در دیدار با همتای فرانسوی مطرح شد
تأکید امیرعبداللهیان بر لزوم احترام به حقوق شهروندان معترض فرانسوی
وزیر امور خارجه درباره دیدارش با همتای فرانسوی در پکن گفت: ضمن انتقاد از رفتار دولت فرانسه در عدم اجرای تعهدات برجامی، بر لزوم رعایت و احترام به حقوق شهروندان معترض فرانسوی تأکید کردم.
حسین امیرعبداللهیان درباره دیدار اخیر خود با وزیر خارجه فرانسه در توئیتر نوشت: در جریان دیدار و گفتوگوی صریح و مفید با کولونا، وزیر خارجه فرانسه در پکن، که دو ساعت به طول انجامید، درخصوص مناسبات دوجانبه، توافق اخیر تهران و ریاض، اوکراین، مسائل منطقهای ازجمله فلسطین و لبنان، لغو تحریمها و برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان تبادلنظر کردیم.
وی افزود: همچنین ضمن انتقاد از رفتار دولت فرانسه در عدم اجرای تعهدات برجامی، بر لزوم رعایت و احترام به حقوق شهروندان معترض فرانسوی تأکید کردم. بر تداوم مذاکرات و رعایت احترام متقابل برای عبور از چالشها توافق داریم.
حسین امیرعبداللهیان برای دیدار و گفتوگو با فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان به پکن سفر کرده است و وزیر خارجه فرانسه نیز به همراه امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در پکن حضور دارد. امیرعبداللهیان در سفر به پکن ضمن دیدار و گفتوگو با همتای سعودی و امضای بیانیه مشترک در حضور وزیر خارجه چین، با «چین گانگ» وزیر خارجه چین هم ملاقات کرد.
در دیدار اخیر وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره موضوعات مختلف روابط دوجانبه و همچنین موضوعات مورد اهتمام مشترک منطقهای و بینالمللی بحث و تبادلنظر شد. برخی موضوعات کنسولی هم در این دیدار مطرح شد.
وزرای خارجه ایران و فرانسه در این دیدار بر ضرورت رعایت احترام متقابل و تداوم گفتوگوهای مشترک تأکید کردند.
حسین امیرعبداللهیان و «کاترین کولونا» وزیر خارجه فرانسه پنجم بهمنماه ۱۴۰۱ نیز تلفنی درباره آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و برخی موضوعات مهم موردعلاقه گفتوگو کردند.
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتای فرانسوی با بیان اینکه سیاست شکستخورده تحریمی ترامپ را تکرار نکنید، گفت: ایران به دقت رفتار اتحادیه اروپا را تحت نظر داشته و متناسب با آن گامهای بعدی خود را تنظیم خواهد کرد.
به گزارش فارس، وزرای خارجه ایران و فرانسه در حاشیه نشست بغداد ۲ در اردن هم گفتوگویی کوتاه داشتند. وزرای خارجه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۱ نیز تلفنی گفتوگو کردند و امیرعبداللهیان در آن گفتوگوی تلفنی، تصریح کرد: اجازه نمیدهیم هیچ طرفی از داخل یا خارج، امنیت ملی کشورمان را هدف قرار دهد.
رایزنی تلفنی امیرعبداللهیان
و وزیر خارجه موریتانی
درباره اوضاع فلسطین
حسین امیرعبداللهیان و «محمد سالم ولد مرزوک» وزیر امور خارجه موریتانی در گفتوگویی تلفنی، ضمن تبریک متقابل ماه مبارک رمضان، درخصوص روابط دوجانبه و تحولات منطقه بهویژه وضعیت فلسطین رایزنی و تبادلنظر
کردند.
وزیر خارجه کشورمان در این تماس تلفنی، برگزاری موفقیتآمیز اجلاس اخیر وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در نواکشوت را به همتای موریتانیایی تبریک گفت و از وی برای سفر به تهران دعوت کرد که مورد استقبال وزیر امور خارجه موریتانی قرار گرفت.
طرفین در این گفتوگوی تلفنی وضعیت جاری در فلسطین و تجاوزات اخیر صهیونیستها و هتک حرمت مسجدالاقصی و حمله به نمازگزاران فلسطینی را بررسی و ضرورت اقدام منسجم کشورهای اسلامی برای مقابله با اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را مورد تأکید قرار دادند.
با توجه به ریاست موریتانی بر اجلاس وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی، تشکیل اجلاس اضطراری این سازمان، از دیگر محورهای این گفتوگو بود.
امیرعبداللهیان:
اختلاف میان کشورهای منطقه
به سود دشمنان است
حسین امیرعبداللهیان و جیحون بایرامف وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان طی دو دور گفتوگوی تلفنی (جمعه شب و عصر دیروز شنبه) گفتوگوی مبسوطی درخصوص تحولات موجود در مناسبات دوجانبه باکو و تهران و برخی موضوعات منطقهای داشتند.
در این گفتوگوهای صریح و شفاف، مشکلات و سوء تفاهمات موجود و راهحلهای برونرفت از وضعیت جاری موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت و طی آن طرفین بر احترام متقابل به حسن همجواری و حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر تأکید کردند.
امیرعبداللهیان با اشاره به توطئه رژیم صهیونیستی علیه انسجام، امنیت و پیشرفت کشورهای منطقه، گفت: از وجود اختلاف میان کشورهای منطقه، صرفاً دشمنان سود میبرند.
در این تماس ضرورت مدیریت بیشتر فضای رسانهای در راستای منافع دو ملت و دو کشور موردتوجه قرار گرفت.