رئیس سازمان محیط زیست از نشست دوجانبه حقابه هیرمند تا آخر خردادماه خبر داد
به گزارش کیهان، نشست خبری «هفته محیط زیست» روز سهشنبه به میزبانی معاون ریاست جمهوری و رئیسسازمان محیط زیست در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. علی سلاجقه در این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان درباره میزان استفاده از جوانگرایی در دوره جدید مدیریت این سازمان گفت: نگاه ما کمتر برونسازمانی است و البته سعی کردیم نیروهای جوان را نیز در سازمان جذب کنیم و هزارنفر نیروی جوان نخبه را که واجداندیشه نو بوده و میتوانند تحول ایجاد کنند به کمک سازمان امور استخدامی جذب کردیم که همگی کمتر از 40 سال سن دارند. همچنین 450 نفر از کارکنان که اکثراً جوان هستند را برای مدیریت بخشهای مختلف سازمان شناسایی کردیم که در فرآیند جایگزین شدنهای مدیریتی از آنها استفاده میکنیم.
راههای جلب مشارکتهای مردمی
سلاجقه در ادامه درباره میزان استفاده از ظرفیتهای مردمی و مشارکت مردم در حل مسائل محیط زیستی بیان داشت: یکی از اقدامات اساسی ما در این زمینه که پهنه وسیعی از کشور را در بر گرفت، ایجاد خانههای محیط زیست بود. همچنین استفاده از ظرفیت سمنها در کشور به گونهای که نشستهای متعدد با آنها برگزار کرده و در سطوح مختلف سازمان محیط زیست تصمیمگیری میکنند را داشتهایم و باید گفت دولت سیزدهم جزو معدود دولتهایی است که ارتباط تنگاتنگی با سمنها برقرار کرده است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی از دیگر مصادیق بهرهمندی از مشارکتهای مردمی است و شاهدیم که نیروهای جهادی همواره در مخاطرات، درست مانند زمان جنگ، در هنگام شیوع کرونا و وقوع سیلابها و... حضور فعال داشته و ما نیز با این گروهها جلسات متعدد داشتیم. اگرچه بسیاری از گروههای جهادی در زمینههای تخصصی خاصی تلاش میکنند و از ظرفیتهای محیط زیستی بهره چندانی نمیبرند، خوشبختانه معاونت مشارکتهای مردمی و آموزش سازمان محیط زیست مکلف شده است تا در این رابطه جلسات آموزشی متعدد با گروههای جهادی بگذارد؛ مثلاً هماکنون در استان البرز ظرفیت بسیار مطلوبی را آماده کردهایم و نیروهای جهادی نیز مشتاقانه درحال آموزش و فعالیت هستند و سمنهای سازمان نیز در بحث آموزش مشارکت دارند و سعی داریم این موضوع را به سایر مناطق کشور گسترش دهیم.
رئیسسازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار کیهان، درباره تنشهای آبی موجود در منطقه سیستان، وضعیت این منطقه را تشریح کرد و گفت: رئیسجمهور شخصاً موضع خود را در رابطه با تنشهای آبی سیستان در جریان سفر به این منطقه اعلام کردند که بازتابهایی داشت که همچنان درحال پیگیری هستیم. در این منطقه هیئت حاکمه مستقری وجود ندارد و گروهی حاکمیت افغانستان را به دست گرفته و سعی میکند یکسری مراودات و مبادلاتی با دنیا داشته باشد، کشور ما نیز جدا از اینکه حاکمیت افغانستان چگونه است، مردم افغانستان را به عنوان مردمی مسلمان که همسایه ما بوده و سالهای سال در کنار هم و توام با صلح و دوستی ارتباط داشتیم، قبول داشته و با آنها در کنار یکدیگر زندگی میکنیم. با این حال هیئت حاکمه کنونی افغانستان چندان در راستای مصالح و حسن همجواری حرکت نمیکند و معتقدیم دولتهای دیگر در مسائل آنها دخالت میکنند و هیئت حاکمه باید راهبردهای مرتبط با خود را مدیریت کند. خوشبختانه طرف افغانستانی تا حدودی به این نتیجه رسیده که باید با استفاده از ظرفیتها و رایزنیهای سیاسی و دوجانبه این مشکل را حل کند و طبق آخرین بحثهایی که وجود دارد این اتفاق در حال به وقوع پیوستن است.
سلاجقه ادامه داد: اینجانب قرار بود اواخر اردیبهشتماه سفری به کشور افغانستان داشته باشم، اما با توجه به اینکه وزارت نیرو عهدهدار موضوع مسئله حقابه هامون از سرچشمه هیرمند شد، برنامه سفر لغو شد. باید اعلام کنیم که از حق و حقوق مردممان به هیچ وجه نخواهیم گذشت و از تمام ظرفیتهای کشور برای آنکه حقابه هیرمند به تالاب هامون برسد و معیشت مردم شریف ما در خطه بزرگ سیستان و مردم عزیز زابل برسد، استفاده خواهیم کرد و تا پایان خردادماه این نشست با سفر وزیر نیرو به افغانستان برگزار خواهد شد.