک درس است که میتوان علیرغم همه تهدیدها و تحریمهایی که دشمن ایجاد میکند، کارهای بزرگی در برابر چشم بیگانگان انجام داد، حتماً در صنعت خودروسازی و سایر صنایع میتوان این فناوری را ایجاد کرد و کارهای بزرگ و ماندگار در جهت گرهگشایی از زندگی مردم انجام داد؛ این کار مبتنی بر ایمان و امید قابل تحقق است. امروز دولت و نیروهای مسلح در یک عرصه تلاش میکنند؛ وحدت و انسجام همه نیروها مثال زدنی و در جهت پیشرفت کشور است؛ پیشرفتی که موجب شده تا دشمن عصبانی شود و خشم خود را در بعضی عرصهها نشان دهد لذا به دشمن میگوییم اگر از پیشرفتهای کشور عصبانی هستید، عصبانی باشید چون این پیشرفتها مردم را خوشحال میکند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: موشک فتاح در پرتو ایمان به خدا و مجاهدتهای جمعی ساخته شده و از مؤلفههای اقتدار است. در دوران جنگ به این فکر افتادیم که ما باید خودمان حرکت کنیم و به سمت مستقل شدن در صنایع دفاعی، نظامی و موشکی برویم و امروز احساس میکنیم که این قدرت بازدارندگی به وجود آمده است.
وی خطاب به دشمنان ایران تصریح کرد: ممکن است شما از قدرت نظامی و دفاعی و رفاه در زندگی مردم ما خشمگین شوید که این اشکالی ندارد چون آنچه مهم است کسب رضای خداوند و آفریدن اقتدار برای نظام و کشور است.
سرلشکر سلامی:
به دانش تنوعبخشی ساخت سامانهها رسیدهایم
سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح گفت: هیچوقت نمیشود حقیقت را کتمان کرد و واقعیتها بالاخره خودشان را نشان میدهند. یک واقعیت بسیار قوی و جدی که در کشور ما وجود دارد، همین پیشرفتها و جهشهای فوقالعاده است که در فناوریهای پیشرفته حاصل میشود، به خصوص در عرصه محصولات دفاعی از جمله موشکها و پهپادها که با استفاده از فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی و همه قابلیتهای فنی که در طراحی و در ساخت قطعات اجزای حساس وجود دارد، الحمدلله در کشور ما صورت گرفته و ما به دانش و فناوری تنوعبخشی به انواع مختلف ساخت سامانهها و تاکتیکپذیری سامانهها در بخشهای مختلف رسیدیم؛ از جمله همین موشک فتاح که یک موشک مانورپذیر ماورای صوت است که قادر است صفحه حرکتش را در فضا به سادگی تغییر دهد و از کمند موشکهای ضدموشک عبور کند.
وی افزود: این فناوریها در جهان بسیار مدرن و پیشرفته و البته برای خیلی کشورها ناشناخته هستند ولی به دست توانای جوانان ایرانی، مومن و انقلابی این ناشناختهها و مجهولات به معلومات تبدیل شده و امروز شاهد درخشش جوانان مومن و دانشمند هستیم.
سردار حاجیزاده: «فتاح»
توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست
همچنین، سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح گفت: موشکی که رونمایی آن صورت گرفت، موشکی است که در دنیا کمنظیر است؛ به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد.
وی افزود: موشک فتاح به دلیل فناوریای که دارد، هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد؛ در حالی که برای سایر سلاحها مانند تانک، ناو، هواپیما و... موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای سایر موشکها هم ضدموشکهایی ساخته شده است، البته سپر موشکیای که موفقیت زیادی داشته باشد، وجود ندارد؛ از سوی دیگر برای زدن یک موشک، باید سه موشک شلیک شود و این در حالی است که تقریباً قیمت یک ضد موشک
۲۰ برابر موشکِ هدف است. موشک فتاح به دلیل نوع حرکت آن که در جهات و ارتفاع مختلف است، توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست؛ برای اینکه موشکهای ضدموشک طبق یک بردار مشخص حرکت میکنند که البته سرعت آنها از سرعت کمی هم برخوردار است.
