kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۴۱۷۳
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۷
از سوی وزیر نیرو

جزئیات طرح پاداش صرفه‌جویی برق تشریح شد

وزیر نیرو اظهار داشت: طی سال‌های گذشته مصرف برق افزایش داشته و سالانه یک میلیون مشترک به مشترکان اضافه می‌شود. به طوری‌که سال‌های گذشته رشد نیروگاه‌ها تناسبی با رشد مصرف نداشته و شاهد ناترازی بوده‌ایم.

علی‌اکبر محرابیان در گفت‌وگو با صدا و سیما با بیان اینکه در تابستان‌های متعدد شاهد خاموشی‌ها و محدودیت‌های بخش مختلف بودیم ادامه داد: پیش‌بینی می‌شد در تابستان ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۰ هزار مگاوات کسری برق داشته باشیم؛ یعنی نزدیک به ۲۵ درصد مصرف موجود زیرا مصرف کل کشور
۷۰ هزار مگاوات بود اما با اقدامات صورت گرفته در بخش خانگی خاموشی نداشتیم و در سایر بخش‌ها هم با مشکلی مواجه نشدیم.
وی تصریح کرد: در صورتی که در سال ۱۴۰۰ و پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم شاهد خاموشی‌هایی از اردیبهشت‌ماه بودیم اما با ۱۰۰ اقدامی که در سال گذشته انجام شد ضمن رشد مصرف برق خاموشی برنامه‌ریزی شده وجود نداشت.
وزیر نیرو در تشریح اقدامات برای پاداش صرفه‌جویی گفت: اقداماتی برای سال جاری پیش‌بینی شده که شامل توسعه نیروگاه‌ها، رفع محدودیت نیروگاه‌ها و اورهال کردن، توسعه شبکه متناسب با توسعه نیروگاه‌ها، هوشمند ‌سازی شبکه برق صنایع و کشاورزی در دستور کار قرار داد.
محرابیان افزود: سال گذشته به مشترکان زیر الگوی مصرف پاداش تعلق می‌گرفت اما امسال به همه مشترکان این پاداش تعلق می‌گیرد و نکته دیگر این است که مبلغ پاداش را تا ۲۰ برابر افزایش دادیم. قیمت برق در مناطق عادی ۱۰۰ تومان است پاداش صرفه‌جویی تا دو هزار تومان است.
او ادامه داد: پاداش‌ صرفه‌جویی هم اکنون روی مبلغ قبض اعمال شده و هزینه برق را رایگان می‌کند. البته طرحی را در حال بررسی داریم که پاداش صرفه‌جویی به صورتی نقدی به مردم پرداخت شود.
پاداش کولر روی دور کُند
وزیر نیرو ادامه داد: اگر مشترکی زیر ۱۵۰ کیلووات ساعت مصرف برق داشته باشد به ازای هر کیلووات ساعت صرفه‌جویی، دو هزار تومان پاداش دریافت می‌کند. برای مصارف تا ۳۰۰ کیلووات ساعت این رقم به ۱۵۰۰ تومان، برای مصارف تا ۴۵۰ کیلووات ساعت این رقم به یک هزار تومان و برای مصارف تا ۷۵۰ کیلووات ساعت این رقم به ۵۰۰ تومان کاهش پیدا می‌کند.
محرابیان افزود: اگر مشترکی که سال گذشته از دور تند کولر استفاده می‌کرد امسال از دور کند استفاده کند در هر ماه می‌تواند ۱۵۰ هزار تومان پاداش بگیرد. در مناطق گرمسیری نیز اگر مشترکی یکی از کولرهای گازی خود را خاموش کند ماهانه یک میلیون تومان پاداش خواهد گرفت. این رقم به ازای خاموش کردن دو کولر گازی به یک‌ میلیون و 500 هزار تومان افزایش پیدا می‌کند.
او تاکید کرد: ما به انتخاب مردم احترام می‌گذاریم و مردم بهتر از ما می‌دانند، چگونه مصرف کنند اما ما در این سازوکار در تلاش هستیم تا مردم را به صرفه‌جویی تشویق کنیم. سال گذشته نشان داد انتخاب مردم انتخاب صحیحی است و ما برای اولین‌بار در بخش خانگی سه و نیم درصد کاهش مصرف داشتیم.
وزیر نیرو درباره میزان مصرف برق خانواده خود گفت: به طور عمومی خانواده بنده مثل عمده خانواده‌های ایرانی در مصرف برق، رعایت می‌کنند و مصرف برق ما زیر الگو مصرف برق دارد و ما هم مشابه 80 درصد از سایر مشترکان خانگی صنعت برق مصرف داریم.