kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۰۹۱۰
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۲
رئیس‌پلیس راهور با اشاره به خسارت ۸.۳ میلیاردی هر مرگ ناشی از تصادف:

۹ تا ۱۱ درصد از بودجه جاری کشور صرف تصادفات رانندگی می‌شود

رئیس‌پلیس راهور فراجا با اشاره به ضرورت بازدارندگی جرائم رانندگی از بررسی پیشنهاد پلیس برای افزایش مبلغ این جرائم رانندگی از سوی دولت خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار سید کمال‌هادیانفر در جلسه کمیته هماهنگی طرح‌های ترافیکی ویژه نوروز که دیروز در شهرک آزمایش برگزار شد، با اشاره به ضرورت بازدارندگی جرائم رانندگی گفت: یکی از مجازات‌های مربوط به تخلفات رانندگی در کشورهای توسعه یافته محرومیت از خدمات اجتماعی است و افرادی که تخلف رانندگی داشته باشند از حضور در برخی از مسئولیت‌ها نیز منع خواهند شد چرا که قانونمداری افراد هم در سنجش صلاحیت آنان لحاظ می‌شود.
هادیانفر با بیان اینکه باید قوانین راهنمایی و رانندگی اصلاح شود، افزود: وقتی از افزایش مبلغ جریمه صحبت می‌شود منظور پرداخت جریمه نیست، منظور بازدارندگی جریمه است، جریمه یک میلیونی برای پرداخت نیست بلکه برای پیشگیری از ارتکاب تخلف است.در همین راستا هم ما پیشنهاد اصلاح قوانین راهنمایی و رانندگی را مطرح کردیم که انجام شد و در دستور قرار گرفته است.
وی با اشاره به ارائه پیشنهاد افزایش مبلغ جرائم رانندگی به دولت در جلسه اخیر شورای‌عالی ایمنی و هماهنگی ترافیک کشور که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و وزیران مربوطه برگزار شد، بیان داشت: امیدواریم امروز این پیشنهاد بررسی و با آن موافقت شود و ما بتوانیم آن را در ایام نوروز ١۴٠٢ اجرا کنیم.
رئیس‌پلیس راهور گفت: افزایش مبلغ جرائم رانندگی متناسب با نرخ تورم خواهد بود و این موضوع در قانون هم پیش‌بینی شده است و هدف ما نیز نه درآمد بلکه بازدارندگی جرائم است.
هادیانفر افزود: در برخی از کشورها جریمه یک تخلف برای خودرویی سه هزار یورو است، یعنی آن فرد باید تمام درآمد ماهانه خود را برای پرداخت جریمه یک تخلف بدهد.
وی با بیان اینکه دو هزار نفر عامل وقوع ۱۶ هزار مورد تصادف و مصدومیت ۳۴۰ هزار نفر شده‌اند، گفت: این نشان می‌دهد که باید با افراد متخلف برخورد جدی شده و در عین حال سیاست‌هایی را برای بازدارندگی جرایم اتخاذ کرد.
خسارت ۸.۳ میلیارد تومانی هر مرگ
در تصادفات رانندگی
رئیس‌پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه مرگ هر یک نفر در حوادث رانندگی ۸.۳ میلیارد تومان خسارت مستقیم و غیر مستقیم به کشور وارد می‌کند، گفت: این رقم معادل هفت درصد تولید ناخالص ملی است. من حتی در جلسه‌ای به آقای رئیس‌جمهور هم گفتم که حدود ۹ تا ۱۱ درصد از بودجه جاری کشور صرف تصادفات می‌شود. خب باید به اینها توجه شود.
هادیانفر، نبستن کمربند ایمنی و نداشتن کلاه ایمنی را جزو بیشترین عوامل مرگ و میر برای رانندگان خودرو و راکبان موتورسیکلت دانست و اظهارداشت: ما باید کاری کنیم که استفاده از کمربند و کلاه ایمنی افزایش پیدا کند. این‌طور نمی‌شود که وقتی در جاده به راننده‌ای می‌گوییم چرا کمربند نبسته بخندد و بگوید یادم رفت.
