kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۵۳۹
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۷

سرمایه‌گذاری 413 میلیارد یورویی فرانسه در حوزه نظامی

 
 
نشریه آمریکایی پولیتیکو نوشته است دولت فرانسه تصمیم دارد هزینه‌های نظامی در این کشور را طی 7 سال آینده به عدد حیرت‌انگیز 413 میلیارد یورو افزایش دهد.
بحران اوکراین بازار خرید و فروش سلاح‌ و جنگ‌افزارهای خشونت‌بار را در جهان به ویژه غرب داغ کرده ‌است؛ رقابتی تسلیحاتی به ویژه با محوریت اروپا و آمریکا که انتظار می‌رود حتی در صورت فروکش کردن یا پایان بحران اوکراین همچنان شاهد تداوم آن باشیم. چندی پیش «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده بود «هزینه‌های نظامی جهان به حد نصاب ۲.۲ تریلیون دلار رسیده است.» تحقیقات موسسه معتبر سوئدی «سیپری» نیز نشان می‌دهد که هزینه‌های نظامی اروپا در سال ۲۰۲۲ با سرعتی بی‌سابقه‌ از زمان جنگ سرد، رشد کرده و به سطح زمان جنگ سرد تاکنون رسیده است.
حالا گزارش‌هایی از فرانسه منتشر شده است که نشان می‌دهد این کشور فارغ از مسئله اوکراین بودجه بسیار هنگفتی را با هدف اعلامی «نو‌سازی نظامی» برای 7 سال آینده کنار گذاشته است. نشریه آمریکایی پولیتیکو در همین رابطه نوشته است: «امانوئل ماکرون رئیس‌جمهوری فرانسه می‌خواهد هزینه‌های نظامی خود را طی هفت سال آینده به ۴۱۳ میلیارد یورو افزایش دهد، اما منتقدان می‌گویند که افزایش ۳۰ درصدی هزینه‌ها کمک به اوکراین را شامل نمی‌شود.»
 به گزارش ایرنا براساس مطلب درج شده در این نشریه، افزایش هزینه‌های نظامی فرانسه در حالی است که این کشور به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ و صرف هزینه‌های هنگفت برای مقابله با این بحران، با تورم بالا، کسری بودجه و بدهی‌های عمومی رو به رشد مواجه شده است. تحلیلگران بر این باورند که فرانسه اساسا به همین دلیل به جای گسترش قدرت متعارف، به نیروی اتمی روی آورده است. درست نقطه مقابل لهستان، کشور غیرهسته‌ای هم مرز با اوکراین و روسیه که به دنبال ایجاد بزرگ‌ترین ارتش متعارف اتحادیه اروپا است. پولیتیکو در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است «دولت فرانسه قصد داشت تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۲۰۰‌تانک جنگی لکلرک را نو‌سازی کند، اما براساس برنامه جدید این رقم به ۱۶۰ عراده رسیده است. دولت اوکراین هم از فرانسه خواسته همین تعداد‌ تانک را اهدا کند، اما پاریس هنوز هیچ پاسخی نداده است. بنابراین به نظر می‌رسد برخلاف آنچه که اروپا نشان می‌دهد، اوکراین دست‌کم در بلندپروازی‌ها و دست و دلبازی‌های نظامی پاریس جایی ندارد.» براساس داده‌های موجود، فرانسه در هفت سال آینده، پنج میلیارد یورو برای ساخت یک ناو هواپیمابر جدید به جای شارل دوگل هزینه خواهد کرد. این طرح چند ساله همچنین به دنبال گسترش قدرت پاریس در مناطق جدید درگیری و نظامی‌‌سازی فضا، اعماق دریا و بخش سایبری است. پاریس قصد دارد تا سال ۲۰۳۰میلادی 
۶ میلیارد در بخش فضایی، چهار میلیارد در بخش سایبری و پنج میلیارد یورو هم در حوزه سرویس‌های اطلاعاتی سرمایه‌گذاری کند. موضوعی که نشانگر تلاش فرانسه برای تحقق جاه‌طلبی‌های دیرینه و تبدیل شدن به یک بازیگر قدرتمند جهانی در اروپای پس از جنگ جهانی دوم و امید ماکرون به اروپای قوی‌تر و مستقل‌تر از آمریکا است.