kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۰۸۳۳
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۱
معاون سازمان شیلات اعلام کرد

افزایش 66 درصدی صید ماهیان استخوانی در شمال کشور

معاون سازمان شیلات از افزایش 66 درصدی صید ماهیان استخوانی در شمال کشور در سال جاری خبر داد.

«سیدمصطفی بهشتیان» درباره وضعیت صید ماهی در شمال کشور اظهار داشت: بیش از ۳۶۱۰ تن انواع ماهیان استخوانی از ابتدای فصل صید سال جاری تا ۳۰ بهمن در آب‌های استان‌های شمالی صید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.
او افزود: افزایش صید ماهیان استخوانی در استان‌های گیلان حدود 46 درصد، مازندران 89 درصد و گلستان 46 درصد است. ضمن اینکه از ۳۶۱۰ تن صید، سهم گیلان حدود 46 درصد، مازندران 52 درصد و گلستان شش درصد است.
معاون سازمان شیلات، سهم صید گونه‌ای ماهیان استخوانی در آب‌های شمالی کشور شامل ماهی سفید را 24 درصد، کفال 72 درصد، کپور دو درصد و سایر ماهیان را دو درصد عنوان کرد.
بهشتیان درباره رها‌سازی ماهی در رودخانه‌های منتهی به دریای خزر تصریح کرد: از ابتدای فصل جاری تا بهمن ماه 2431 قطعه بچه ماهیان خاویاری رها‌سازی شده
است.
گفتنی است، فصل صید ماهیان استخوانی از نیمه مهرماه هر سال شروع و تا اواسط فروردین‌ماه سال آینده ادامه می‌یابد. کفال‌، کپور و سفید سه گونه مهم ماهیان استخوانی دریای خزر هستند. یادآوری می‌شود، بر اساس آمارها، سرانه مصرف ماهی و میگو در دنیا 25 کیلوگرم اما در ایران 13 کیلوگرم است اما کشور 702 هزار تن تولید صیدی از دریا دارد که با احتساب تولید محصولات شیلاتی پرورشی حجم تولید و صید به یک میلیون و 260 هزار تن در سال
می‌رسد. 
شیلات ایران با در اختیار داشتن 12 هزار شناور در 270 نقطه تلاقی، 38 اسکله مردمی و 5800 کیلومتر ساحل با احتساب جزایر ظرفیت بزرگی در اختیار دارد. بستر دریا یکی از زمینه‌های تولید غذا و امنیت غذایی در کشور است اما در حال حاضر از 557 هزار تن آبزی‌پروری در کشور 95 درصد در آب‌های داخلی انجام می‌شود و کشور از پرورش محصولات شیلاتی در دریا عقب است. این در حالی است که باید 500 هزار تن پرورش انواع آبزیان در دریا و 160 هزار تن میگو در کشور داشته باشیم تا بتوانیم به خودکفایی و امنیت غذایی دست پیدا کنیم.
تولید ۶۱ هزار تن میگوی پرورشی در کشور
همچنین چند روز پیش، رئیس‌ سازمان شیلات ایران با اشاره به توسعه چشمگیر صنعت پرورش میگو طی سال‌های اخیر گفت: امسال در مجموع تولید میگوی پرورشی کشور به ۶۱ هزار تن رسید که رقم قابل توجهی محسوب می‌شود. این در حالی است که سال گذشته در مجموع ۵۷ هزار تن میگو در استان‌های ساحلی تولید شده بود.
«سیدحسین حسینی» با بیان اینکه ۹۵۰ مزرعه فعال تولید میگوی پرورشی در کشور فعال است، خاطرنشان کرد: هرساله شاهد افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت میگوی کشور هستیم. ضمن اینکه بخش عمده میگوی تولیدی به کشورهای مقصد اصلی صادرات آبزیان ایران از جمله روسیه، چین، کشورهای عربی و کشورهای همسایه به ویژه امارات صادر می‌شود.
وی روسیه را یکی از مهم‌ترین بازارهای صادراتی میگو اعلام کرد و افزود: با افزایش تولید سالانه این محصول شیلاتی در کشور، هر ساله شاهد افزایش بیشتر محصولات شیلاتی به این کشور خواهیم بود.