کد خبر: ۲۶۵۴۳۴
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۹
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران:

کولرهای ادارات باید ساعت ۱۲ خاموش شوند

 
 
 
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران گفت: امسال در مدیریت مصرف نقش پررنگی برای ادارات در نظر گرفته شده و کولرهای ادارات باید ساعت ۱۲ خاموش شوند.
به گزارش ایسنا، کامبیز ناظریان با بیان اینکه مردادماه سال گذشته پیک مصرف برق در یک رکورد تاریخی به ۷۰ هزار مگاوات رسید، گفت: پیش‌بینی امسال برای پیک مصرف برق ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات است. در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۲۰ میلیارد کیلووات ساعت برق به مشترکین سراسر کشور تحویل و با وجود ناترازی ۲۵ درصدی، تابستان بدون خاموشی سپری شد. این در حالی است که تابستان ۱۴۰۰ ما با خاموشی‌های گسترده‌ای در کشور مواجه شدیم.
وی در ادامه به برنامه‌های وزارت نیرو در حوزه صنعت برق ‌اشاره و اعلام کرد: ما در حوزه تولید و تأمین برق با یک عقب‌ماندگی سنواتی مواجه هستیم. به همین دلیل وزارت نیرو طی یک برنامه اساسی چهارساله قصد دارد ۴۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاهی کشور اضافه کند که از این میزان ۱5 هزار مگاوات سهم نیروگاه‌های حرارتی، ۱۰ هزار مگاوات تجدیدپذیر، ۱۰ هزار مگاوات صنایع و پنج هزار مگاوات هم مربوط به ارتقای نیروگاه‌هاست.
وی ادامه داد: رویکرد دیگر وزارت نیرو بحث کنترل شدت مصرف انرژی است. ما یکی از کشورهایی هستیم که در حوزه شدت مصرف انرژی نسبت به نرم دنیا شرایط مناسبی نداریم بنابراین بحث کنترل آن موضوع بسیار مهمی است.
ناظریان به رکوردهای مهم صنعت برق در سال ۱۴۰۱‌ اشاره و اعلام کرد: سال گذشته با مشارکت مردم برای اولین‌بار در فصل تابستان شاهد کاهش 4 و نیم درصدی مصرف برق بخش خانگی بودیم. این موضوع نقش بسیار موثری در پایداری شبکه داشت. همچنین نزدیک به شش هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران با بیان اینکه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد برق تهران یعنی حدود هزار مگاوات توسط ادارات مصرف می‌شود، گفت: امسال در مدیریت مصرف نقش پررنگی برای ادارات در نظر گرفته شده است. طبق مصوبه هیئت وزیران، همه ادارات، سازمان‌ها و مراکز نظامی باید نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند.
وی افزود: با توجه به اینکه بین ۴۰ تا ۵۰ درصد مصرف برق در ادارات مربوط به سامانه‌های سرمایشی است برای این بخش دو هدف مهم ترسیم شده است؛ یکی تنظیم دمای سامانه بر روی دمای آسایش یعنی ۲۴ درجه و دیگری خاموشی این سامانه‌ها یک ساعت قبل از تعطیلی ادارات است. ساعت کاری ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور از ساعت شش صبح تا یک بعد از ظهر است. این موضوع به وسیله کنتورهای هوشمند قابل رصد است.
ناظریان با بیان اینکه پایداری شبکه خانگی خط قرمز است و تحت هیچ شرایطی برق خانگی نباید قطع شود، گفت: با مدیریت روشنایی محیطی، صرفه‌جویی در بخش صنعت، همکاری بخش اصناف و کشاورزی می‌توان با موفقیت از تابستان امسال گذر کرد.
وی درخصوص مشوق‌های صرفه‌جویی هم گفت: کشاورزان اگر پنج ساعت در روز از چاه خود استفاده نکنند مصرف برق آن روز آنان رایگان خواهد بود. پاداش صرفه‌جویی بخش خانگی هم از پنج برابر سال گذشته به ۲۰ برابر افزایش پیدا کرده است. این پاداش امسال برخلاف سال گذشته که فقط برای مشترکان با مصرف کمتر از الگو بود برای مشترکان بالاتر از الگوی مصرف هم در نظر گرفته شده است و هر مشترک به ازای کاهش هر یک کیلووات ساعت برق ۲۰ برابر آن پاداش دریافت خواهد کرد.