kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۳۱۷
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۲
وزیر نیرو: بدون مصرف سوخت جدید رخ داد

افزایش تا ۳۰ درصدی توان نیروگاه‌های حرارتی کشور 

 
 
 
وزیر نیرو با اشاره به امکان کاهش ۱۵ هزار مگاواتی مصرف انرژی از طریق افزایش بهره‌وری افزود: در سال گذشته بدون مصرف سوخت جدید به توان نیروگاه‌های حرارتی کشور تا ۳۰ درصد افزوده شد.
«علی‌اکبر محرابیان» طی سخنانی گفت: رفع ناترازی در بخش انرژی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت و وزارتخانه‌های نفت و نیرو است که در بخش‌های مختلف با جدیت در حال پیگیری است.
محرابیان تأکید کرد: در بخش نیروگاه‌های حرارتی به ازای هر کیلووات ساعت ظرفیت ‌سازی با استفاده از تکنولوژی‌های بومی تقریباً به ۵۰۰ یورو نیاز است، اما در سال گذشته با افزایش راندمان نیروگاه‌های موجود به میزان بیش از هزار مگاوات که به روش‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری محقق شد، به ازای هر کیلووات ساعت تنها ۲۵ یورو هزینه کردیم که یک بیستم هزینه سرمایه‌گذاری برای ایجاد ظرفیت جدید است.
وزیر نیرو ادامه داد: در سمت تولید اقدامات متفاوتی برای افزایش راندمان و بهره‌وری انرژی انجام می‌شود که از جمله شاخص‌ترین آنها ایجاد واحد‌های بخار در نیروگاه‌های حرارتی است که بدون استفاده از سوخت جدید حداقل تا ۳۰ درصد به توان نیروگاه‌ها اضافه می‌کنیم.
وی بیان کرد: در سمت تقاضا نیز طبق برنامه‌ای که به مجلس ارائه شد قرار است ۱۰ هزار مگاوات از طریق افزایش بهره‌وری به ظرفیت انرژی کشور اضافه شود که این اتفاق بدون اینکه شاهد کاهش رفاه شهروندان باشیم و کمترین هزینه رقم خواهد 
خورد.
محرابیان اضافه کرد: در فصل گرم سال گذشته ۷۰ هزار مگاوات تقاضای برق در کشور وجود داشت که بر اساس محاسبات انجام شده ۳۰ هزار مگاوات آن در بخش‌های سرمایشی و بخش‌های مختلف اعم از خانگی، اداری و تجاری ایجاد شد.
وی گفت: برای تأمین این ۳۰ هزار مگاوات انرژی اگر بنا به ایجاد و ساخت نیروگاه‌های جدید باشد، باید ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد می‌کردیم که به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داشت، این در حالی است که جدا از سرمایه بسیار سنگین مورد نیاز برای رفع ناترازی، اساساً ساخت این میزان نیروگاه به‌خاطر اینکه این نیاز به صورت دائم در طول سال و در مناطق مختلف کشور وجود ندارد، اقتصادی نیست.
وزیر نیرو تصریح کرد: امروز بخش عمده‌ای از نیاز مصرف انرژی در بخش سرمایشی مربوط به کولر‌های آبی، کولر‌های گازی و داکت اسپیلت‌هاست. هر کولر آبی در هر سال ۷۰۰ کیلووات ساعت مصرف دارد که فاصله آن با استاندارد تدوین شده بیش از دو برابر است. در بخش کولر‌های گازی شرایط نسبت به کولر‌های آبی وحشتناک‌تر است و در بخش داکت اسپیلت و چیلر‌ها نیز شرایط به مراتب بدتر است و دلیل اصلی این مشکل نیز نبود نظارت و استاندارد بر ساز و کار 
تولید و مصرف این سیستم‌های سرمایشی است.
محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر اقدامات و برنامه‌های وزارت نیرو در بخش تقاضا از طریق افزایش بهره‌وری به خوبی پیش برود، پیش‌بینی می‌کنیم که حداقل ۱۵ هزار مگاوات در بخش سرمایشی شاهد کاهش مصرف انرژی باشیم.