نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی پیشبینی کرد
اسرائیل 6 ماه دیگر را نخواهد دید
سرويس خارجي-
به گفته لاپید، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی، بحرانی که این روزها این رژیم را گرفتار خود کرده، در صورت ادامه طی همین شش ماه آینده «اسرائیل» را از پای در خواهد آورد.
در همان جايي كه اروپايي و آمريكاييها آن را دموكراسي برتر خاورميانه مينامند، در يكي از بيمارستانها یک زن فلسطینی از ناصره مجبور شد با وجود وضعيت نامساعد جسمي، اما اتاق خود را در بيمارستان جابه جا كند، علت اين جابه جايي آن بود كه یک زن صهيونيست از مسئولان بيمارستان شكايت كرده بود كه چرا اتاقش با زن عرب مشترك است و مسئولان بيمارستان هم حق را به زن صهيونيست دادند و زن عرب را روي تخت در حالت نيمه هوشيار جابه جا كردند. گزارش ديگري از تل آويو حكايت از آن دارد كه يكي از فرماندهان ارشد نظامی ارتش یک جزوه دست نويس و كپي شده را در ميان نظاميان تحت امر خود توزيع كرده كه در آن نحوه كشتن فلسطينيها براي تصرف زمين را آموزش داده بود. اگر هر جاي ديگري در دنيا بود، توزيع جزوه نحوه كشتن ديگر انسانها به عنوان جنايت عليه بشريت تحت پيگرد قضايي قرار ميگرفت. تلويزيون الجزيره جزئیات هر دو خبر را به طور كامل تشريح كرده و نشان داده است كه زندگي فلسطينيها در سرزمين تحت اشغال خود تا چه حد سخت و عذاب آور شده است. هيچ نهاد بي طرفي براي رسيدگي به بي عدالتيها، كشتارها و حملات به فلسطينيها وجود ندارد و گويي درد فلسطين، فراموش شده ترين درد تاريخ است كه صداي آه و ناله آن هر روز در گوش جهان تكرار ميشود، اما درمان نميشود.
اخبار داخلی مانند اینها که ناخواسته واقعیتهای تلخ روزمره فلسطين اشغالي را افشا میکند، به ندرت وارد گزارشهاي خبري رسانههاي بینالمللی میشود. یکی از دلایل عدم انتشار اين خبرها آن است كه اگر چنین گزارشهایی به رسانههاي غربي راه يابد، روایت کنونی غرب درباره تل آويو به چالش كشيده ميشود. سالهاست غربيها مدعي هستند كه تل آويو نماد يك دموکراسی خوب و قوی است، اما واقعيت در فلسطين اشغالي يك جامعه به شدت تبعيض آميز را نشان ميدهد كه در آن حتي حقوق اوليه انساني مانند دسترسي به بيمارستان، حق كار و حق آموزش از سوي نيروهاي اشغالگر زيرپا گذاشته ميشود.
وضعيت آشفتگي در تل آويو حتي به آنجا رسيده كه صداي خود صهيونيستها را نيز درآورده و بسياري از ساكنان مناطق اشغالي نگران آن هستند كه تندرويهاي بسيار زياد كابينه نتانياهو طومار حيات تل آويو را بپيچد. بسياري از مقامات سابق تل آويو هم نسبت به آينده اين رژيم هشدار ميدهند و به دنبال تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی و برنامههای جنجالی کابینه تندرو رژیم صهیونیستی، «يائير لاپيد»، نخستوزیر سابق این رژیم اذعان کرد که رژیم اشغالگر تا شش ماه دیگر از درون متلاشی خواهد شد. خبرگزاری فلسطینی سما به نقل از لاپید كه اكنون رئیسجناح اپوزیسیون است، گفت: «تا نیم سال دیگر اسرائیل از درون متلاشی خواهد شد.» وی گفت: «پس از این مدت اسرائیلیها از هم متنفر خواهند شد.»
اين هشدارها البته بي دليل هم نيست، چون قوانین و سیاستهایی که توسط كابينه جدید نتانياهو دنبال میشوند، آشکارا راه به سوي استقرار يك ديكتاتوري تمام عيار در تل آويو ميكشاند و طبيعي است كه شرايط از آنچه امروز هست، بدتر هم خواهد شد.
