افزایش 75 درصدی خودکشی در میان صهیونیستها؛ بیشترین خودکشی در رده سنی 15 تا 24 سال
سرويس خارجي-
خودكشي جوانان اعم از نظامي و غيرنظامي امروزه يك معضل بزرگ در جامعه صهيونيستي بهشمار ميرود و وزارت بهداشت رژيم صهيونيستي اعلام كرده است كه تعداد افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله که بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ به زندگی خود پایان دادهاند، ۷۵ درصد افزایش داشته است.
در سرزميني كه ساكنانش هر لحظه و هر روز در هراس شليك موشك و راكت به سر ميبرند و در كنار بسياري از خانهها جانپناه و پناهگاههاي جنگي فعال است و زندگي شهروندانش از جنگي به جنگ ديگر كشيده ميشود، طبيعي است كه نرخ آسيبهاي روحي و رواني نيز در بالاترين سطح باشد و بيدليل نيست كه ناهنجاريهاي رواني از جمله خودكشي و ديگرآزاري همواره در اينگونه جوامع در حال افزايش است. اين وضعيت بحراني امروزه در جامعه صهيونيستي به چشم ميخورد. دو هفته پيش، «هرتزل هالوی»، رئيس ستاد كل ارتش رژيم صهيونيستي هشدار داد كه میزان خودکشی در میان نظاميان در حال افزایش است و اين موضوع چالشی خطرناک و دلهرهآور را به وجود میآورد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همچنین از مقامات نظامی خواست راهحلی برای حل این مشکل رو به رشد بیندیشند. قبل از آن رسانههای عبريزبان گزارش داده بودند که سه سرباز ارتش از طي كمتر از يك ماه خودکشی کردهاند که بالاترين ميزان خودكشيها در طول يك ماه است.
پيشتر نيز یدیعوت آحارونوت گزارش داده بود كه در طول سال 2022، حداقل 14 سرباز در حین انجام وظیفه خودکشی کردند که بالاترین رقم ثبتشده در پنج سال گذشته است. براساس گزارشی که سال گذشته توسط روزنامه تایمز اسرائیل منتشر شد، خودکشی همچنان عامل اصلی مرگ و میر در میان سربازان ارتش رژيم صهيونيستي است. رئیس مرکز مطالعات آینده پژوهي بیتالمقدس نيز در دانشگاه قدس گفته است: «خودکشی یک بحران بزرگ در ارتش اشغالگر است، پدیدهای مبرم که قابل سرپوش گذاشتن یا انکار نیست و بنابراین ارتش اشغالگر مجبور است تا جزئیاتی از این پدیده را فاش کند.» وی افزود: «خودکشی نظاميان در حال افزایش است زیرا ارتش اشغالگر بیقرار و بیخواب است و سربازان فشار زیادی از جنگ تا مانور متحمل ميشوند.»
نكته مهم در خودكشي نظاميان اين است كه بيشتر اين اقدامات از سوي نظاميان و سربازان جوان صورت ميگيرد. پايگاه عبريزبان «واينت» نيز در گزارشي با اشاره به افزايش نرخ خودكشي در ميان جوانان، اين خودكشيها را بسيار فراتر از نظاميان عنوان ميكند و با استناد به گزارشهاي رسمي نتيجهگيري ميكند كه خودكشي جوانان اعم از نظامي و غيرنظامي امروزه يك معضل بزرگ بهشمار ميرود.
شكست مقابله با خودكشي بهدليل سانسور
به نظر ميرسد كه صهيونيستها تاكنون در مقابله با افزايش نرخ خودكشيها ناموفق بودهاند و يكي از دلايل اين عدم موفقيت، سانسور شديد خبرهاي مربوط به خودكشي در مناطق اشغالي است. از همين رو نيز پايگاه «واينت» به نقل از کارشناسان هشدار میدهد که فقدان اطلاعات و آمارهاي مناسب و کمبود بودجه باعث شده تا مقابله صحیح با افزایش خودکشی غیرممکن شود.
براساس اين گزارش، وزارت بهداشت رژيم صهيونيستي که وظیفه نظارت و مبارزه با پدیده خودکشی را برعهده دارد، هنوز نتوانسته یک مجموعه دادههای مرتبط با خودكشي را ايجاد كند. همچنين براساس دادههایی که روز سهشنبه توسط وزارت بهداشت رژيم صهيونيستي منتشر شد، تعداد افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله که بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ به زندگی خود پایان دادهاند، ۷۵ درصد افزایش داشته است.
