کد خبر: ۲۶۲۲۵۶
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵

آغاز خرید تضمینی گندم کشور از سیستان و بلوچستان

 
 
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: خرید تضمینی گندم با برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم در شهرستان «راسک» سیستان و بلوچستان آغاز شد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)، سید سعید راد با اعلام آغاز خرید تضمینی گندم در کشور، افزود: تلاش حداکثری ما این است تا گندم مورد نیاز کشور از محل تولیدات داخلی خریداری شود و به این منظور برای تحویل محصول از گندمکاران، ساز و کارهای لازم فراهم شده است تا در خدمت کشاورزان عزیز کشورمان باشیم.
وی با بیان اینکه معمولاً هر سال، عملیات خرید تضمینی گندم از استان سیستان و بلوچستان در جنوب‌شرق کشور آغاز می‌شود و به‌تدریج سایر استان‌ها به این عملیات می‌پیوندند، افزود: خرید تضمینی گندم امسال با برداشت نخستین خوشه‌های طلایی گندم در بخش «پیشین» شهرستان راسک در جنوب استان سیستان و بلوچستان از دوشنبه هفتم فروردین‌ آغاز شد. امسال حدود ۳۳ هزار هکتار از اراضی استان سیستان و بلوچستان زیر کشت گندم رفته و انتظار می‌رود حدود ۷۵ هزار تن گندم از کشاورزان این استان خریداری شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با تأکید بر اینکه در سال گذشته، هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان در سراسر کشور خریداری شد، اظهار امیدواری کرد: با توجه به افزایش سطح زیر کشت، توسعه کشاورزی قراردادی و رشد بارش‌ها، تدابیر و تمهیدات مورد نیاز برای تحویل محصول از گندمکاران در اقصی نقاط کشور پیش‌بینی شده و از این رو، انتظار می‌رود در سال جاری نسبت به سال گذشته، مقادیر به مراتب بیشتری گندم خریداری شود.
برنامه دولت برای مهار تورم محصولات کشاورزی‌
همچنین علیرضا مهاجر؛ معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تعیین شعار سال با موضوع مهار تورم و رشد تولید، اظهار داشت: از آنجا‌ که نهاده‌های دامی و کشاورزی سهم زیادی در قیمت تمام شده تولید دارد برنامه ما این خواهد بود که قیمت این کالاها را کنترل کنیم. از سوی دیگر تصمیم گرفته شده است که امسال قیمت کود شیمیایی افزایش پیدا نکند.
او افزود: سهم قیمت نهاده در هزینه‌‌های تولید ‌تا ۷۰ درصد است بنابراین در این راستا دولت، مجلس و قوه قضائیه تلاش می‌کنند که قیمت نهاده‌ها بیشتر نشود که در این صورت کنترل قیمت محصولات کشاورزی میسر خواهد شد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی درباره برنامه‌های افزایش تولید که در شعار سال‌ تبلور داشت اظهار داشت: مهم‌ترین برنامه وزارت جهاد کشاورزی اجرای الگوی کشت در سال جاری است که تولید را به سمت محصولات اساسی مانند گندم، جو، برنج، شکر، روغن و دیگر کالاهای مهم و استراتژیک سوق خواهد داد. البته نیازهای روزانه سبزی و صیفی، تولید می‌شود اما کشت محصولات اساسی در اولویت است.
او از افزایش سطح پوشش بیمه محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: اگر کشاورزان به جبران خسارت‌های احتمالی اطمینان داشته باشند با دلگرمی بیشتری تولید خواهند کرد. همچنین برنامه‌های کنترل مصرف آب، توسعه آبیاری نوین و کاهش مصرف نهاده‌ها اجرا می‌شود.
گفتنی است، حدود ۷۰ درصد نهاده‌های دامی وارداتی است که هرگونه نوسان در بازارهای جهانی قیمت داخل را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما دولت با سیاست‌های ارزی قیمت را در داخل مدیریت می‌کند.