در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شد
امیرعبداللهیان: برخی دولتهای اروپایی تسهیلات مالی و لجستیکی اغتشاشگران را تأمین میکردند
وزیر امور خارجه در نشست شورای حقوق بشر گفت: برخی از کشورهای اروپایی در چارچوب معیارهای دوگانه و در «تروریسم شویی» شرکت کرده و تسهیلات مالی و لجستیکی قابل توجهی را در اختیار برخی از عناصر تروریست در اغتشاشات اخیر ایران قرار دادند.
سرویس سیاسی-
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز دوشنبه هشتم اسفند ماه در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو حضور یافت و به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات حقوق بشری پرداخت.
وزیر خارجه همچنین به جنایات صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی نیز اشاره کرد.
رئیسدستگاه دیپلماسی همچنین گفت: برای ما احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی یک ارزش اساسی است که عمیقا در رسوم ملی ما ریشه دارد و بهطور جدی در اعتقادات مذهبی ما نهفته است. وی بیان کرد: اقدامات قهرآمیز یکجانبه که غیرانسانی هستند به صورت سیستماتیک حقوق اساسی جمعیتهای هدف را نقض میکند. امیرعبداللهیان همچنین ادعا برای حمایت از حقوق بشر ایرانیان ضمن محروم کردن همان مردم از حقوق اساسی آنها در حوزههای درمان، آموزش و معیشت آنها را یک دورویی محض خواند. وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در خط مقدم مبارزه با تروریسم بوده و منطقه ما مبارزه سردار سلیمانی علیه تروریسم داعش را فراموش نخواهد کرد. وزیر خارجه ادامه داد: نقش گروههای تروریستی ضدایرانی در ناآرامیهای اخیر در ایران بدیهی بود. امیرعبداللهیان گفت: تجمعات مسالمتآمیزی که در پی فوت غمانگیز خانم مهسا امینی در کشور من برگزار شد نمایانگر روحیه همبستگی و همدردی مردم ایران با یک دختر جوان هموطن آنها بود. اما این تجمعات مسالمتآمیز بهواسطه دخالت عناصر تروریستی به خشونت کشیده شد. در همین راستا تعدادی از شبکههای تلویزیونی فارسی زبان مستقر در ایالات متحده و انگلیس نیز در برنامههای بهظاهر خبری خود به آموزش و ترویج خشونت و ترور در ایران پرداختند.
وی افزود: این خشونتها و مداخلات خارجی، جان افراد بیگناه از جمله ۷۰ نفر از نیروهای مجری قانون را گرفت و منجر به ویرانی و خسارت فراوان به بسیاری از اموال عمومی و خصوصی شد. در حالیکه پلیس ایران اجازه استفاده از سلاح جنگی را نداشت. آشوبگران با سلاحهای گرم و سرد اقدام به کشتار کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: یکی از مهمترین چالشهای عصر حاضر، ظهور و رشد گروههای افراطی و تروریستی در نقاط مختلف جهان است. هتک حرمت اخیر به قرآن کریم در برخی کشورهای غربی و اقدام تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ در ایران که جان 13 نفر شامل زنان و کودکان بیگناه ایرانی را گرفت نمونهای از این موارد است.
امیرعبداللهیان ادامه داد: ایران همواره در خط مقدم مبارزه با تروریسم بوده است، منطقه ما مجاهدتهای شهید سردار سلیمانی علیه داعش را فراموش نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران تا سپردن مقامات عامل و مباشر در به شهادت رسانیدن شهید سلیمانی به دست عدالت از هیچ کوششی فروگذار
نخواهد کرد.
نقش گروههای تروریستی ضدایرانی در اغتشاشات اخیر
وی گفت: نقش گروههای تروریستی ضدایرانی در اغتشاشات اخیر ایران کاملا مشهود بود. برخی از کشورهای اروپایی در چارچوب معیارهای دوگانه و در تروریسمشویی
(‹terrorism laundering›) شرکت کردند. آنها تسهیلات مالی و لجستیکی قابل توجهی را در اختیار برخی از عناصر تروریست قرار دادند.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه مفهوم حقوق بشر در هیچ کجای دنیا بیشتر از فلسطین اشغالی به چالش کشیده نشده است، اظهار داشت: نقض سیستماتیک حقوق بشر و جنایات علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی باید متوقف شود. تا زمانی که فلسطین تحت اشغال باقی است و جنایات اسرائیل ادامه دارد، به سختی میتوان اعتباری برای سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل در نظر گرفت.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در اجرای تعهدات حقوق بشری قاطعانه به کار خود ادامه داده و از حقوق ملت بزرگ ایران قویا دفاع میکند.
