کد خبر: ۲۶۴۱۸۸
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۵
جلسه مشترک رؤسای مجلس، قوه قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت برگزار شد

تأکید قالیباف و لاریجانی بر تدوین شیوه‌نامه همکاری مجلس و مجمع

 

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس گفت: جلسه مشترک رؤسای مجلس، قوه قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت با هدف هماهنگی و هم افزایی تشکیل، و رؤسای مجمع و مجلس بر شکل گیری دستورنامه بین دو ‌نهاد تأکید کردند.
سید نظام الدین موسوی در حاشیه نشست مشترک مجلس شورای اسلامی ‌و مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران، گفت: مجلس طی چند سال گذشته جلسات هماهنگی و ‌هم‌افزایی با سایر قوا داشته است که اثرات و ‌نتایج خوبی هم داشته است. بعد از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در روز عید فطر مبنی بر ضرورت هماهنگی و ‌هم افزایی بیشتر قوا و مراکز تصمیم گیری و تصمیم‌‌سازی کشورانگیزه برای برگزاری این جلسات بیشتر شد.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به مسائل و ‌موضوعات فی‌مابین مجلس و مجمع در امتداد جلسات گذشته و تأکیدات مقام‌ معظم رهبری، جلسه به دعوت رئیس‌مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. در این جلسه، شورای هماهنگی مجلس، متشکل از اعضای هیئت‌رئیسه و رؤسای کمیسیون‌های مجلس میزبان جلسه بودند و همچنین از رئیس‌و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دعوت شده بود. البته در جلسه علاوه‌بر رئیس‌مجمع آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس‌قوه قضائیه به عنوان عضو و رئیس‌کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور داشتند.
موسوی تصریح‌ کرد: هدف جلسه هماهنگی، هم‌افزایی و همفکری مجلس و ‌مجمع تشخیص درباره مسائل اساسی و ‌کلان کشور و تعاملات و موضوعات فی ما بین بود.
وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی و ‌مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگاه قانونی خود را دارند و وظایف آنها صراحتا در قانون اساسی آمده و در حوزه بخش مربوط به داوری مجمع تشخیص بین مجلس و شورای نگهبان سالهاست کار صورت می‌گیرد و این موضوع تقریبا نهادینه شده و اختلاف بسیاری در این زمینه وجود ندارد، جز موارد مربوط به تاخیر در داوری مجمع که برخی نمایندگان هم نسبت به آن گلایه دارند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخش عمده ضرورت هماهنگی و هم‌افزایی درباره موضوع هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های ‌کلان نظام است که از جانب رهبر انقلاب به مجمع ارجاع و این هیئت شکل گرفته است، فرآیند شکل‌گیری هیئت و اعمال نظرات درباره قوانین در حال انجام است لذا طبیعی است که در ابتدا تفاسیر مختلف یا احیاناً ناهماهنگی و اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد؛ مخصوصا راجع به موضوع بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ابهامات و اختلاف نظرهایی خود را نشان داد که بعضا نماینده‌ها به آنها پرداختند. بخش عمده جلسه ناظر بر این مسئله بود.
موسوی افزود: رئیس‌مجمع تشخیص مصلحت نظام یک بحث تفصیلی از تاریخچه شکل‌گیری هیئت عالی نظارت را بیان کردند و ضرورت تفکیک کار ویژه‌های مجمع و هیئت عالی نظارت را تبیین کردند. اعضای شورای هماهنگی مجلس نیز دغدغه‌ها درباره موضوعات فی مابین را مطرح‌ کردند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: جلسات ادامه خواهد داشت به ویژه اینکه از نتایج خوب این جلسه که رؤسای مجلس و مجمع بر آن تاکید داشتند، تداوم جلسات و شکل‌گیری چارچوب و دستور هماهنگی‌ها برای تداوم جلسات و هماهنگی‌ها بود.