پیش‌بینی افزایش سفرها در نوروز ۱۴۰۲
وی با بیان اینکه در نوروز سال گذشته به‌طور میانگین افزایش ۳۸ درصدی تردد را داشتیم، گفت: پیش‌بینی ما برای امسال نیز افزایش ۱۰ درصدی سفرهاست و فکر می‌کنیم که موج اول سفرها از ۲۴ اسفند ماه آغاز شده و تا ۴ فروردین ماه به پایان برسد.
رئیس‌پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا افزود: طبق آمارهای ما ۳۴ درصد تصادفات در جاده رخ می‌دهد اما ۷۵ درصد کشته‌های ما مربوط به جاده است که این نشان می‌دهد که باید در تصادفات جاده‌ای تمرکز بیشتری داشته باشیم.
هادیانفر از ارسال پیامک‌های هشدار به رانندگان پرخطر نیز خبر داد و گفت: ما سال گذشته نیز به رانندگانی که در سوابق‌شان رانندگی پر خطر وجود داشت پیامک‌های هشدار را صادر کردیم و امسال نیز این اقدام راانجام خواهیم داد. برخی از پیامک‌ها هشداری است و در واقع شناسه پرداخت ندارد. مردم توجه داشته باشند که این پیامک جریمه نیست. پیامک جریمه شناسه پرداخت نیز دارد.
جریمه خودروهای بدون معاینه فنی
در جاده‌ها
وی بیان داشت: البته معاینه فنی درباره خودروهای سبک نیز ضروری است و باید مورد توجه قرار بگیرد. در همین راستا نیز تاکید کردیم که معاینه فنی تمام خودروها اعم از خودروهای سبک و سنگین در جاده‌ها به وسیله دوربین‌ها چک شده و به هر میزان که خودروی فاقد معاینه فنی از مقابل دوربین‌ها تردد کند جریمه می‌شود.
وی با اشاره به وضعیت تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها نیز گفت: ۶۲ درصد از تصادفات ما در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ می‌دهد و این بر اساس احصای تجربیات و الگوی تصادفات در ۱۱ سال گذشته انجام شده است. چرا که به لحاظ روانی فرد تصور می‌کند که دیگر به مقصد رسیده و باید با سرعت رانندگی کند یا اینکه در آغاز سفر است و با شور زیادی رانندگی می‌کند که اینها احتمال تصادف را افزایش می‌دهد.۸۲ درصد از تصادفات ما به دلیل سرعت و سبقت غیر مجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب‌آلودگی رخ می‌دهد که اتفاقا تمام این موارد نیز در ۳۰ کیلومتری شهرها بیشتر مشاهده می‌شود.
رئیس‌پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از آغاز طرح نوروزی پلیس از ۲۴ اسفند ماه خبر داد و گفت که اجرای این طرح تا ۱۴ فروردین ادامه خواهد داشت.
فوت روزانه ۴۵ نفر
در تصادفات جاده‌ای
خبر دیگر اینکه مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور با اشاره به اینکه شیب نزولی حوادث جاده‌ای سال٨۴ مطلوب بوده است، افزود: متاسفانه این رقم امسال نسبت به سال قبل ١٠ درصد افزایش داشته است که باید علت آن بررسی و رفع شود.
صادقی تاکید کرد: باید بررسی کرد چقدر از فناوری‌های نوین برای کاهش تصادفات جاده‌ای می‌توان بهره برد همچنین وضعیت ارتقای استاندارد کیفی خودرو‌ها خصوصا در سیستم پیشرفته ترمز و ایربگ در کشور چگونه است و زمان حضور طلایی در محل بروز تصادفات و عملکرد واحد‌هایی که در این رابطه موثر هستند، چگونه است.
وی افزود: بر اثر تصادفات جاده‌ای در کشور روزانه ۴۵ نفر کشته، هزار نفر مجروح و ١٠٠ نفر معلول و هزار میلیارد ریال خسارت و کاهش درآمد ٢٠٠ خانوار ایجاد می‌شود که آمار نگران‌کننده است. متاسفانه آمار تصادفات جاده‌ای سالیانه نشان می‌دهد، خسارت تصادفات سالیانه معادل ۴ تا٧ درصد تولید ناخالص داخلی است و ٣٧٠ هزار مجروح و ۴۵ تا ۶٠ هزار معلول و حدود سه هزار معلول قطع نخاع به بار می‌آورد که ١٠ درصد از قربانیان را دانش‌آموزان و دانشجویان تشکیل می‌دهد و ۶٢ درصد از این افراد در سن مولد هستند.