طرف آمریکایی واقعبین باشد
فاصله زیادی با توافق نخواهیم داشت
وزیر خارجه ایران همچنین در گفت وگوی اختصاصی با شبکه العالم درباره روابط دو کشور، مسائل منطقه و مذاکرات رفع تحریمها در وین اظهارنظر کرد.
وی اعلام کرد، اگر طرف آمریکایی در چارچوب پیامی که ارسال کرده واقعبینانه برخورد کند و اظهارات رسانهای ریاکارانه قبلی را تکرار نکند، ما فاصله زیادی با توافق نخواهیم داشت.
مرحله جدیدی از گفتوگوها
با عربستان
وزیر خارجه ایران با اشاره به اینکه «در حال تنظیم مرحله جدیدی از گفت وگوها با عربستان با نقشآفرینی عراق هستیم» گفت: معتقدیم امکان بازگشایی سفارتخانههای دو کشور در نتیجه گفتوگوها فراهم خواهد شد.
پیام وزیر خارجه عراق
از سوی آمریکا برای ایران؛
آمادگی طرف آمریکایی
برای جمعبندی توافق برجام
رئیسدستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه درباره پیام وزیر خارجه عراق از سوی آمریکا نیز خاطرنشان کرد: آقای فؤاد حسین که از سفر واشنگتن برگشتند حامل این پیام بودند که طرف آمریکایی برای جمعبندی توافق آمادگی دارد، ما نیز همواره از مسیر دیپلماسی و مذاکره استقبال کردهایم و از مذاکره فاصله نگرفتهایم.
وی با بیان اینکه «اگر طرف آمریکایی واقع بینانه برخورد کند، فاصله زیادی با توافق نخواهیم داشت» گفت: برداشت ما از پیام طرف آمریکایی این است که دستیابی به توافق ممکن خواهد بود؛ اگر ریاکارانه
برخورد نکنند.
در دیدار همتای فنلاندی:
مخالف گسترش ناتو و استمرار جنگ در اوکراین هستیم
وزیر امور خارجه ایران همچنین در دیدار همتای فنلاندی در ژنو با بیان اینکه قویا مخالف گسترش ناتو و استمرار جنگ در اوکراین هستیم، از آمادگی ایران برای برگزاری دور دوم گفتوگوهای تیمهای فنی و کارشناسی با اوکراین
خبر داد.
در دیدار همتای ارمنی:
با هرگونه تغییر در ژئوپولیتیک منطقه مخالفیم
گفتنی است در ژنو و در حاشیه پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، وزیر خارجه ارمنستان با حسین امیرعبداللهیان دیدار و گفتوگو کرد. وزیر امور خارجه در دیدار همتای ارمنستانی با بیان اینکه روابط خوب بین ایران و ارمنستان بهضرر هیچ کشوری نیست، گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالف هرگونه تغییر در ژئوپولیتیک منطقه است.
در دیدار همتای بلژیکی:
آماده حل مشکل مربوط به زندانیان دو کشور هستیم
امیرعبداللهیان در ادامه رایزنیهایش در ژنو پذیرای خانم لحبیب وزیر امور خارجه بلژیک در محل اقامتش بود. در این دیدار، موضوعات سیاسی دوجانبه، برخی موضوعات بینالمللی و نیز مسائل کنسولی دو کشور مورد تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر امور خارجه ایران در این دیدار گفت: در چارچوب توافق قبلی، آماده حل مشکل مربوط به زندانیان دو کشور هستیم.
امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل در ژنو دیدار کرد
گفتنی است وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدار با مقامات کشورهای خارجی در ژنو، با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در ژنو دیدار و گفتوگو کرد.