قالیباف:
«جهاد تصمیم» برای ما مسئولان بهاندازه «جهاد تبیین» مهم است
رئیسمجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما مسئولان در بخشهای قابل توجهی در جهاد تصمیم مردد هستیم، چرا که تصمیم سخت است و هزینه دارد و زحمت برمیدارد، اما بدون شک کارهای بر زمین مانده امروز نیازمند شجاعت در تصمیمگیری و هزینهدادن آبرو، جان و زمان است.
محمدباقر قالیباف، رئیسمجلس شورای اسلامی در نشستی با موضوع زنان و مشارکت سیاسی که عصر روز سهشنبه با حضور جمعی از بانوان فعال در حوزههای سیاسی و اجتماعی، به همت معاونت بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی برگزار شد، در ابتدای سخنان خود ضمن آرزوی قبولی طاعات و ابراز امیدواری برای عبور از سختیها و مشکلات، گفت: حضور ارزشمند بانوان فعال سیاسی در این نشستها، نویدبخش اتفاقات خوبی در آینده است.
وی بااشاره نقش زنان در انقلاب، عنوان کرد: غرب با نگاه ابزاری و کالایی به زن و علیرغم اینکه همه حرفش این بود که به زن، آزادی بدهد، با نگاههای مختلف در عمل، او را به اسارت کشید. غربگرایان داخلی نیز در اتفاقی که سال گذشته در کشور افتاد و شعار «زن، زندگی، آزادی» داده شد به هیچکدام از مبانی فرهنگ دینی، اخلاقی، انسانی و آزادی پایبند نبودند. فقط کافی است به بیادبی زبان و کلامی که به کار گرفتند و توهینی که به همه نمادهای ملی کشور صورت گرفت، بنگرید.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه آنها پا روی همه باورهای دینی، اخلاقی، سنتها و عرف جامعه از جمله قرآن، مسجد و هویت گذاشته و بر آنها تاختند، اظهار کرد: جالب است که باز هم شعار «زن، زندگی، آزادی» میدهند، اما اقدامات آنها هیچ نسبتی با آن ندارد.
40 درصد اعضای هیئت علمی از بانوان هستند
رئیسقوه مقننه افزود: کارنامه و نگاه انقلاب اسلامی و فرصتهایی که به معنای واقعی کلمه برای زنان در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد را بنگرید که در آن موضوعات اساسی و اصلی زنان مورد توجه بوده است. در این حوزه نقدهایی داشته و داریم اما موضوعات اصلی ما این نیست و موضوعات فرعی است که روی کارهای اساسی، دقیق و اصلی ما که در حوزه زنان انجام پذیرفت، سایه افکند.
قالیباف خاطرنشان کرد: امروز 40 درصد اعضای هیئت علمی را بانوان تشکیل میدهند و حدود 20 درصد مدیران در سطوح مختلف از زنان هستند و در برخی گرایشها تا 60 درصد دانشجویان دختران هستند؛ البته برخی نقدهای ما همین است که در برنامهریزی دچاراشکالاتی میشویم که 60 درصد بانوان در دانشگاه هستند، اما چارهاندیشی نمیشود که با ظرفیتها و توقعات موجود چه برنامهای برای خروجی آن داریم.
وی بااشاره به اهمیت نقش تربیت ابراز داشت: بیشک آموزش و پرورش نیز در تربیت بسیار مؤثر است. در حال حاضر حدود 18 سال است که شاهد حضور 8 وزیر در آموزش و پرورش بودهایم که هماکنون نیز این وزارتخانه با سرپرست اداره میشود که به نظر من این موضوع اتفاقی نیست، در این مدت زمان، دو نسل از فرزندان ما از آموزش و پرورش بیرون آمدهاند و امروز فارغالتحصیلان این دوره از آموزش عالی نیز فارغالتحصیل شدهاند و بسیاری از چالشهای امروز کشور نیز به دلیل همین اتفاق است.
جهاد تصمیم برای مسئولان مهم است
رئیسمجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه جهاد تصمیم، برای ما مسئولان بهاندازه جهاد تبیین مهم است، گفت: ما مسئولان در بخشهای قابل توجهی در جهاد تصمیم مردد هستیم، چرا که تصمیم سخت است و هزینه دارد و زحمت برمیدارد، اما بدون شک کارهای بر زمین مانده امروز نیازمند شجاعت در تصمیمگیری و هزینهدادن آبرو، جان و زمان است و طبیعتا یک تصمیم درست توأم با خرد جمعی که مبتنی بر سنتهای الهی و مردمیسازی باشد، میتواند راهگشا باشد.
وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم عماد افروغ که نقد درونگفتمانی را مطرح کرد و پای آن ایستاد، گفت: ما باید خود را نقد کنیم و مخالف نقد نیستیم، اما حتما تخریب خوب نیست و ایجاد اختلاف در جبهه انقلاب درست نیست. در حالی که امروز همه مردم این توقع را دارند که جبهه انقلاب بر مشکلات فائق آید نباید اجازه دهیم تقابل در این جبهه ایجاد شود که گناه نابخشودنی است.
رئیسمجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: ما برای انقلاب، ایران، ملت و فرزندان عزیزمان باید وقت بگذاریم. شهید سلیمانی میگفت وقتی ما حزباللهیها همه چیز را برای خودمان و حزب، مسجد، هیئت، کوچه و محله خودمان میخواهیم، کار به درستی پیش نمیرود. او میگفت وقتی در فرصتی که در هواپیما هستیم به جای اینکه کنار هم بنشینیم و حرف بزنیم، دوست دارم کنار کسانی بنشینم و حرف بزنم که گویا هیچ نسبتی با آنها نداریم چرا که باید حرف آنها را نیز شنید.
سایه ناکارآمدی اقتصاد
بر سایر حوزهها نیز افتاده است
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما حتما در ارتباط با همین موضوعات مثل حجاب و عفاف با نگاه درست و منطقی و با روشهای ایجابی و درسگرفتن از همه روشهای غلطی که در گذشته داشتیم یک بار بازنگری کرده و برای آن فکر کنیم، اظهار کرد: ما باید بتوانیم با تصمیمات مهم و شجاعانه در همه عرصههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بهویژه با اولویت مسائل اقتصادی را حل کنیم و مطمئن باشیم که موضوع اقتصاد موضوع مهمی است که باید بهعنوان اولویت به آن نگاه شود که اگر بر آن فائق آییم راحتتر میتوانیم در حوزههای دیگر صحبت کنیم چرا که اکنون سایه ناکارآمدی آن بر سایر حوزهها نیز افتاده است.
وی یادآور شد: رهبری راهبرد امنیت، سلامت، مشارکت و رقابت را برای انتخابات برشمردند که ما انقلابیها نمیتوانیم هیچکدام از این راهبردها را نبینیم و همین قدر که امنیت و سلامت آن برای ما مهم است، مشارکت و رقابت آن نیز برای ما مهم است و همه دستگاههایی که مسئولیت برگزاری انتخابات را دارند باید این 4 راهبرد را در ساز و کار خود تدوین کنند و همه اعضای جبهه انقلاب نیز باید این 4 راهبرد را در کنار هم ببینند و منسجم شده و در کنار هم بایستند و با افتخار ازاندیشه سیاسی امام(ره)و شهدا و از فرمایشات رهبری دفاع کرده و صادقانه به مردم نشان دهند که خدمتگزار آنها هستند و قصد دارند مسائل و مشکلات آنها را با اولویت حوزه اقتصادی حل کنند.
حدادعادل: الگوی زن در انقلاب اسلامی
یک نمونه جدید است
در این نشست همچنین غلامعلی حداد عادل، رئیسشورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی هدف اصلی حرکت زنان تاریخ اسلام را برپایی حکومت حق دانست و افزود: بزرگترین حوزه علمیهای که زادگاه و خاستگاه یک انقلاب اسلامی شده در کنار مرقد بانویی همچون حضرت معصومه(س) قرار گرفته است که امام(ره) جبین بر بارگاه ایشان میساید.
حداد عادل در ادامه به حضور زنان در پاریس و ملاقات آنها با امام(ره)اشاره کرد و آن را درسی برای مسئولان دانست و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز همواره نسبت به حضور زنان تأکید داشته و برای آنها وقت گذاشتهاند و سالی نبوده است که دیداری با بانوان نداشته باشند که در دیدار اخیر خود نیز فرمودند همسرداری و خانهداری به معنای خانهنشینی نیست.
رئیسشورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بااشاره به 3 الگویی که در اسلام وجود دارد، یادآور شد: نخستین تصویر، زن پیش از دوران تجدد و دوره قاجار است، تصویر دوم زن دوره تجدد و از زمانی است که غرب نیز وارد کشور شد و مربوط به دوران پهلوی است و الگوی سوم زن در دوران انقلاب اسلامی است. الگوی زن دوران انقلاب اسلامی نه بازگشت به دوران تجدد بوده و نه ادامه راه دوران تجدد است بلکه یک نمونه سازی نویی از زن مسلمان ایرانی است.
وی در ادامه بااشاره به انتخابات پیش رو در اسفندماه 1402، بر اهمیت حضور زنان پای صندوقهای رأی تاکید کرد و گفت: حلقه مفقودهای بین جمعیتی که به انقلاب علاقه دارد و 44 سال در همه صحنهها بوده است و عمل و کنش سیاسی وجود دارد و یک ضعفی در ما وجود دارد که این جمعیت انبوه را به کنش سیاسی دعوت نکردهایم البته در کار سیاسی نباید هدف صرفا زنان و مردانی باشند که با انگیزه مذهبی پای صندوق رأی میآیند چرا که ملت ایران طیف گستردهای هستند که ممکن است هر فردی با تصوری در عرصه انتخابات حاضر شود اما در این میان عدهای از نیروهای مخلص هستند که در بدترین شرایط اقتصادی نیز پای انقلاب ایستادهاند که باید بتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم.
به گزارش فارس، در این نشست محمدباقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل، مهدی چمران رئیسشورای شهر تهران، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله فاطمه قاسمپور، زهره الهیان، فاطمه محمدبیگی، سمیه رفیعی و معصومه پاشاییبهرام نیز حضور داشتند.