گزگز و بیحسی انگشتان نشانه سندروم کارپ
جراح و متخصص ارتوپدی با تاکید بر ضرورت درمان به موقع عارضه کانال کارپ گفت: گزگز، مورمور شدن و بیحسی انگشتان دست از نشانههای این عارضه است.
رضا شهریار کامرانی جراح و متخصص ارتوپدی در گفتوگو با فارس تصریح کرد: سندروم کانال کارپ به علت فشار بر روی عصب میانی در مچ دست بروز میکند که بیشتر به علت کار زیاد و تورم تاندونها ایجاد میشود. در زنان خانهدار بهویژه آن دسته از زنانی که یائسه شدهاند به علت تغییر هورمونی ایجاد میشود.
وی افزود: تغییرات هورمونی همچنین در بیماران دیابتی شایعه است و به همین علت سندروم کانال کارپ در افراد دیابتی شایعتر است و زنان باردار نیز به همین دلیل در معرض ابتلا قرار دارند. کامرانی توصیه کرد در صورت بروز چنین دردی باید به پزشک مراجعه کرد و به سادگی از کنار آن نگذشت.
این جراح و متخصص ارتوپد اصلاح سبک زندگی را بهترین درمان عنوان کرد و گفت: بسیاری از مردم با یک نوار عصبی از دست به پزشکان مراجعه میکنند و انتظار عمل جراحی دارند در حالی که با اصلاح شیوه زندگی میتوان این مشکل را برطرف کرد.
وی استفاده از مچبندهای فنردار را کارساز دانست و گفت: نباید از مچبندهای کشی استفاده کرد.
کامرانی افزود: اگر درمان به موقع نشود، عوارض این بیماری یعنی بیحسی سه انگشت نزدیک شست دائمی خواهد بود.
این جراح و متخصص ارتوپدی گفت: عارضه دیگر ضعف عضلات برجستگی بالای شست دست است. کار این عضلات حرکت متقابل شست با سایر انگشتان دست است و شما با استفاده از این امکان میتوانید دکمه پیراهن یا زیب خود را باز کرده یا ببندید.
وی خاطرنشان کرد: قبل از رسیدن بیماری به این مراحل باید درمان را شروع کرد در غیر این صورت ممکن است، بیفایده باشد.
کامرانی خاطرنشان کرد: شایعترین علائم بالینی این بیماری گزگز و مورمور به خصوص در انگشت سبابه، میانی و شست است، بیدار شدن بیمار از خواب به علت درد و گزگز و همچنین بیحسی انگشتان در هنگام استفاده از تلفن نمود دارد.