kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۰۵۹۹
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۷
راه‌حل نماینده کنگره آمریکا برای عبور از بحران:

یا بایدن احمق استیضاح شود یا آمریکا را دو تکه کنید

نماینده جمهوری خواه آمریکا که از اقدامات و «بی‌تدبیری‌های جو بایدن» به ستوه آمده، تاکید کرد که آمریکا تنها دو راه پیش رو دارد؛ یا« بایدنِ احمق» را از سمتش برکنار کند و یا کشور را به دو تکه دموکرات و جمهوری‌خواه تقسیم نماید.


ایالاتی که در پی ده‌ها سال جنگ و خونریزی و تضاد منافع به فهم مشترکی رسیدند و «ایالات متحد آمریکا» را تشکیل دادند، حالا بیش از هر زمان دیگری نامتحد هستند. اتحادی که شکل‌ و شمایل آن در سال 1776 میلادی با بهم پیوستن 13 ایالت کلید خورد، اکنون چندان رضایتی از کنار هم بودن ندارد. اعتراضاتی و سازهای ناکوکی که هر از گاهی از گوشه‌وکنار و از زبان چهره‌های نه چندان رسمی به گوش می‌رسید، حالا از سوی مقامات رسمی و حتی اعضای کنگره آمریکا هم شنیده می‌شود. «جدایی» خواسته و چالش جدی خانم «گرین» از اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان در این کشور است.
«مارجری تایلر‌گرین» نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی ضمن انتشار پیامی در حساب کاربری توئیتری خود، از بایدن خواسته که یا به استیضاح و متعاقب آن برکناری از قدرت تن دهد و آمریکا را بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تقسیم کند: « یا بایدن را استیضاح کنید یا به ما یک جدایی ملی بدهید. ما مالیات نمی‌دهیم که شما آن را صرف جنگ‌های کشورهای خارجی دیگری که حتی متحد ناتو نیستند کنید. ما پسران و دخترانمان را برای جان باختن  برای مرزهای خارجی‌ها و دموکراسی خارجی‌ها نمی‌فرستیم. آمریکا ورشکسته شده است. تبهکاران و کارتل‌ها حکمرانی می‌کنند. و تو یک احمق هستی.»
بدین ترتیب او در توئیت خود حرف‌های مهم و به تعبیری جدیدی را پیش کشیده و سناریوی چند تکه شدن آمریکا را مطرح کرده است: «ما نیازمند جدایی ملی هستیم. ما نیاز داریم ایالات جمهوریخواه و دموکرات جدا‌سازی شوند و دولت فدرال انقباض پیدا کند. ما دیگر از مسائل فرهنگی چندش آور و مریضی که به زور به خوردمان می‌دهند و سیاست‌های خائنانه دموکراتها که آمریکا را آخر قرار می‌دهند به ستوه آمده‌ایم.»
نه فقط مباحث سیاسی، بلکه در ریزترین مسائل مربوط به فرهنگ، آموزش و اقتصاد دیگر سیاستمداران مخالف آمریکا و به تبع آن مردم این کشور، تاب و تحمل دیدن یکدیگر را ندارند و جدایی را بهترین درمان این گرفتاری می‌دانند.‌گرین همچنین در توئیت دیگری از اقدامات بایدن ابراز انزجار می‌کند و می‌نویسد: « بایدن در روز رئیس‌جمهور به دهکده فلسطین شرقی ایالت اوهایو نرفت. او به اوکراین، کشوری که عضو ناتو نیست، کشوری که رهبرش یک بازیگر است و ظاهرا حالا ارتش آمریکا را به سمت جنگ جهانی فرماندهی می‌کند رفت. ما باید قبل از آنکه خیلی دیر شود، این احمقی که می‌خواهد آمریکا آخر باشد را استیضاح کنیم.»
البته همان‌طور که پیش از این ذکر شد، ساز جدایی و استقلال‌طلبی تنها محدود به خانم نماینده نمی‌شود، هرچند که مطرح شدن آن از جانب چنین مقام بلندپایه‌ای اتفاق کم‌نظیری محسوب می‌شود. پیش از این مثلا در تگزاس و کالیفرنیا تحرکات مردمی و بعضا محلی در راستای جدایی انجام شده که البته از سوی دولت مرکزی چندان جدی گرفته نشده است. ایالتی همچون کالیفرنیا تاکید دارد که به‌اندازه نقشی که برای ایالات متحده بازی می‌کند، از سوی سایرین نفع نمی‌برد. کالیفرنیا میزبان غول‌های فناوری دنیا است و از این جهت سود سرشار ایالتی کسب می‌کند.
اما شاید پاسخ همه این از هم گسیختگی‌ها در تورم و رکود کم‌سابقه‌ای باشد که حالا دامن‌گیر آمریکایی‌ها شده است. معضلی که به اعتراف مقامات آمریکا در 40 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. وزیر خزانه‌داری سابق آمریکا به تازگی و در مصاحبه‌ای تاکید کرده که اقتصاد کشورش به سمت فروپاشی پیش می‌رود و اینکه وجود اقدامات بانک مرکزی، نرخ تورم همچنان بالا است و اقتصاد این کشور در مسیر نابودی قرار گرفته است.