عمرالبشیر میخواست حسنی مبارک را ترور کند
در بحبوحه جنگ سودان، یک نظامی باسابقه مصری از قصد «عمر البشیر» دیکتاتور سابق سودان برای سوء قصد علیه «حسنی مبارک»، دیکتاتور سابق مصر پرده برداشت.
سرلشکر «سمیر فرج»، ژنرال و کارشناس استراتژیک سابق ارتش مصر، عمر البشیر، رئیسجمهورِ دیکتاور سابق سودان را به دست داشتن در
سوء قصد به جان حسنی مبارک، در جریان حضورش در اتیوپی، متهم کرد. آنطور که خبرگزاری مهر از این ژنرالِ پیشین نقل کرده، عمر البشیر در سو قصد علیه مبارک در سال ۱۹۹۵ در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، مشارکت داشته است: «روابط مصر و سودان در دوران عمر البشیر، در بدترین حالت خود قرار داشت، چون به اعتقاد من وی از حامیان اخوان المسلمین بود.» نکته دیگر در سخنان فرج آنکه وی مدعی شده که «عبدالفتاح السیسی»، رئیسجمهور کنونی مصر نیز با وجود مواضع خصمانه سودان در پرونده نیل، به حذف سودان از فهرست تروریسم بینالمللی کمک کرده است.
شعلههای بلند جنگ داخلی
اما از میدان نبرد در سودان خبر میرسد که درگیریها در پایتخت سودان به شمال این کشور و «خارطوم بحری» کشیده شده است. در سایه اعلام ششمین آتشبس در سودان که بیحاصل به نظر میرسد، روز یکشنبه، سازمان هواپیمایی کشوری سودان از تمدید بسته بودن حریم هوایی این کشور بر روی تردد هوایی تا ۱۳ مه (23 اردیبهشت) به استثنای پروازهای کمکهای بشردوستانه و تخلیه خبر داد. اتحادیه پزشکان سودان نیز روز دوشنبه در بیانیهای از تعطیلی تعداد زیادی از بیمارستانهای سودان به دلیل درگیریها میان نیروهای ارتش و واکنش سریع این کشور خبر داد.
وخامت بیسابقه
سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد که «آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان تصمیم گرفته فوراً یک مسئول به عنوان هماهنگکننده امور انسانی به سودان اعزام کند. آنطور که مهر نوشته، در این بیانیه آمده است: «اوضاع بحرانی در سودان در حال وخامت بوده و حجم تلفات و خسارات در این کشور بیسابقه است.» سازمان ملل نسبت به تأثیرگذاری طولانی مدت این بحران بر اوضاع سودان و منطقه ابراز نگرانی کرد. در این بیانیه آمده است: «ما از تمام طرفها در سودان میخواهیم یک مسیر امن برای عبور شهروندان از مناطق درگیر ایجاد کرده و از غیرنظامیان و زیرساختهای سودان حمایت به عمل آورند.»
طبق آمار سازمان ملل، ۷۵ هزار تن در داخل سودان آواره شده و دستکم ۲۰ هزار تن نیز به کشور چاد، ۴۰۰۰ تن به سودان جنوبی و ۳۵۰۰ تن دیگر به اتیوپی پناهنده شدند و در صورتی که جنگ در سودان ادامه یابد، ممکن است تعداد پناهجویان از این کشور به ۲۷۰ هزار تن نیز برسد. طبق آخرین آمارهای رسمی که البته هر لحظه ممکن است که تغییر کند در این مدت ۵۲۸ تن کشته و ۴۵۹۹ تن دیگر زخمی شدند؛ اما احتمالاً آمار واقعی بالاتر از اینها است.