دموكراسي آپارتايد
وقتي برخي رسانههاي غربي مدعي وجود دموكراسي در تل آويو ميشوند، اين دموكراسي بيش از هر چيز به دموكراسي آفريقاي جنوبي در دوران آپارتايد شبيه است. دموكراسي آپارتايد آفريقاي جنوبي يك دموكراسي در جامعه سفيدپوستان در برابر تبعيض نژادي سياه پوستان بود و وضعيت امروز فلسطين نيز همين گونه است و در آن يك دموكراسي براي صهيونيستها در برابر تبعيض نژادي در برابر میلیونها فلسطینی قرار دارد. فلسطينيها در کرانه باختری تحت اشغال رژيم صهيونيستي زندگی میکنند، اما نمیتوانند هيچ نقشي در زندگي آينده خود داشته باشند و اين وضعيت حكايت از يك جامعه طبقاتي كامل آپارتايد دارد.
دستگاههای امنیتی تلآويو
در آمادهباش
وضعيت تنشها و تندرويها در فلسطين اشغالي را ميتوان از زبان كارشناسان عبري زبان در تل آويو هم شنيد. وب سايت آمريكايي ان پي آر در گزارشي به نقل قولي از «روونهازان»، كارشناس عبري زبان در تل آويو اشاره دارد كه در آن او ميگويد: «ما در اسرائیل حکومتی به شدت جنگ طلب داریم، یکی از افراطیترین حکومتهایی که تا به حال وجود دارد، آنها علاقهای به آرام کردن اوضاع ندارند.»
به همين دليل نيز روزنامه اسرائیل الیوم روز جمعه در گزارشي با اشاره به تشديد اوضاع كرانه باختري نوشت: «پلیس اسرائیل برای مقابله با حملات انتقام جویانه فلسطینیها در سراسر سرزمینهای اشغالی و بهویژه در قدس، تدابیر امنیتی را افزایش داده است.» این روزنامه صهیونیستی اضافه کرد: «دستگاههای امنیتی برای مقابله با هرگونه عملیات انتقامی از سوی فلسطینیان در کرانه باختری و قدس در پاسخ به عملیات روز چهارشنبه در نابلس به حالت آمادهباش درآمدهاند.» اين آمادهباش نظاميان صهيونيست پس از حمله آنها به نابلس در كرانه باختري صورت گرفته كه در آن حداقل 11 شهروند فلسطيني به شهادت رسيدند. يك روز پس از حمله به نابلس نيز، «یوآف گالانت»،وزیر جنگ کابینه افراطی رژیم صهیونیستی ملت فلسطین را تهدید کرد و مدعي شد که به کشتن فلسطینیهای مسلح ادامه خواهد داد. گالانت ادعا كرد: «به از میان بردن فلسطینیان مسلح ادامه خواهیم داد و ما در هر منطقه در صورتی که نیاز به این کار باشد [برخورد شدید] عمل خواهیم کرد.»
همچنين جنايت صهيونيستها در نابلس با واكنشهاي منطقه اي روبهرو شد و علاوهبر آن كه بسياري از رهبران سياسي كشورهاي منطقه حمله به نابلس را محكوم كردند، هزاران نفر از مردم یمن نيز روز جمعه در راستای اعلام وفاداری به رهبر انصارالله و ابراز همبستگی با مردم فلسطین به خیابانها آمدند و حمايت خود را از مقاومت فلسطين اعلام كردند.
تشويق به عدم نافرماني نظاميان
همزمان با تنشها در كرانه باختري، تارنمای روزنامههاآرتص نيز نوشت که «ايهود باراک»، نخست وزير پيشين تل آويو خطاب به نظامیان گفته است: «از نظامیان ارتش اسرائیل میخواهم که در پاسخ به کودتای قانون اساسی، از اوامر نظامی [مافوق خود] تبعیت نکنند.» به دنبال این سخنان باراک، «کاتی شطریت» نماینده کنست گفت: «نخستوزیر شکست خورده دست به اقدامات تحریکآمیز میزند و از نظامیان میخواهد که از دستورات نظامی اطاعت نکنند.»
همچنين آویگدور لیبرمن وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی و از متحدان قدیمی بنیامین نتانیاهو، با انتقاد از وی گفت که او تل آويو را به سمت هرج و مرج کامل سوق داده است. روزنامه یدیعوت آحارونوت در اين ارتباط نوشت: «نتانیاهو به دنبال آن است که اسرائیل را از میان ببرد.» لیبرمن افزود: «تنها دو ماه از روی کار آمدن کابینه جدید نتانیاهو نگذشته که این دولت، اسرائیلیها را دچار ترس و وحشت شدید کرده است.»