سردار حاجیزاده با بیان اینکه سرعت موشک فتاح ۱۳ ماخ است، گفت: موشکی که دارای چنین سرعتی باشد، مقابله با آن ناممکن خواهد بود؛ همچنین برد این موشک هزار و ۴۰۰ کیلومتر تعیین شده که در محدوده هدف بهصورت دقیق اصابت میکند. فعالیتهای ما در این حوزه به ساخت این موشک خاتمه پیدا نمیکند چون این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد تا هیچ دشمنی حتی تصور حمله به ایران را هم نکند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تأکید بر اینکه فعالیتهای موشکی از ابتدا تاکنون مورد حمایت و تأیید فرمانده معظم کل قوا بوده است، افزود: زمانی که گزارش ساخت این موشک را خدمت ایشان ارائه کردیم، معظمله نام «فتاح» را برای این موشک برگزیدند.
وی خاطرنشان کرد: همکاریهای سپاه با دولت تاکنون در هیچ دولتی به اندازه دولت فعلی نبوده است؛ لذا از همکاریهای وزارت دفاع نهایت سپاسگزاری را داریم.
برد موشک فتاح افزایش مییابد
سردار حاجیزاده همچنین در حاشیه رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره افزایش برد موشک فتاح، اظهار داشت: موشک فتاح یک موشک مانورپذیر هایپرسونیک است که این نشان میدهد ایران چهارمین کشوری است که به چنین فناوری دست یافته است؛ این موشک ضد موشک ندارد؛ یعنی هر نقطهای را که اراده کنید، میتوانید در فاصله
هزار و 400 کیلومتری مورد اصابت قرار دهید و هیچ سلاحی هم نمیتواند با این موشک مقابله کند؛ علت این امر هم به استفاده از نازلهای متحرک و مانورپذیر بودن سرجنگی آن باز میگردد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: موشک از دو قسمت تشکیل شده است که قسمت ابتدایی آن که سه متر و 60 سامتیمتر طول دارد و به تنهایی، یک موشک کامل است؛ یعنی هم موتور پیشران، هم کنترل و هم سر جنگی دارد، به قسمت دوم موشک این توانایی داده شده که در منطقه مورد تهدید دشمن و در فاصله چند صد کیلومتری از هدف در جهات مختلف، ارتفاعات مختلف و ترکیبی از اینها شروع به انجام مانور میکند که در چنین حالتی، مسیر حرکتی آن برای دشمن قابل محاسبه نخواهد بود و این به دلیل استفاده از سامانهها و سیستمهای کنترل بردار تراست است؛ بر این اساس و به واسطه سرعت بالایی که دارد و تغییر مسیرهایی که انجام میدهد، چنانچه موشکی هم به سمت آن شلیک شود، این موشک به راحتی از آن عبور میکند.
وی درخصوص انتخاب برد هزار و 400 کیلومتری برای این موشک هم گفت: اینها همه بر اساس اهداف مورد علاقه است. اینکه موشک فتاح را با این برد ساختیم، مفهومش این نیست که موشک با برد دو هزار کیلومتر با این مشخصه را در آینده نخواهیم داشت؛ بلکه فعلاً بردش در همین حد است و در آینده، برد آن را اضافهتر هم خواهیم کرد.
رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» که گوشهای از توانمندیهای ایران اسلامی است، بازتاب گستردهای در جهان داشت.
سرگیجه رسانههای صهیونیستی از رونمایی «فتاح»
به گزارش مشرق، برای مقایسه سرعت این موشک، جالب است بدانید سرعت موشکی مانند کینژال روسی در لحظه برخورد از ۸ ماخ تجاوز نمیکند و فتاح بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ است. چنین کلاهکی با این مشخصات بسیاری از سیستمهای پدافندی را عملا فلج خواهد کرد و هدفگیری آن یا ناممکن و یا بسیار دشوار خواهد بود خصوصا در صورت شلیک تعداد بالای آن بصورت همزمان.
در واقع باید صهیونیستها باید بدانند تمام سرمایهگذاریهای میلیارد دلاری خود برای ساخت انواع سامانههای پدافندی، دیگر به آنها کمکی نخواهد کرد و تنها راهی که برای ادامه حیات پیش روی آنها است، فرار یا تسلیم خواهد بود.
اندکی پس از رونمایی این موشک، رسانههای عبری زبان به شکل گستردهای اقدام به بازتاب رونمایی این موشک هایپرسونیک ایرانی کردند که به آنها اشاره میشود.
وبسایت صهیونیستی واللا:
ایران از اولین موشک هایپرسونیک خود رونمایی کرد
این موشک موسوم به «فتاح» در مراسمی با حضور رئیسجمهوری و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران رونمایی شد.
به گفته تهران، برد آن به ۱۴۰۰ کیلومتر میرسد و میتواند از «همه سامانههای پدافند هوایی دشمن» عبور کند.
