kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۲۹
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۰
در حاشیه اجلاس بین‌المجالس جهانی

لاریجانی با رؤ‌‌سای مجالس 5 کشور دیدار کرد

علی لاریجانی روز گذشته در حاشیه یکصد و سی و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی در ژنو پس از دیدارهای جداگانه با رئیس مجالس سوریه، لبنان، صربستان ، بنگلادش وعراق در جمع خبرنگاران محورهای این دیدارها را تشریح کرد.


به گزارش ایرنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در یکصد و سی و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی روز یک شنبه وارد ژنو شد.
در مراسم استقبال از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، جمعی از دیپلمات‌های ایرانی حضور داشتند.
اجلاس پاییزه اتحادیه بین‌المجالس جهانی(IPU) از روز دوشنبه به وقت محلی با حضور نمایندگان 141 کشور جهان در شهر ژنو برگزار می‌شود.
هیئت پارلمانی ایران به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این اجلاس شرکت می‌کند.
حدود 35 رئیس مجلس، 20 نایب رئیس مجلس و بقیه هیئت‌ها در سطح عالی در اجلاس ژنو شرکت می‌کنند.
براساس برنامه این اجلاس، سخنرانی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه هفته جاری است.
 تردید کشورها به ائتلاف ضد داعش
علی لاریجانی روز  گذشته پس از دیدارهای جداگانه با رئیس مجالس سوریه، لبنان، صربستان و بنگلادش در جمع خبرنگاران محورهای این دیدارها را تشریح کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که در دیدارهای  خود روسای مجالس این کشورها موضوعات مورد علاقه دو طرف پیگیری شد، افزود: در همه دیدارها و مذاکرات یک دغدغه مشترک وجود داشت و آن مسئله نگران‌کننده حرکت‌های وحشیانه تروریستی در منطقه است.
لاریجانی ادامه داد: به ویژه برخی کشورهای اروپایی نگران هستند که برخی از اتباع این کشورها به گروه های تروریستی پیوسته‌اند، مجالس این کشورها ضوابط قانونی شدید و مجازات‌های سنگینی برای افرادی که به این گروه‌های تروریستی بپیوندند، تصویب کرده‌اند.
تقویت روابط تجاری
 وی روابط دوجانبه و افزایش سطح تجاری با این کشورها را از دیگر محورهای دیدارهای روز گذشته خود بیان کرد و گفت: مباحث داخلی اتحادیه جهانی بین‌المجالس نیز از موضوعات دیدارهای امروز بود.
 لاریجانی افزود: رایزنی‌هایی درباره این که چگونه مواد مهمی در این اجلاس باید تصویب شود، پیگیری شد، برخی از کشورها انتظار دارند از پیشنهادهای آنها حمایت کنیم.
حمایت نظامی از ارتش لبنان
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نظر «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان درمورد بسته حمایتی نظامی ایران از ارتش لبنان گفت: نبیه بری از دوستان جمهوری اسلامی ایران است و در بخش مقاومت نیز نقش قوی و اثرگذاری دارد. طبعا نظر وی حمایت از کمک نظامی ایران به ارتش لبنان است.
 وی اظهار داشت: به ویژه آن که نبیه بری از کسانی است که همیشه مدافع ارتش لبنان بوده است و تقویت بنیه نظامی لبنان برای وی مهم است.
رئیس مجلس تاکید کرد : هدف جمهوری اسلامی ایران حمایت از امنیت منطقه و لبنان است و قصد دیگری نیز در این زمینه ندارد، طبیعتا این مسائل بین دو دولت حل می‌شود.
با «شو امنیتی» بمباران هوایی
نمی توان با تروریسم مبارزه کرد
همچنین«علی لاریجانی»  روز گذشته در یکصدو سی و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی در سخنانی با عنوان «خشونت علیه زنان و برابری جنسیتی »تاکید کرد: فقط در حمله نیمه شب به خانه های مردم در روستای شرق لاذقیه سوریه بیش از 160 نفر قتل عام و 200 زن و دختر توسط جبهه النصره به اسارت گرفته شده اند.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر ظلم جدیدی تحت عنوان نکاح جهادی درست کرده اند که به تنهایی برای سیاه کردن چهره قرن حاضر کافی است.
لاریجانی ادامه داد: متاسفانه ظلم این جریان تروریستی در حال رشد است و بعید است با «شو امنیتی» بمباران هوایی لطمه ای به آن وارد شود. شاید برای ژست مبارزه با تروریسم فایده هایی داشته باشد، اما مانع خشونت تروریستی علیه زنان نمی شود.
وی تاکید کرد: باید درک واقعی از رشد تروریسم و دلایل آن منجمله تحقیر تاریخی مردم مناطق مختلف توسط قدرت های بزرگ شود و ضمنا بدانیم مبارزه با تروریسم توسط کشورهایی که در رشد آن نقش داشتند امکان پذیرنیست چون این کشورها باور به آن ندارند.
درباره رفتن اتحادیه بین‌المجالس زیر نظر سازمان ملل اختلافاتی وجود دارد
همچنین  علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از عزیمت خود به ژنو به منظور شرکت در صد و سی و یکمین اجلاس جهانی بین‌المجالس در فرودگاه مهرآباد، گفت: این اتحادیه ریشه‌دار است و در اجلاس کنونی در مورد موضوعات مهمی همچون تروریسم در جهان، مسئله کمبود آب، برابری جنسیتی و خشونت علیه زنان که برخی کشورها با آن دست به گریبان هستند بحث خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در کمیته‌های کاری درباره مسائل حقوق بشری نیز صحبت خواهد شد، اظهار داشت: جریانی به دنبال آن است که اتحادیه جهانی بین‌المجالس را که ساختار مشخص و جداگانه دارد به زیر نظر سازمان ملل متحد ببرد که در این مورد اختلاف نظرهایی میان اعضا وجود دارد.