کد خبر: ۲۶۲۵۲۹
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۲
ارزیابی‌های انجام شده نشان داد

کاهش جاذبه سرمایه‌گذاری در بازار ارز با سیاست‌های جدید بانک مرکزی

 
 
 
 
ارزیابی‌های انجام شده حاکی از آن است که سیاست‌های جدید بانک مرکزی، جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار ارز را کاهش داد و تداوم این سیاست‌ها در کنار افزایش جذابیت سایر بازارهای مالی برای سرمایه‌گذاری منجر به ادامه روند نزولی قیمت ارز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تحویل ارز به متقاضیان خرید دلار دولتی (با کارت ملی) تنها از طریق واریز به حساب ارزی امکان‌پذیر خواهد بود و صرافی‌ها دیگر امکان تحویل اسکناس دلار به متقاضیان را نخواهند داشت.
سیاستی که در کنار دیگر تدابیر ‌اندیشیده شده، هزینه سوداگری در بازارهای ارز را بالا برده است و به میزان زیادی از جذابیت این بازار برای سرمایه‌گذاری کاسته است.
در این خصوص باید توجه داشت، طی ماه‌های گذشته، برخی افراد سودجو ازطریق اجاره کارت ملی افراد در ازاء مبالغ ناچیز، اقدام به جمع‌آوری ارز از بازار می‌کردند تا با در اختیار گرفتن بخش زیادی از منابع موجود در بازار، ارز را با قیمت‌های کاذب و غیرمتعارف به فروش رسانند؛ رویه‌ای که با اقدام بانک مرکزی درخصوص ممنوعیت تحویل اسکناس به خریداران، دیگر امکان‌پذیر نخواهد بود و هزینه فعالیت در بازار ارز برای دلالان و سوداگران را به شدت بالا برده است.
از طرفی، شروع عرضه ربع سکه بانک مرکزی در مرکز مبادله ارز و طلا، عامل مهمی است که بخش زیادی از تقاضا در بازار ارز را به سمت خود خواهد کشید و سمت تقاضا را در این بازار به شدت تضعیف خواهد کرد.
در سمت عرضه نیز با توجه به جذابیت قیمت ربع سکه عرضه شده در مرکز مبادله و همچنین انتظارات درخصوص بازدهی بیشتر در بازار سهام، انتظار می‌رود افراد نسبت به نقدکردن هرچه سریع‌تر دلارهای در دست خود اقدام کنند که این موضوع تقویت عرضه ارز در بازار را به دنبال خواهد داشت.
از نظر فعالان بازار، سیاست‌های جدید بانک مرکزی آغاز روند نزولی در بازار ارز را در پی داشته است به طوری که قیمت این ارز تنها طی ۲ روز گذشته بیش از پنج هزار تومان کاهش یافته است.
کارشناسان بر این باورند، تداوم سیاست‌های بانک مرکزی در کنار افزایش جذابیت سایر بازارهای مالی برای سرمایه‌گذاری منجر به ادامه روند نزولی قیمت ارز خواهد شد.
معامله ۱۱۲ قطعه ربع سکه در مرکز مبادله ایران
گفتنی است بر اساس وعده‌ای که چند هفته قبل بانک مرکزی اعلام کرده بود، عرضه ربع سکه از دو روز قبل در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز شد و در نخستین گام در روز ۱۵ فرودین ماه ۱۱۲ قطعه ربع سکه در این مرکز مبادله شد.
مسعود توکلی، مدیر تالار خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در مورد عملکرد اولین روز عرضه ربع سکه در این مرکز، گفت: عرضه سکه از سوی بانک مرکزی به صورت نامحدود بود، اما، چون تقاضا کم بود، امروز ۱۱۲ قطعه ربع سکه در این مرکز در اولین روز عرضه معامله شد.
مدیر تالار خدماتی مرکز مبادله ایران همچنین از کشف قیمت 9 و نیم میلیون تومانی برای ربع سکه در اولین روز عرضه ربع سکه در این مرکز خبرداد.
متقاضیان با مراجعه به صرافی‌های عضو مرکز مبادله ارز و طلای ایران که در روز گذشته نسبت به خرید ربع سکه از مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام نموده‌اند، می‌توانند با قیمت مذکور اقدام به خرید ربع سکه کنند.