وب سایت صهیونیستی معاریو:
پیامی به اسرائیل؟
ایران از اولین موشک بالستیک هایپرسونیک خود رونمایی کرد.
خبرگزاری رسمی ایران گزارش داد که این کشور در مراسمی با حضور رئیسجمهور و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران از موشک بالستیک مافوق صوت خود رونمایی کرد.
وب سایت صهیونیستی کان:
برای اولین بار: ایران یک موشک هایپرسونیک رونمایی کرد
این موشک با سرعتی در حدود ۱۵۰۰۰ کیلومتر در ساعت در مقابل چشمان رئیسجمهور و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران رونمایی شد.
به گفته ایرانیها، «این موشک قابلیت دور زدن سامانههای موشکی پیشرفته ضد بالستیک آمریکا و اسرائیل را دارد.»
وبسایت صهیونیستی اسرائیل دیفنس:
ایران از موشک هایپرسونیک پردهبرداری میکند- این موشک در آینده قادر به حمل بمب هستهای خواهد بود
ایران میلیاردها دلار و چندین دهه تلاش برای توسعه در زمینه موشکی را برای سرگرمی سرمایهگذاری نمیکند.
موشکهای ایران پای ضروری یک پروژه هستهای نظامی هستند.
وبسایت صهیونیستی شبکه ۱۲:
برای اولین بار: ایران از «موشک هایپرسونیک» پیشرفته خود رونمایی کرد
با حضور رئیسجمهور و فرماندهان سپاه پاسداران از موشک فتاح رونمایی شد.
این اولین بار است که ایران ادعای رونمایی از یک موشک مافوق صوت با قابلیت رسیدن به پنج برابر سرعت صوت را دارد.
چند هفته پیش ایران از موشک بالستیکی رونمایی کرد که برد ۲۰۰۰ کیلومتری داشت و میتواند خاک اسرائیل را نیز هدف قرار دهد.
وب سایت صهیونیستی اسرائیل هیوم:
ایران اولین موشک هایپرسونیک در نوع خود را ارائه کرد؛ «قابلیت نفوذ به سامانههای پدافند هوایی دشمن»
به گزارش خبرگزاریهای ایران، این موشک جدید دارای برد ۱۴۰۰ کیلومتر، با کلاهک و قابلیت مانور در تمام جهات است.
کسی که نام موشک را انتخاب کرده، رهبر عالی ایران، آیتالله خامنهای است.
کاربر صهیونیست:
شاید فعلاً از سرزمین ایران تهدیدی برای اسرائیل وجود نداشته باشد اما فکرش را بکنید اگر این موشکها به عراق، سوریه یا لبنان که کمتر از ۱۴۰۰ کیلومتر با اسرائیل فاصله دارند، برسد چه اتفاقی میافتد.
مقامات آمریکا: سامانه دفاعی
برای مقابله با «موشک هایپرسونیک» نداریم
خبرگزاری آمریکایی «یونایتد پرس» نیز به دنبال رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح، گزارشی درباره نگرانی واشنگتن درخصوص ناتوانی در برابر این موشکها منتشر کرد.
طبق این گزارش، مقامات دفاعی آمریکا هشدار دادهاند که تسلیحات هایپرسونیک توسط سامانههای زمینی و فضایی موجود قابل شناسایی و ردیابی نیستند.
«مایکلگریفین» معاون سابق تحقیقات و دفاع مهندسی، وزارت دفاع آمریکا چندی قبل در جلسه استماع کنگره گفته بود که ایالات متحده سامانههای ندارد که بتواند دارندگان موشک هایپرسونیک را به شیوهای مشابه در معرض خطر قرار دهد. وی خطاب به قانونگذاران آمریکایی اظهار داشت: «ما دفاعی برابر این سامانههای موشکی نداریم.»
وبگاه شبکه خبری «العربیه» نیز روز سه شنبه اظهار نظرهایی از مقامات آمریکایی منتشر کرد. به گفته دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا، ایران بیشترین شمار موشک بالستیک در منطقه را دارد. «انجمن کنترل تسلیحات» در «واشنگتن دی سی» اعلام کرد که موشکهای بالستیک کوتاه برد و میان برد ایران شامل «شهاب-۱» با برد
۳۰۰ کیلومتر، «ذوالفقار» ۷۰۰ کیلومتر، «شهاب-۳» ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر،موشک «عماد-۱» تا ۲۰۰۰ کیلومتر و «سجیل» در حال توسعه تا
۲۵۰۰ کیلومتر برد دارند.