تنها راه کاهش قیمت ارز توافق خارجی است!
سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارش اقتصادی خود درباره نوسانات بازار ارز نوشت: « همين ديروز بود كه اعلام شد «گروه ويژه اقدام مالي» موسوم به FATF ايران را در فهرست سياه خود نگه داشته است. گروه ويژه اقدام مالي در بيانيهاي اعلام كرد كه بررسي وضعيت ايران و كره شمالي از فوريه سال ۲۰۲۰ متوقف شده است و اين دو كشور همچنان در فهرست سياه قرار دارند. وضعيت ايران در افايتي اف سه سال است كه نامشخص مانده و هيچگونه پيشرفتي در آن ديده نميشود. اين متغيري حساس در تجارت خارجي ايران و مبادلات مالي كشور است كه مشخص نيست به چه دليل اين ميزان حساسيت درباره آن وجود دارد. »
در این باره گفتنی است در دولت قبل در اثر تبلیغات گسترده رسانههای مدعی اصلاحات، عدهای از مردم در سال 94 پس از امضای برجام به خیابانها آمدند و در یک دست اسکناس یک دلاری و در دست دیگر، اسکناس هزار تومانی و 500 تومانی گرفتند، بدین معنا که با برجام هر دلار، هزار تومان خواهد شد! اما بهرغم امضا و اجرای برجام دلار 3300 تومانی در دولت تدبیر و امید تا 30 هزارتومان هم افزایش قیمت یافت و رکورد افزایش قیمت ارز در تاریخ کشور شکسته شد.
این طیف همچنین در برهه عدم تصویب لوایح FATF را دلیل قیمت افسار گسیخته دلار در دولت روحانی عنوان میکردند تا جایی که مجید انصاری معاون پارلمانی پیشین رئیسجمهور و عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این رابطه گفته بود: «عدم تصویب FATF یعنی فلج شدن تجارت خارجی با همه دنیا و افزایش شدید قیمت ارز و فشارهای مضاعف به معیشت مردم.مردم باید بدانند که عواقب این لجاجت و منفعتطلبی برایشان چقدر گران خواهد بود».
این درحالی است که در همان دولت 37 بند از 41 بند FATF را اجرا کردند اما نه تنها کمترین تاثیری دربهبود اقتصاد کشور نداشت بلکه دولت را با انبوهی از مشکلات و بازگشت تحریمها به علاوه 800 تحریم جدید دیگر تحویل دادند و رفتند.
رسانههای اصلاحطلب، فضای جامعه را ملتهب نکنند
روزنامه شرق در مطلبی نوشت: «... میخواهم به رسانههای اصلاحطلب هشدار دهم که نباید انتقام گرفت و با تیترهای تحریککننده بیش از این فضای جامعه را ملتهب کرد. اولا، اخلاق سیاسی در چنین برهههایی در عمق خاطره جوانان مینشیند و این یک وظیفه ملی برای «بزرگترهاست» که الگویی سالم برای تربیت سیاسی جوانان ارائه دهند. ثانیا، «انتقامگیری رسانهای» نوعی خودزنی است و دود آن سرراست به چشم مردم میرود و سفره آنان را کوچکتر خواهد کرد. فضای اقتصادی بهاندازه کافی ملتهب است و ما نباید آتش بر آتش بیفزاییم. بهویژه باید سعی کنیم که هراس روانی اقتصادی افزون نشود. هر تیتر و سخن ما که التهاب روانی را افزایش دهد، تأثیر بیکفایتیها را بر مردم بیشتر خواهد کرد. گرانی بیشتر، فقر افزونتر و ناامنی بیشتر خواهد شد. بهویژه رسانههای اصلاحطلب مسئولیت اخلاقی-رسانهای دارند که در عین اعتراض به دولت مستقر، سیمایی تربیتی از خود نسبت به دولتی که به آن انتقاد دارند نشان دهند؛ اگرچه برخی رقبایشان حتی توان فهم رفتار اخلاقی آنان را نداشته باشند.»
در این مطلب آمده است: «در هر موضوع خُرد و کلانی به ارائه راهحلها بپردازیم و آن را تکرار و تکرار و تکرار کنیم، بلکه مؤثر واقع شود.»
شرق درخصوص رسانههای ضد انقلاب خارج از کشور نیز نوشت: «برخی از آنان از زندگی طولانیمدت در دموکراسیهای غربی چیزی از آداب و تربیت دموکراتیک نیاموختهاند و بیشتر در دامن «فاشیسم درونی» خود پرورش یافتهاند. متأسفانه برخی از رسانههای ایرانیان خارج از کشور به صورتی غیرمسئولانه آتش هیزم جنگافروزی و تخریب ایران را در پایتختهای غربی فراهم میکنند. آتش جنگ به تخریب ایران و فقر هموطنان شما میانجامد و آبی از قدرت برای شما گرم نخواهد کرد؛ بلکه «ایران شما» را هم خواهد سوزاند. به هر حال ایرانی که هستید؟ نیستید؟»