پروفسور «گیل زالسمن»، مدیر مرکز سلامت روان تلآويو و رئیس برنامه ملی پیشگیری از خودکشی درباره افزايش خودكشي در جامعه صهيونيستي ميگويد: «ما واقعاً نمیدانیم که در اسرائیل چه اتفاقی میافتد، زیرا آمار و دادههای وزارت بهداشت با دو یا سه سال تأخیر منتشر ميشود، پس راهحل این است که یک دفتر ثبت خودکشی ایجاد كنيم تا بتوانيم آمار دقيق خودكشيها را ثبت كنيم.» زالسمن در مورد برنامه پیشگیری از خودکشی نیز میافزاید که بودجه اين برنامه بسيار کم است. بودجه فعلي مقابله با خودكشي 17 میلیون شیکل (4.6 میلیون دلار) در سال است، در حالی که مقدار واقعی مورد نیاز براي مقابله با خودكشي 27 میلیون شیکل (7.3 میلیون دلار) در سال است.
هشدار شدید به نتانیاهو
روز سهشنبه همچنين دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با هشدار به رژیم صهیونیستی درباره پیامدهای هرگونه ماجراجویی جدید تاکید کرد: تمام شهرهای اشغالی در تیررس موشکهای مقاومت است. زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد: موشکهای سرایاالقدس، تمام شهرهای اشغالی را در تیررس خود دارد و این موشکها ساخت مجاهدان است. وی خاطر نشان کرد: شهادت شماری از فرماندهان سرایاالقدس در نبرد «انتقام آزادگان» هیچ آشفتگی و خللی در ساختار نظامی جنبش جهاد اسلامی ایجاد نکرده است. النخاله تاکید کرد: جنبش جهاد اسلامی در نبرد اخیر در وضعیت بهتری نسبت به نبردهای قبلی قرار داشت.
چگونگي لو رفتن محل حضور فرماندهان مقاومت
از سوي ديگر، دو هفته پس از پايان نبردها در غزه و شهادت تعدادي از فرماندهان مقاومت فلسطين، زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین پرده از چگونگي لو رفتن محل حضور اين فرماندهان مقاومت برداشت و گفت: «مطمئن هستم که سهلانگاری فرماندهان گردانهای القدس در استفاده از تلفن همراه، دلیل اصلی رسیدن ارتش اسرائیل و ترور آنها بوده است.» النخاله در مصاحبهای با يك رسانه آمريكايي تایید کرد که هیچگونه نقض امنیتی در صفوف جنبش وی وجود ندارد. وی با بیان اینکه در استفاده از وسایل ارتباطی سهلانگاری شده و دستورات لازم برای آن رعایت نمیشود، از رزمندگان مقاومت خواست از استفاده از ابزار ارتباطی خودداری کنند.
دبیرکل جهاد اسلامی افزود: «با ناراحتی میگویم که همه شهدا دستگاههای ارتباطی تلفن همراه داشتند که این یک ضعف کُشنده است.» وی با اشاره به اینکه جانشینان فرماندهان ترور شده بهجای آنها در یک ساختار مشخص و متوالی قرار میگیرند و هر فردی که شهید میشود جایگزینی دارد، خاطرنشان کرد: شهادت این فرماندهان باعث سردرگمی در ساختار نظامی نمیشود. دبیرکل جهاد اسلامی درخصوص تهدیدات رژيم اسرائیل مبنی بر انجام ترورهای مشابه در خارج از کشور با بیان اینکه جنبش جهاد توانایی پاسخگویی به هر ترور و بمباران تلآویو و همهجا را دارد، تاکید کرد: جنبش وی همچنان با توانمندیهایی که در اختیار دارد، قدرت خود را حفظ کرده است.
هشدار درباره وخامت اوضاع اسیر فلسطینی
در خبر ديگري از تحولات فلسطين، اتاق مشترک عملیات گروههای مقاومت فلسطین بامداد چهارشنبه به رژیم صهیونیستی درباره وخامت اوضاع جسمانی «ولید دقه» اسیر بیمار فلسطینی هشدار داد. اتاق مشترک عملیات گروههای مقاومت فلسطین با انتشار تصویری از «ولید دقه» اسیر بیمار فلسطینی هشدار داد که مردم فلسطین دیگر نمیخواهند اسرایشان در زندانهای رژیم صهیونیستی شهید شوند. پیشتر دفتر اطلاعرسانی اسرای فلسطینی هشدار داده بود که «ولید دقه» اسیر بیمار فلسطینی ممکن است مانند شهید «خضر عدنان» دیگر اسیر فلسطینی که در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، بهخاطر این اظهارات وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که گفته است باید زندگی ولید دقه در زندان پایان یابد، شهید شود.